Πριν λίγο καιρό η Κική μας παρουσίασε τις σουπιές με σπανάκι το ίδιο κι η Betty χτες.
Είχα λίγα σέσκουλα τα οποία είχα μαζέψει μόνη μου πριν μέρες στους αγρούς, άλλαξα τη συνταγή και την έκανα με σέσκουλα.
Το αποτέλεσμα υπέροχο πάντα σύμφωνα με τους δοκιμαστές και κριτές του σπιτιού σε σημείο που είπαν να μην ξαναφτιάξω με σπανάκι.
Σουπιές με σέσκουλα
2 μερίδες
Συστατικά
- 750 γρ σουπιές
- 2 μεγάλα ματσάκια σέσκουλα
- 1/2 ματσάκι άνηθο ή μάραθο
- 1 πράσο το λευκό μέρος
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 150 γρ ψιλοκομμένα ντοματάκια
- Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
- Πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε σε μικρές ροδέλες τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα σέσκουλα και τα βυθίζουμε σε νερό που βράζει για 1 λεπτό. Τα στραγγίζουμε κι αφήνουμε να μας περιμένουν .
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο γυρίζοντας για 2-3 λεπτά να μαραθούν. Προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
- Σβήνουμε με το ούζο και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ντοματάκια αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε. Δεν προσθέτουμε νερό γιατί οι σουπιές θα βγάλουν το δικό τους και αρκεί.
- Μόλις οι σουπιές είναι έτοιμες και με λίγη σάλτσα προσθέτουμε τα ζεματισμένα σέσκουλα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε σε 5 λεπτά και συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής και φρέσκο ψωμί.
Σημειώσεις
Αν θέλετε μπορείτε να κρατήσετε το μελάνι της σουπιάς και να προσθέστε μέρος του στο φαγητό, είναι κάτι που δεν μου αρέσει και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.
Αν έχετε γνωστό ψαρά ζητήστε να σας καθαρίσει τις σουπιές.
Σας εύχομαι να περάσετε ένα ωραίο Σαββατοκύριακο και θα τα πούμε πάλι από εβδομάδα με νέα μου μιας κι από την άλλη εβδομάδα η ζωή μου αλλάζει σελίδα!!!
Ωραίος συνδυασμός η σουπιά με τα σέσκουλα της ταιριάζουν πολύ.
Tα θαλασσινά με τα λαχανικά είναι το καλύτερο φαγητό για μένα.
Με σέσκουλα δεν τις έχω φτιάξει ποτέ τις σουπιές, συνήθως τις φτιάχνω με σπανάκι και καυκαλήθρες.
Στο κτήμα μας τα άγρια σέσκουλα υπάρχουν σε αφθονία οπότε θα δοκιμαστεί.
Συμφωνώ μαζί σου ως προς το μελάνι, δεν αντέχω μαύρο το φαγητό μου με τίποτα!
Έλα να κάνουμε ανταλλαγή!
Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω την νοστιμιά τους ειδικά που είναι με χόρτα μαζεμένα από σένα!
Όσο για το μελάνι, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο… ας λένε ότι δίνει νοστιμιά κλπ, όπως λες και συ, εγώ δεν……
Καλό Σαββατοκύριακο…
Ιωάννα έλα να σε κεράσω!!!
Λίλα αν έχεις στο κτήμα σέσκουλα μην το καθυστερείς καθόλου!!!
Μπέττυ γιατί όχι;;;
Πάντως δεν ξέρω αλλά μια άλλη νοστιμιά με τα σέσκουλα κι εγώ δεν το πίστευα ότι θα γινόταν τόσο ωραίο!!Κι εγώ πάντα με σπανάκι τις έκανα.
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Καλημέρα.
Πολύ ωραίος αυτός ο συνδυασμός, τον οποίο θα φτιάξω σίγουρα αλλά θα το ψήσω σε δύο κατσαρόλες για να φτιάξω και το άλλο που σου έλεγα, να δω πως θα είναι και αλλιώς.
Μες τα πειράματα μας βλέπω τελευταία. Κάτσε να πάρω την μηχανή και επιστρέφω σιγά σιγά.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Αχχ μακάρι να μπορούσα να βρω λίγα σέσκουλα κι εγώ εδώ στην ξενιτιά! Δεν έχει τέτοια εδώ. Πώς μου λείπουν αυτές οι γεύσεις.
Φαίνεται υπέροχο το φαγάκι σου Ξανθή μου!
Μάγδα
Λίνα γιατί όχι μέσα από πειραματισμούς πάντα κάτι καλό βγαίνει περιμένω αυτό που είπαμε!!και μετά θα το φτιάξω κι εγώ επιτέλους!!!
Άντε ήρθε η μηχανή!!!!
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους σας!!!
Φιλιά!!
Μάγδα σε καταλαβαίνω!!πριν δυο χρόνια στην Αγγλία όπου ζει ο γιος μου είχα βρεθεί σε κάτι ατέλειωτα λιβάδια κι έβλεπα κάτι χόρτα και λέω να είχαμε τώρα ένα μαχαίρι να μάζευα!!κι όλοι γελούσαν ότι θα με πάρουν στο ψητό,αν πεις δε στην Πολωνία που είμαστε πέρσι ο κήπος του σπιτιού ήταν γεμάτος από χόρτα που εκεί δεν τα τρώνε.
Βλέπεις κάθε τόπος έχει τα δικά του.
Την επόμενη φορά που θα έρθεις Ελλάδα πάρε μαζί σου ή έλα να σου κάνω το τραπέζι!!!
Ξανθή σίγουρα οι σουπιές με τα σέσκλα θα ήταν το κάτι άλλο. Είναι από τα αγαπημένα μου χόρτα, δοκίμασέ τα και σκέτα κοκκινιστά είναι φοβερά. Βγάζουν μια τρομερή γλυκάδα. Είναι βέβαια αγαπημένα μου και για τον εξής λόγο. Τα σέσκλα είναι πολυετή φυτά, εάν δεν τα ξεριζώσεις αλλά μαζεύεις τα φύλλα τους λίγα- λίγα ξαναβγαίνουν και του χρόνου. Έχω δε φροντίσει να τα σπείρω δίπλα στις αγκιναριές μου στο φράχτη, που και αυτές δεν θέλουν καμία περιποίηση και βγαίνουν κάθε χρονιά.
Θεόδωρε σε ζηλεύω που έχεις κήπο,στο χωριό είχαμε πολλά σέσκλα στον κήπο και παρόλο που έχει παρατηθεί ακόμη αυτά βγαίνουν.Πιο πολύ όμως ζήλεψα τις αγκινάρες σου, έχω τσεκάρει κάποιες άγριες σε χωράφια της Κορινθίας κι αν τις προλάβω θα είμαι πολύ τυχερή!!
Με σέσκουλα δε τις έχω δοκιμάσει,άντε να τα βρεις όμως.
Καλό σ/κ
χχχ
Τα σέσκουλα είτε σε πίτες τα βάλεις είτε σε φαγητό, προσθέτουν μεγάλη νοστιμιά, οπότε μια χαρά φαγάκι σου προέκυψε, νόστιμο και αρωματικό!
Καλό Σαββατοκύριακο!
Πολύ το ζηλεύω το φαγάκι σου! Πεντανόστιμο θα είναι!
Με σέσκουλα ε? πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή!! θα δοκιμαστεί άμεσα. Καλό απόγευμα:)
Looks really tasty.
LOL when i first read the title I read ‘soupies se sakkoula’ !!
Και λοιπόν σίγουρα στην Ιταλία σέσκουλα δεν θα έχει ή κι αν έχει δεν τα ξέρουν σαν φαγητό.
Καλή εβδομάδα!!
big mama σε ευχαριστώ!!
ΕΛΕΝΑ εγώ τα βάζω στην πίτα αντί για σπανάκι μαζί με άλλα χόρτα βέβαια.
Καλή εβδομάδα!!!
elen δοκίμασε και τα λέμε!!!
Liz δεν πειράζει ότι κι αν διάβασες!!!
Καλή εβδομάδα!!!
πολυ ωραιο φαγητο και τα σεσκουλα ειναι απο τα αγαπημενα μου χορτα!!!
Με σεσκουλα δεν τις εχω φτιαξει αλλα μονο με σπανακι, την επομενη φορα ομως μαλλον θα τις δοκιμασω και ετσι.
Πολύ ωραία τα σέσκουλα με τα θαλασσινά και άμα υπάρχουν και λίγα ξινολάπαθα γίνονται ακόμη νοστιμότερα. 🙂