Και αυτό το πιάτο είναι τις τελευταίας στιγμής και όπως μου βγήκε. Μάλλον με ότι υπήρχε στο ψυγείο θα έλεγα. Είπαμε, δεν αφήνουμε τίποτα ανεκμετάλλευτο στο ψυγείο μας, ειδικά από δω και πέρα που αρχίζουν τα δύσκολα.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής :
για 4 μερίδες.
1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές
6-7 πατάτες κομμένες σε ροδέλες πάχους 3 εκατοστών
500 γραμ. μανιτάρια πλευρώτους ολόκληρα
1 πιπεριά Φλωρίνης μεγάλη κομμένη σε ροδέλες
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένη σε ροδέλες
150 γραμ. ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι
αλάτι – πιπέρι
3 λαδόκολλες ή αντικολλητικό χαρτί
Και τώρα ας το φτιάξουμε:
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το κρέας μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, πλην της ντομάτας και αλατίζουμε.
Σε ένα πυρέξ απλώνουμε 2 κόλες λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί σταυρωτά .
Στην συνέχεια βάζουμε μέσα όλα τα υλικά, το λάδι και το πιπέρι. Προσθέτουμε και τις ντομάτες από πάνω. Κλείνουμε την λαδόκολλα πρώτα από το πλάι και μετά από την άλλη μεριά. Για να σιγουρευτούμε ότι θα κλείσει καλά βάζουμε επιπλέον μια λαδόκολλα από πάνω και την περνάμε προσεκτικά από κάτω έτσι ώστε να σιγουρευτούμε ότι έκλεισε καλά.
Το βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς αερόθερμο και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα.
Στο συγκεκριμένο φαγητό μπορούμε να προσθέσουμε φέτα, ή αγκινάρες.
Καλή σας όρεξη.
To αγαπημένο φαγητό του γιόκα μου!
Φαντάζομαι τη γεύση και τα αρώματα!!!
Λίλα έγινε φοβερό. Κανόνισε να το φτιάξεις στον μικρό σου μιας και τους αρέσει.
Καλή σου μέρα.
Καλημέρα!!Τι ωραίο φαγητό είναι τούτο!!!Και φωτογραφίες σπέσιαλ μη μου πεις;;;;
Φιλάκια
Καλημέρα Ξανθή μου. Πράγματι τις φωτογραφίες τις πέτυχα αυτή την φορά.
Φιλιά.
ζαλίζομαι πρωι πρωί, τέλειο φαίνεται
Καλημέρα ένα φαγητό που αρέσει σε όλους.Το μαγειρεύω όταν έρχονται τα παιδιά από την Αθήνα …και για να σας κάνω να ζηλέψετε εγώ έχω στην κατάψυξη άγρια μανιτάρια ή αποξηραμένα τα οποία δίνουν μιά εξaiρετική γεύση και άρωμα στο φαγητό!
Λίνα τέλειο το φαγητό.
Στη λαδόκολα γίνεται ωραίο το κρέας. Δεν στεγνώνει.
Καλή σου μέρα 🙂
τι κολασμενο φαγακι ειναι αυτο!!!!!
Εξαιρετικό φαγάκι Ξανθή μου.
Κάπως έτσι έκανα κι’ εγώ χθες μπουτάκια κοτόπουλου.
Δεν έβαλα την ντομάτα, αλλά είχα χυμούς από λεμόνι, πορτοκάλι ανακατεμένους με μουστάρδα, λίγη σόγια σως καθώς και ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και κάρυ και τα έλουσα μέσα στο πυρέξ μου.
Τα σκέπασα μετά με το λαδόχαρτο και τα έψησα για μιάμιση περίπου ώρα, αφαίρεσα μετά το λαδόχαρτο και συνέχισα το ψήσιμο για να ροδίσουν κιόλας για ένα τέταρτο ακόμη.
Έγιναν νοστιμάτοτα και αρωματικά τα μπουτάκια.
Καλό Σαββατοκύριακο να ευχηθώ.
Λινάκι μου έτσι το φτιάχνω και εγώ πολλές φορές μόνο που δεν έχω βάλει ποτέ ντομάτα, την επόμενη θα το θυμηθώ να το δοκιμάσω !!
γεια στα χεράκια σου !!!
πολλά φιλια και καλό σ/κ
Po po Lina, trexoun ta salia mou! To simiono thn synyagh…fainatai poli oraia kau nostimo.
Είδατε τι παθαίνει κανείς όταν βιάζεται και είναι ελαφρώς θολωμένο το μάτι … αντί να γράψω Λίνα έγραψα Ξανθή! Και την έχω ξαναπατήσει στο παρελθόν 🙁
Συγγνώμη.
Λίνα,το φαγητό με ό,τι υπάρχει στο σπίτι γίνεται το νοστιμότερο!Ανακατεύονται οι γεύσεις και το αποτέλεσμα γεύσης τέλειο.
Ωραία ιδέα,φαντάζομαι ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω κι άλλο κρέας,γιατί χοιρινό τρώμε πολύ αραιά.
Φιλιά!
Ενα φαγητό όλο χρώματα και αρώματα!!
Μπράβο Λίνα:))
ωραία ιδέα!!!!θα το τιμήσω ☺
Έτσι περίπου το φτιάχνω και εγώ αλλάστη γάστρα και στο τέλος του προσθέτω κομμάτια κεφαλοτύρι!!!Μμμμμμ!!! φαντάζομαι στη λαδόκολλα πως θα είναι!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ σε ευχαριστώ πολύ.
Δήμητρα φυσικά και ζηλεύω, ποιος δεν θα ζήλευε άλλωστε τέτοια νοστιμιά!!!
Μάριον σε ευχαριστώ πολύ.
Πράγματι δεν στεγνώνει και είναι πολύ μαλακό.
Καλό βράδυ.
Ελευθερία όπως το είπες ……κολασμένο.
Καλό βράδυ.
Πηνελόπη ωραία η ιδέα σου θα το δοκιμάσω και έτσι.
Όσο για το μπέρδεμα δεν πειράζει δεν κολλάμε σε κάτι τέτοια εμείς.
Καλό βράδυ.
Μαράκι μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
Καλό βράδυ.
Peter σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
eleni και με αρνάκι γίνεται τέλειο. Το έχω φτιάξει και έτσι αλλά δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία. Νομίζω ότι κατάλαβες γιατί!!!!
Καλό βράδυ.
Έλενα σε ευχαριστώ πολύ.
Καλό βράδυ.
Και λοιπόν; E allora? αν το φτιάξεις να μου πεις την άποψη σου.
elen στην λαδόκολλα γίνεται απλά πιο μαλακό, γιατί ψήνεται στα δικά του υγρά.
Καλό βράδυ.
Τέλειο φαγητακι, το χω δει αρκετες φορες, δεν το επιχειρησα ποτε, αλλα θα το δοκιμασω συντομα…
Φιλικά
από μια νεα food bloger
Ελπινικη
mageireuontastinkiriaki@blogspot.com
Ελπινίκη καλωσόρισες. Βλέπω είσαι νέα foodblogger οπότε σου εύχομαι καλή αρχή.
Καλό βράδυ.