share

Σουπιές με σέσκουλα

από
Σουπιές με σέσκουλα

Πριν λίγο καιρό η Κική μας παρουσίασε τις σουπιές με σπανάκι το ίδιο κι η Betty χτες.
Είχα λίγα σέσκουλα τα οποία είχα μαζέψει μόνη μου πριν μέρες στους αγρούς, άλλαξα τη συνταγή και την έκανα με σέσκουλα.
Το αποτέλεσμα υπέροχο πάντα σύμφωνα με τους δοκιμαστές και κριτές του σπιτιού σε σημείο που είπαν να μην ξαναφτιάξω με σπανάκι.

Σουπιές με σέσκουλα

2 μερίδες

Συστατικά
  

  • 750 γρ σουπιές
  • 2 μεγάλα ματσάκια σέσκουλα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ή μάραθο
  • 1 πράσο το λευκό μέρος
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 150 γρ ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  • Πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε σε μικρές ροδέλες τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα σέσκουλα και τα βυθίζουμε σε νερό που βράζει για 1 λεπτό. Τα στραγγίζουμε κι αφήνουμε να μας περιμένουν .
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο γυρίζοντας για 2-3 λεπτά να μαραθούν. Προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  • Σβήνουμε με το ούζο και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ντοματάκια αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε. Δεν προσθέτουμε νερό γιατί οι σουπιές θα βγάλουν το δικό τους και αρκεί.
  • Μόλις οι σουπιές είναι έτοιμες και με λίγη σάλτσα προσθέτουμε τα ζεματισμένα σέσκουλα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε σε 5 λεπτά και συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής και φρέσκο ψωμί.

Σημειώσεις

Αν θέλετε μπορείτε να κρατήσετε το μελάνι της σουπιάς και να προσθέστε μέρος του στο φαγητό, είναι κάτι που δεν μου αρέσει και δεν το έχω  δοκιμάσει ποτέ.
Αν έχετε γνωστό ψαρά ζητήστε να σας καθαρίσει τις σουπιές.
Σας εύχομαι να περάσετε ένα ωραίο Σαββατοκύριακο και θα τα πούμε πάλι από εβδομάδα με νέα μου μιας κι από την άλλη εβδομάδα η ζωή μου αλλάζει σελίδα!!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • iwanna
    • 12 Μαρτίου 2010
    Απάντηση

    Ωραίος συνδυασμός η σουπιά με τα σέσκουλα της ταιριάζουν πολύ.

  1. Απάντηση

    Tα θαλασσινά με τα λαχανικά είναι το καλύτερο φαγητό για μένα.
    Με σέσκουλα δεν τις έχω φτιάξει ποτέ τις σουπιές, συνήθως τις φτιάχνω με σπανάκι και καυκαλήθρες.
    Στο κτήμα μας τα άγρια σέσκουλα υπάρχουν σε αφθονία οπότε θα δοκιμαστεί.
    Συμφωνώ μαζί σου ως προς το μελάνι, δεν αντέχω μαύρο το φαγητό μου με τίποτα!

  2. Απάντηση

    Έλα να κάνουμε ανταλλαγή!

    Πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω την νοστιμιά τους ειδικά που είναι με χόρτα μαζεμένα από σένα!
    Όσο για το μελάνι, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο… ας λένε ότι δίνει νοστιμιά κλπ, όπως λες και συ, εγώ δεν……

    Καλό Σαββατοκύριακο…

  3. Απάντηση

    Ιωάννα έλα να σε κεράσω!!!

  4. Απάντηση

    Λίλα αν έχεις στο κτήμα σέσκουλα μην το καθυστερείς καθόλου!!!

  5. Απάντηση

    Μπέττυ γιατί όχι;;;
    Πάντως δεν ξέρω αλλά μια άλλη νοστιμιά με τα σέσκουλα κι εγώ δεν το πίστευα ότι θα γινόταν τόσο ωραίο!!Κι εγώ πάντα με σπανάκι τις έκανα.
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  6. Απάντηση

    Καλημέρα.
    Πολύ ωραίος αυτός ο συνδυασμός, τον οποίο θα φτιάξω σίγουρα αλλά θα το ψήσω σε δύο κατσαρόλες για να φτιάξω και το άλλο που σου έλεγα, να δω πως θα είναι και αλλιώς.
    Μες τα πειράματα μας βλέπω τελευταία. Κάτσε να πάρω την μηχανή και επιστρέφω σιγά σιγά.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

  7. Απάντηση

    Αχχ μακάρι να μπορούσα να βρω λίγα σέσκουλα κι εγώ εδώ στην ξενιτιά! Δεν έχει τέτοια εδώ. Πώς μου λείπουν αυτές οι γεύσεις.
    Φαίνεται υπέροχο το φαγάκι σου Ξανθή μου!
    Μάγδα

  8. Απάντηση

    Λίνα γιατί όχι μέσα από πειραματισμούς πάντα κάτι καλό βγαίνει περιμένω αυτό που είπαμε!!και μετά θα το φτιάξω κι εγώ επιτέλους!!!
    Άντε ήρθε η μηχανή!!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους σας!!!
    Φιλιά!!

  9. Απάντηση

    Μάγδα σε καταλαβαίνω!!πριν δυο χρόνια στην Αγγλία όπου ζει ο γιος μου είχα βρεθεί σε κάτι ατέλειωτα λιβάδια κι έβλεπα κάτι χόρτα και λέω να είχαμε τώρα ένα μαχαίρι να μάζευα!!κι όλοι γελούσαν ότι θα με πάρουν στο ψητό,αν πεις δε στην Πολωνία που είμαστε πέρσι ο κήπος του σπιτιού ήταν γεμάτος από χόρτα που εκεί δεν τα τρώνε.
    Βλέπεις κάθε τόπος έχει τα δικά του.
    Την επόμενη φορά που θα έρθεις Ελλάδα πάρε μαζί σου ή έλα να σου κάνω το τραπέζι!!!

  10. Απάντηση

    Ξανθή σίγουρα οι σουπιές με τα σέσκλα θα ήταν το κάτι άλλο. Είναι από τα αγαπημένα μου χόρτα, δοκίμασέ τα και σκέτα κοκκινιστά είναι φοβερά. Βγάζουν μια τρομερή γλυκάδα. Είναι βέβαια αγαπημένα μου και για τον εξής λόγο. Τα σέσκλα είναι πολυετή φυτά, εάν δεν τα ξεριζώσεις αλλά μαζεύεις τα φύλλα τους λίγα- λίγα ξαναβγαίνουν και του χρόνου. Έχω δε φροντίσει να τα σπείρω δίπλα στις αγκιναριές μου στο φράχτη, που και αυτές δεν θέλουν καμία περιποίηση και βγαίνουν κάθε χρονιά.

  11. Απάντηση

    Θεόδωρε σε ζηλεύω που έχεις κήπο,στο χωριό είχαμε πολλά σέσκλα στον κήπο και παρόλο που έχει παρατηθεί ακόμη αυτά βγαίνουν.Πιο πολύ όμως ζήλεψα τις αγκινάρες σου, έχω τσεκάρει κάποιες άγριες σε χωράφια της Κορινθίας κι αν τις προλάβω θα είμαι πολύ τυχερή!!

  12. Με σέσκουλα δε τις έχω δοκιμάσει,άντε να τα βρεις όμως.

    Καλό σ/κ
    χχχ

  13. Απάντηση

    Τα σέσκουλα είτε σε πίτες τα βάλεις είτε σε φαγητό, προσθέτουν μεγάλη νοστιμιά, οπότε μια χαρά φαγάκι σου προέκυψε, νόστιμο και αρωματικό!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

  14. Απάντηση

    Πολύ το ζηλεύω το φαγάκι σου! Πεντανόστιμο θα είναι!

    • elen
    • 14 Μαρτίου 2010
    Απάντηση

    Με σέσκουλα ε? πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή!! θα δοκιμαστεί άμεσα. Καλό απόγευμα:)

  15. Απάντηση

    Looks really tasty.

    LOL when i first read the title I read ‘soupies se sakkoula’ !!

  16. Απάντηση

    Και λοιπόν σίγουρα στην Ιταλία σέσκουλα δεν θα έχει ή κι αν έχει δεν τα ξέρουν σαν φαγητό.
    Καλή εβδομάδα!!

  17. Απάντηση

    big mama σε ευχαριστώ!!

  18. Απάντηση

    ΕΛΕΝΑ εγώ τα βάζω στην πίτα αντί για σπανάκι μαζί με άλλα χόρτα βέβαια.
    Καλή εβδομάδα!!!

  19. Απάντηση

    elen δοκίμασε και τα λέμε!!!

  20. Απάντηση

    Liz δεν πειράζει ότι κι αν διάβασες!!!
    Καλή εβδομάδα!!!

  21. Απάντηση

    πολυ ωραιο φαγητο και τα σεσκουλα ειναι απο τα αγαπημενα μου χορτα!!!

  22. Απάντηση

    Με σεσκουλα δεν τις εχω φτιαξει αλλα μονο με σπανακι, την επομενη φορα ομως μαλλον θα τις δοκιμασω και ετσι.

  23. Απάντηση

    Πολύ ωραία τα σέσκουλα με τα θαλασσινά και άμα υπάρχουν και λίγα ξινολάπαθα γίνονται ακόμη νοστιμότερα. 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode