Είπα να φτιάξω ένα κέικ για τον πρωινό μας καφέ και το απογευματινό μας τσάι αξιοποιώντας υλικά που υπήρχαν ήδη στο σπίτι.
Πήρα την ιδέα από ένα διαφημιστικό αλευριών κλπ προϊόντων αυτοσχεδίασα λίγο κι έγινε!!
Τα υλικά μου για φόρμα στρογγυλή διαμέτρου 20 εκ.
450γρ. αλεύρι μαλακό
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού σόδα
2 βανίλιες σκόνη
200ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση.
4 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
3 γεμάτες κουταλιές σούπας μέλι
2 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 ποτήρι μαύρες κορινθιακές σταφίδες
1/2 ποτήρι τριμμένα καρύδια1 ποτήρι τριμμένα καρότα
Αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα
Για την κρέμα επικάλυψης (προαιρετικό)
200γρ τυρί κρέμα
4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
3 κουτ. σούπας βούτυρο.
Διαδικασία
Έβαλα το φούρνο στους 170 βαθμούς κι αέρα να προθερμανθεί.
Κοσκίνισα σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και πρόσθεσα και τη βανίλια.
Σε άλλο μπολ χτύπησα τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και πρόσθεσα το λάδι το μέλι την κανέλα συνεχίζοντας με το μίξερ για 5 λεπτά.
Πρόσθεσα σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού και συνέχισα σε χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Τέλος πρόσθεσα τα καρύδια τις σταφίδες και τα καρότα κι ανακάτεψα σιγά με μια πλαστική σπάτουλα
Άδειασα το μείγμα σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα με τη βοήθεια της σπάτουλας
‘Έψησα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 45 λεπτά.
Όταν το κέικ ψήθηκε ξεφορμάρισα και το έβαλα πάνω σε σχάρα να κρυώσει.
Για την κρέμα (αν θέλετε)
Ανακάτεψα με το μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη και το βούτυρο και το άπλωσα στο κρύο κέικ.
Ενα από τα ωραιότερα κέικ!!
Μένει πάντα ζουμερό και νόστιμο!!
Την κρέμα επικάλυψης δεν την παραλείπω ποτέ, του ταιριάζει απίστευτα!!
Καλό απόγευμα!!
Μου αρέσει το κέηκ με καρότο :))))
ωραίο κι λαχταριστό!αν και ποτε δεν το εχω δοκιμασει με το γλασο απο πανω…
Ξανθή αυτό το κέικ (με περισσότερο καρότο, λιγότερο αλεύρι και ακόμα λιγότερη ζάχαρη…) το έφτιαχνα για τον πατέρα μου όταν του παρουσιάστηκε ζάχαρο. Το έχω λοιπόν συνδέσει με εκείνη την περίοδο της ζωής μου…
δεν εχω φτιαξει ουτε εχω φαει ποτε, οι φωτογραφιες ομως με προδιαθετουν πολυ θετικα….σιγουρα θα κρατησω τη συνταγη!!!
ΕΛΕΝΑ μόλις τώρα το δοκίμασα κι εγώ με το τσάι μου, κι επειδή πρώτη φορά το έφτιαξα είχα τους ενδοιασμούς μου. Θα ήθελα να αφαιρέσω τα αυγά αλλά τι να προσθέσω στη θέση τους δεν ξέρω.
Καλό σου απόγευμα!!
Και λοιπόν;; Ε στην Ιταλία πιστεύω ότι βρίσκεις καρότα!!!
Καλό σου βράδυ!!
cook δοκίμασε το του ταιριάζει!!
Αγγελική μου η αλήθεια είναι ότι κι εγώ για πιο διαιτητικό θα το ήθελα αλλά η πρώτη δοκιμή δεν πέτυχε την επόμενη όμως θα δοκιμάσω ίσως και με αλεύρι ολικής αλέσεως.
Μερικά πράγματα είδες πως μένουν στο μυαλό μας;;
Καλησπέρα!!
Pansofix κι εγώ δεν είχα ξαναφτιάξει αλλά πέτυχε δεν έτυχε χαχαχα!!!
Καλό σου βράδυ!
Ξανθή μου καταπληκτικό το κέικ, το δικό μου με διπλή μερίδα γλάσσο παρακαλώ!!!
Τι ωραίο το καροτοκέικ…από τα αγαπημένα μας αλλά χωρίς σταφίδες ~ δεν τις θέλει η υπόλοιπη οικογένεια!
Και με το γλάσο από πάνω σκέτη αμαρτία!!!
Λίλα ευχαρίστως γιατί εμείς για διαίτης το ξεκινήσαμε κι άλλο τελικά έφτιαξα!!
Μπέττυ μπορείς μόνο καρύδια όσο για το γλάσο;; οι αμαρτίες πληρώνονται κι έτσι κόβουμε πολύ μικρό κομμάτι!!
Καλό βράδυ!!
Πολύ ωραίο έγινε! Φουσκωτό και λαχταριστό! Καλό βράδυ!
big mama μαζί γράφαμε!!
Σε ευχαριστώ καλό βράδυ!!!
Αμα είναι ο άνθρωπος καλλιτέχνης…….τι να πει κανείς….φτιάχνει αριστουργήματα!Κερνάς είπες το απόγευμα τσάι;………
Ιωάννα αν είναι έτσι οι καλλιτέχνες χαθήκαμε σιγά καλέ ένα κέικ έφτιαξα.
Όσο για τσάι ευχαρίστως νωρίς σήμερα μαζί με χορτόπιτα που φτιάχνω τώρα!!
Καλημέρα!!!
Ξανθή, το carrot cake είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά… στο blog έχω αναρτήσει παλαιότερα και ένα με κολοκυθάκια (είναι απίθανο!). Πάντως αφού και οι σταφίδες μου αρέσουν και το μέλι και τα καρύδια, γι αυτό με χαρά θα απολάμβανα το κέικ σου με ένα πράσινο τσάι…
το μόνο που θέλω να ρωτήσω (σιγά και μην το έκανα!!) τι εννοείς με το σπορέλαιο (αχ… άλλη μια πονεμένη επεξεργασμένη ιστορία…)!!
Ξανθούλα όταν το ξαναδοκιμάσεις πιο διαιτητικό ενημέρωσέ με σε παρακαλώ γιατί με ενδιαφέρει και για τον δικό που τον πατέρα που δεν κάνει να τρώει ζάχαρη κλπ.
εγω θα πάρω ενα κομματάκι αλλα πριν την κρέμα.
φιλια πολλά και καλό σ/κ
Ελένη, σε περίμενα και την ερώτηση μαζί!!χαχα Όταν διάβασα αυτή τη συνταγή προσπάθησα να αλλάξω κάποια υλικά αλλά δεν τα κατάφερα και καλά, αλλού το πήγαινα κι άλλο βγήκε τελικά.
Σκέφτηκα λοιπόν να βάλω ελαιόλαδο αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι με ελαιόλαδο γίνεται πολύ βαρύ κι έτσι έβαλα ένα λάδι από ελαιοπυρήνες ( εσύ θα ξέρεις να μου πεις περισσότερα γιαυτό) το μόνο που παίρνω στο σπίτι και θα ήθελα τη γνώμη σου, που σίγουρα θα είναι πολύτιμη.Αυτό με το κολοκυθάκι που είναι;;;; νόμιζα ότι τάχω ψάξει όλα τα γλυκά σου, θα επανέλθω.
Μαράκι μετά από δοκιμές αλλά και συμβουλές που περιμένω θα επανέλθω και τα λέμε. Φιλάκια και καλό Σ/Κ
Από τα υγιεινά και νόστιμα κέικ θα έλεγα!
Ξανθή,πολύ ωραίο κέικ!
Δεν το κάνω συχνά,αλλά όταν συμβεί βάζω πάντα την κρέμα,του δίνει υπέροχη γεύση.
Φιλιά!
Αγαπημένη συνταγή , την φτιάχνω με πολλούς τρόπους αν και μου αρέσει η κλασική.Σήμερα έκανα κέικ με περγαμόντο ενω΄ήθελα να κάνω με καρότα μα επειδή έφιαξα γλυκό περγαμόντο έφιαξα αυτό.
Κική αν μπορούσα να αφαιρέσω και τα αυγά θα ήταν ακόμα καλύτερα!!
Καλό Σ/Κ
Ελένη σε ευχαριστώ, εγώ πρώτη φορά έβαλα κρέμα, αλλού το πήγαινα κι άλλο μου βγήκε!!
Αχτίδα για λέγε τη συνταγή κι έχω ένα περγαμόντο από πέρσι που περιμένει.
Καλό βράδυ.
Καλημέρα.
Προχθές με ρωτούσε η μαμά μου που θα βρούμε μία συνταγή για κέικ καρότου. Και τις λέω η γειτονιά είναι γεμάτη, να όμως που σήμερα μπαίνοντας μετά από πολλές μέρες, το ομολογώ, ότι το βρίσκω και στο σπίτι μας.
Αλήθεια έμεινε τίποτα ή θα περιμένω της μαμάς;
Φιλάκια καλό Σ/Κ.
Είμαι στο γραφείο και πίνω καφέ…σκέτο!
Θέλω ένα μεγάλο κομμάτι από το λαχταριστό κέικ!