Πριν αρκετά χρόνια είχαμε κάνει ένα μεγάλο ταξίδι σε αρκετές Ευρωπαϊκές πόλεις μεταξύ αυτών και το Maastricht της Ολλανδίας . Εκεί λοιπόν σε ένα καταγώγι φάγαμε το ωραιότερο Γκούλας συνοδεία πολλών τυριών και αρκετής μπύρας.
Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω τη φωτογραφία από αυτό το μαγευτικό χώρο να σας ταξιδέψω, θα σας δώσω όμως τη συνταγή για το γκούλας μιας κι ο καιρός απαιτεί ένα τέτοιο φαγητό.
Υλικά για 4 άτομα
750 γρ κρέας μοσχάρι κομμένο σε μικρά μικρά κομμάτια
3 μεγάλα κρεμμύδια περίπου ίσου βάρους με το κρέας
½ ποτήρι λάδι
500 mL νερό
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά ή και περισσότερη ανάλογα τα γούστα σας
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2- 3καρότα
1 μεγαλούτσικη πατάτα
2-3 πιπεριές όποιου χρώματος θέλετε
Αλάτι πιπέρι
Καυτερό μπούκοβο ή καυτερή πιπερίτσα
Διαδικασία
Προσθέτουμε το λάδι και την πάπρικα κι αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο.
Συνεχίζουμε το βράσιμο προσθέτοντας το ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας.
Κόβουμε τα καρότα την πατάτα τις ντομάτες και τις πιπεριές σε κύβους
και τα προσθέτουμε στο κρέας. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και το μπούκοβο ή την πιπερίτσα και αφήνουμε να βράσει.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν τα λαχανικά έχουν βράσει κι έχουμε μια πηχτή σάλτσα σαν σούπα πηχτή.
Καλημέρα Ξανθή.
Τι ωραίο φαγάκι είναι αυτό που βλέπω πρωί πρωί. Πολύύύ μου αρέσει και θα το φτιάξω σύντομα, χωρίς βέβαια την καυτερή πιπερίτσα λόγω παιδιών αλλά…θα την προσθέσω μετά για εμάς τους μεγάλους. 🙂
Φιλιά.
Στο κρύο μια ζεστή σουπίτσα είναι ότι πρέπει. Τέλεια και πολύ θρεπτική η συνταγ’η σου Ξανθή!!
Όταν κάνει κρύο είναι ότι πρέπει,εγώ που λατρεύω το μπούκοβο 🙂
Καλό Σαββατοκύριακο Ξανθή
xxxx
Εχω και εγω μια φίλη μου τσέχα που μου το έχει κάνει αρκετές φορές.. ειναι πολύ νοστιμο πιάτο σε όλες τις εκδοχές του…
Λίνα και χωρίς πιπερίτσα είναι πολύ ωραίο λόγω της πάπρικας.
Άντε φτιάχτο και καλή σας όρεξη!
Λίλα και χωρίς κρύο είναι πολύ ωραία, εμείς το φάγαμε Αύγουστο μήνα!
Και λοιπόν;E allora? Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα, αγαπάς το μπούκοβο εεε;;
Νίκη αν ανατρέξεις σε τσελεμεντέδες θα το βρεις ως Ουγκρικό γκούλας και μάλιστα με βοδινό κρέας.
Η δική μου εκδοχή είναι όπως την φάγαμε στην Ολλανδία.
Aν και δεν συμπαθώ το μοσχάρι -μου φαίνεται στυφό σαν κρέας- θα δοκιμάσω τη συνταγή σου σύντομα.
Πολύ νόστιμο φαγητό! Πριν από χρόνια που είχαμε πάει στην Ουγγαρία ήταν από τα φαγητά που τρώγαμε συχνά,αν και αρκετά πικάντικο για τα γούστα μας. Το αστείο είναι ότι εμάς μας φαινότανε καυτερό και εκείνοι μας είχανε σε πιατάκι δίπλα, έξτρα καυτερές πιπεριές τριμμένες!
υποτίθεται ότι το βράδυ άφησα το πρώτο σχόλιο, που πήγε το σχόλιο οέο;
τέλος πάντων, τα’ παιξε ο blogger, το φαγάκι απο τα αγαπημένα, δίχως πολλά καυτερά βέβαια, λίγο για νοστιμιά,
όσο για το μοσχαρίσιο-βοδινό, να θυμάσαι ότι τα μοσχαράκια πάνω του ενός έτους επιβάλλεται να λέγονται βοδινά, η νομοθεσία τώρα πια ισχύει και στην Ελλάδα, γι’αυτό αν προσέξεις τώρα πια δύσκολα σε κρεοπωλείο βρίσκεις μοσχαρίσιο, αν και έτσι το ζητάμε ακόμη, τα πιστοποιητικά του ζώου βοδινό το αναφέρουν
καλό Σαββατοκύριακο
Ιωάννα έχεις κι άλλες επιλογές στο κρέας εσύ δηλαδή μπορείς να βάλεις ζυγούρι ή και γίδα!!!
Αμα το φτιάξεις όμως να μας πεις τη γνώμη σου!!!
big mama όλοι οι βόρειοι έτσι είναι εμείς καιγόμαστε κι εκείνοι προσθέτουν, ίσως η διαφορετικές κλιματικές συνθήκες.
gasteroplix και σε μένα έχει συμβεί να χάνεται σχόλιο δεν πειράζει.
Όσογια το τι τρώμε μεγάλη υπόθεση, επειδή ψωνίζω από γνωστό χασάπη ελπίζω ότι δεν με κοροϊδεύει πολύ.
Από πέρσι δε τοποθετεί πάντα μια ετικέτα με την ταυτότητα του ζώου για την οποία με πληροφόρησε ότι είναι πλέον υποχρεωτική από όλους.
Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα.