Σπανακόρυζο

από
Σπανακόρυζο

 

Από όσο γνωρίζω οι αναγνώστες μας δεν είναι μόνο έμπειρες νοικοκυρές αλλά και νέα παιδιά που τώρα ξεκινούν την οικογενειακή και μαγειρική τους καριέρα.
Για το λόγο αυτό οι συνταγές που γράφουμε πέρα από το δικό μας χόμπι θα πρέπει να εξυπηρετούν και κάποιους για μένα ιερούς σκοπούς, δηλαδή να έχουμε συνταγές καθημερινές αλλά και εύκολες για αυτά τα νέα παιδιά.
Το σπανακόρυζο ένα εύκολο φαγητό ήταν το χτεσινό μας φαγητό και σκέφτηκα να το συμπεριλάβω στις αναρτήσεις μας.

Σπανακόρυζο

4 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ή μάραθο
  • 2-3 ώριμες ντομάτες ή 200 γρ ψιλοκομμένες από συσκευασία
  • 6 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
  • Αλάτι πιπέρι κουρκουμά
  • 1/2 κουτ. γλυκού ολόκληρα πιπέρια προαιρετικό

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
  • Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε με 1 ποτήρι νερό να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει και ψιλοκομμένο φινόκιο. Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι κι ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια.
  • Αφήνουμε για λίγο να βγάλουν τους ζωμούς τους και προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό. Μόλις αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, τα ολόκληρα πιπέρια, ανακατεύουμε καλά σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς μας και βράζουμε για 15 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε για 10 λεπτά την κατσαρόλα σκεπασμένη.
  • Σερβίρουμε με λεμονάκι και συνοδεύουμε με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Καλημέρα.
    Κλασικό και πολύ πολύ νόστιμο.
    Φιλιά.

    • EYH
    • 15 Οκτωβρίου 2009
    Απάντηση

    Ενα απο τα καλύτερα χειμωνιάτικα πιάτα. Ενας καλός τρόπος να τρώμε τα λαχανικά και να αφομοιώνουμε τις βιταμίνες τους.
    Εμείς το τρώμε χωρίς ντοματούλα, μόνο με λεμονάκι.
    Καλή συνέχεια :)))

  2. Απάντηση

    Ξανθή μου, έχεις απόλυτο δίκιο! Οι κόρες μου και άλλοι φοιτητές, που ζουν μακριά από τις οικογένειές τους, πολλές φορές ψάχνουν στο ίντερνετ για απλές καθημερινές συνταγές για να μαγειρέψουν!
    Αλλά και εμείς ωφελούμαστε μαθαίνοντας ένα σωρό πράγματα! Να, εγώ δεν ήξερα ότι μπορεί να μπει ντοματούλα και μου άρεσε σαν πρόταση!
    Ευχαριστώ!

  3. Απάντηση

    Ωραίο φαγάκι κι έχω και καιρό να τους το φτιάξω, καλά που μας το θύμισες!
    Χωρίς ντοματούλα το φτιάχνω κι εγώ, αλλά έχω ακούσει πολλούς που την προσθέτουν και θέλω να δοκιμάσω να βάλω την επόμενη φπρά!

  4. Απάντηση

    Για τα παιδάκια μου που δεν είναι και πολύ του κρέατος είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά! Και εμείς το τρώμε χωρίς ντομάτα, με λεμονάκι!

    • iwanna
    • 15 Οκτωβρίου 2009
    Απάντηση

    Ωραίο φαγάκι και εύκολο! Εμεις το προτιμούμε με λεμονάκι μόνο αλλά και με ντομάτα είναι εξίσου νόστιμο.

  5. Απάντηση

    Λίνα κλασικό αλλά άγνωστο σε κάποιους!!
    Καλό απόγευμα και πολλά φιλιά!!

  6. Απάντηση

    Εύη Έλενα big mama και Ιωάννα η ντομάτα δεν αναιρεί την προσθήκη λεμονιού, ίσα ίσα το κάνει πιο νόστιμο ιδιαίτερα όταν είναι φρέσκια.
    Σας ευχαριστώ όλες και καλό σας απόγευμα!!

  7. Απάντηση

    Αγγελική μου πόσο καταλαβαινόμαστε με τα βλαστάρια μας μακριά μας.
    Εμένα μου κάνει και παρατηρήσεις αν κάτι δεν του βγαίνει ακριβώς και λέει, δεν απευθύνεσαι πάντα σε έμπειρους και γιαυτό να είσαι απόλυτα ακριβής στις δοσολογίες και τις διαδικασίες.
    Πολλά φιλιά!!!

  8. Απάντηση

    Ξανθή μου, δίκιο έχει το παιδί! Πολλές φορές από βιασύνη δεν είμαι σαφής!

    Παραλίγο θα το ξεχνούσα! Χρόνια πολλά για την επέτειο!

  9. Απάντηση

    Κλασικό φαγάκι, δυστυχώς πολλά παιδιά δεν το εκτιμούν.
    Η μεγάλη μου κόρη πρόσφατα άρχισε όχι μόνο να το τρώει αλλά επιδιώκει να το μαγειρεύει συχνά, η μικρή ακόμα μου κάνει νερά…

  10. Απάντηση

    Αγγελική σε ευχαριστώ πολύ,32 χρόνια
    σήμερα μαζί στις χαρές στις έννοιες, σε όλα!!
    Φιλάκια

  11. Απάντηση

    Μπέττυ μου όλα τα παιδιά το ίδιο, εγώ πια έχω μείνει έκπληκτη από τις προτιμήσεις τις παλιές με τις σημερινές.
    Καλό σου βράδυ.

  12. Απάντηση

    Οπως λεει και η Μπετούλα και εμένα ο γιός μου σιγά – σιγα αρχίζει να τρώει αρκετά φαγητά. περιμενε να φτασει 19 χρονών για να αρχίσει να εκτιμά τις πραγματικές γεύσεις !!
    η κόρη μου είναι σε λίγο καλύτερη φάση !!!

    ετσι το φτιάχνω και εγω Ξανθούλα, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο!!!

    καλό σ/κ

  13. Απάντηση

    * ξεχασα να πω ότι εμεις βάζουμε όπως λεει και η Ξανθή λεμονάκι απο πάνω αν και κοκκινιστό, είναι πολύ ωραίο.

  14. Απάντηση

    Μαράκι ο Μιχαλάκης τρώει άραγε το Σπανακόρυζο;;
    Όλα τα παιδιά έχουν τις παραξενιές τους αλλά μήπως φταίμε κι εμείς κάπου;;
    Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα.

Γράψτε απάντηση στο Ξανθή Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode