Αυτή την φορά είπα να κάνω το κοτόπουλο κάπως διαφορετικό, αλλά πως!!!! Έτσι άνοιξα πάλι το ψυγείο, ως συνήθως και αφού το είχα μια ώρα ανοιχτό κοιτάζοντας το, είδα τις μπίρες που δεν λείπουν ποτέ από το ψυγείο και έβγαλα μία. Από κει και πέρα όλα τα άλλα ήρθαν με την σειρά τους.
Ας δούμε τώρα τα υλικά:
για 4 άτομα
1 κοτόπουλο περίπου 1 1/2 κιλό
πατάτες ανάλογα πόσες θέλετε
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
3-4 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
4-5 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουτάκι μπίρα 330 ml
αλάτι – πιπέρι
Πάμε τώρα να το φτιάξουμε:
Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το αλατίζουμε μέσα έξω. Καθαρίζουμε και τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε όπως θέλουμε. Στην συνέχεια τις αλατίζουμε και αυτές.
Σε μία γάστρα τώρα τοποθετούμε το κοτόπουλο και τις πατάτες μέσα, ενώ αλείφουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες με την μουστάρδα. Βάζουμε το δενδρολίβανο στην γάστρα γύρω γύρω και ένα κλωναράκι μέσα στο κοτόπουλο.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, με την μπίρα από πάνω, ενώ τέλος βάζουμε και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε την γάστρα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αερόθερμο, για περίπου 1 1/2 ώρα.
Καλή σας όρεξη.
Καλέ γιατί το μέθυσες το καημένο;;;
Όπως ξέρεις βράδυ δεν τρώω αλλά αυτό τώρα μου άνοιξε την όρεξη
Καλή εβδομάδα!!!
Λίνα,η μπύρα δίνει υπέροχη γεύση!
Φτιάχνω το κρέας έτσι και πολύ μας αρέσει,θα δοκιμαστεί για αλλαγή.
Α,η μπυρίτσα δε σας λείπει,αντίθετα εμείς προτιμούμε το κρασάκι κι έτσι πρέπει να έχω προνοήσει να αγοράσω.
Φιλιά-καλή εβδομάδα!
Τέλειο το μπυρένιο κοτοπουλάκι!!!
Η μπύρα τελικά ταιροάζει με όλα σχεδόν τα κρεατικά!!
Καλή βδομάδα εύχομαι!
Κι εγώ κοτόπουλο ψητό είχα σήμερα….αλλά το έφτιαξα με ρίγανη που μ’ αρέσει πολύ. Το δικό σου πάντως φαίνεται πολύ ενδιαφέρον!!
λατρεύω τη μπυρα στο φαγητό!!!!έχει και μπόλικες πατάτες….τι άλλο θέλω!!!!
καλή βδομάδα!
Ντίρλα θα έγινε το κοτοπουλάκι χιχιχιχιχι
Νόστιμο φαίνεται θα δοκιμαστεί εντός εβδομάδος
Καλή εβδομάδα
Τέλειο είναι Λίνα.
Και απο τις πιο νόστιμες εκδοχές για κοτόπουλο. Να προσθέσεις και ολόκληρα μανιταράκια αν σας αρέσουν την άλλη φορά.
Το ολόκληρο ψητό κοτόπουλο στο φούρνο σχεδόν πάντα έτσι ακριβώς το φτιάχνω. Θεωρώ ότι η μπύρα με τη μουστάρδα, και σε συνδυασμό με το σκορδάκι, δίνουν και στο κοτόπουλο αλλά και στις πατατούλες μια πικάντικα γλυκειά γεύση!!!
Καλό μεσημέρι!!
Ξανθή μου ήτανε άτακτο και έτσι το μέθυσα και έπεσε για ύπνο!!!χαχα
Φιλιά και καλή εβδομάδα.
eleni η μπύρα δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα στο κρέας, ότι και αν είναι αυτό. Γι΄αυτό έχε κανένα κουτάκι σπίτι, ποτέ δεν ξέρεις!!!
Καλή εβδομάδα.
Με μπυρίτσα ε; Μιαμ!
Έλενα σε ευχαριστώ πολύ.
Καλή εβδομάδα.
Ανεράιδα και με ρίγανη είναι τέλειο.
Η μπύρα πάλι του δίνει άλλη γεύση, που ούτε εγώ δεν περίμενα.
Καλή εβδομάδα.
Και λοιπόν; σε ευχαριστώ πολύ.
Καλή εβδομάδα.
Asteri όπως το έψηνα, άκουγα εγώ…..έκανε χικ, χικ. Και μόλις το φάγαμε, κάναμε εμείς μετά….. χικ χικ. Πλάκα κάνω!!!χαχαχα
Αν το φτιάξεις πες μου την γνώμη σου.
Καλή εβδομάδα.
Penelope ωραία η ιδέα σου. Θα προσθέσω μανιτάρια την επόμενη φορά μιας και μας αρέσουν πολύ.
Καλή εβδομάδα.
Anthivolon είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες.
Σε ευχαριστώ πολύ.
Καλή εβδομάδα.
Κικί σε ευχαριστώ και καλή εβδομάδα.
Αν και χωρίς μπύρα, το φτιάχνει η μαμά μου συνήθως τις Κυριακές!!
Καλή εβδομάδα Λίνα!
Σε χοιρινό έχω βάλει μπύρα, σε κοτόπουλο δεν έχω δοκιμάσει. Ευκαιρία να το κάνω!
Λινακι μου άργησα πολύ και το ξέρω ότι δεν θα βρω μεζεδάκι αλλά θα κρατήσω σίγουρα την συνταγή γιατί το κοτοπουλο το μαγειρεύουμε πολύ συχνά στο σπίτι μας !! βάζω και εγώ μουστάρδα, αλλά σε σκόνη (η αλλη κολλάει επάνω στις πατάτες)
και επίσης βάζω χυμό πορτοκαλιού, τώρα λοιπόν θα δοκιμάσω αντι για τον χυμό να βάλω την μπυρα !!
φιλια πολλά πολλά
Athina σε ευχαριστώ πολύ.
Καλή εβδομάδα.
big mama σε ευχαριστώ πολύ.
Μαράκι μου ένα κόλπο για να μην σου κολλάει η μουστάρδα στις πατάτες, είναι να την διαλύσεις πρώτα στη μπύρα ή τον χυμό πορτοκάλι που βάζεις εσύ και έτσι δεν θα φαίνεται πουθενά παρά μόνο στην γεύση.
Φιλιά καλή εβδομάδα.