Το Σάββατο καθώς εγώ σας έβλεπα live από το ίντερνετ και είχα απορροφηθεί τελείως, ξέχασα ότι δεν είχα μαγειρέψει. Σε κάποια φάση λοιπόν έρχεται ο Αντώνης και ρωτάει: Τι θα φάμε σήμερα!!! Εμ μια κουβέντα είναι αυτή….του λέω εγώ.
Το βρήκα λέει: Θα φάμε παστίτσιο αλά Greek Navy.
Τώρα μάλιστα!!!!!
Το τρώγανε λέει στο καράβι κατά την διάρκεια ταξιδιών τους προς το εξωτερικό και ακόμα θυμόταν το πόσο ωραίο ήτανε.
Και ξεκίνησε λοιπόν να το φτιάξει.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
1 πακέτο μακαρόνια Νο3
300 γραμ. αρακά κατεψυγμένο
250-300 γραμ. ζαμπόν σε κύβους ή τις φέτες κομμένες σε μακρόστενα κομμάτια
τυρί για μακαρόνια
1 δόση μπεσαμέλ
λίγη φρυγανιά τριμμένη για το τέλος
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο για τα μακαρόνια
Και τώρα ας το φτιάξουμε:
Σε μία κατσαρόλα έβρασε αρκετό νερό με αλάτι. Μόλις αυτό έβρασε έριξε μέσα τα μακαρόνια. Λίγο πριν τα βγάλει έβαλε και τον αρακά.
Σούρωσε τα μακαρόνια με τον αρακά και τα έριξε στο ταψί.
Έβαλε νωπό λάδι από πάνω και τα ανακάτεψε καλά να πάει παντού.
Στην συνέχεια έριξε και το ζαμπόν σε κύβους ανακατεύοντας το πολύ καλά.
Έπειτα πρόσθεσε αρκετό τυρί για μακαρόνια από πάνω και το άφησε στην άκρη.
Τέλος έφτιαξε μία δόση μπεσαμέλ και περιέχυσε με αυτή τα μακαρόνια. Από πάνω έβαλε τυρί και τριμμένη φρυγανιά.
Το έψησε στον φούρνο στους 200 βαθμούς αερόθερμο για 30 λεπτά.
Το αποτέλεσμα εξαιρετικό. Κάτι που δεν περίμενα με τίποτα.
Υ.Γ. Εδώ βέβαια μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας αρέσει και όχι μόνο αυτά τα υλικά.
Καλή σας όρεξη.
Ευτυχώς που στο σπίτι υπάρχουν μάγειρες!!!χαχαχα
Αυτό θα το δοκιμάσω σύντομα πες στον Αντώνη!!
εγώ θα βγάλω τον αρακα και θα φάω μπόλικο!!!!!!
Λίνα,ενδιαφέρον το καραβίσιο παστίτσιο!
Το φτιάχνεις με ό,τι σου αρέσει περισσότερο,πχ λίγα μανιταράκια θα ήταν καλά.
Φιλιά!
Τέτοια καραβίσια μας έφτιαχνε κατα καιρούς και ο πατέρας μου.
Μπράβο του!!!! πολύ ωραίο πιάτο!
θεωρώ οτι ειναι μιά πολύ καλη συνταγή αυτο το καραβίσιο παστίτσιο, μπράβο στον Κ. Αντώνη, να μας δώση κι αλλα καραβίσια!!!!
Πολύ καλή διαφορετική πρόταση από αυτό που γνωρίζουμε όλοι!
Ευχαριστούμε πολύ τον Αντώνη!
Ξανθή μου ευτυχώς δεν λες τίποτα.
Θα του το πω αν και θα τα δει και ο ίδιος.
Καλημέρα!!
Φιλιά.
γαστερόπληξ μπορείς να αφαιρέσεις τον αρακά και να βάλεις ότι σου αρέσει μέσα.
Καλημέρα!!
Ελένη αυτό είναι και το καλό του. Μπορείς να το προσαρμόσεις σύμφωνα με τα γούστα σου.
Καλημέρα!!
Αστέρι σε ευχαριστώ πολύ.
Καλημέρα!!
Εύκολο και νόστιμο για εμάς τις εργαζόμενες μαμάδες και νοικοκυρές.
Ριρί σε ευχαριστώ πολύ. Αν έχει και άλλες θα τις ανεβάσουμε.
Καλημέρα!!
Ιωάννα μου να είσαι καλά.
Καλημέρα!!
Μαρία Πιούκα έχεις δίκιο δεν θέλει και πολύ ώρα να γίνει.
Καλημέρα!!
Καλημέρα Λίνα,
Εγώ σαν κόρη ναυτικού, τον ξέρω αυτό το καραβίσιο!!!
Είναι σούπερ!
Μπράβο στον “καπετάνιο”
Μα τι χρυσοχέρη αντρούλη έχεις!!
Να του πεις ότι μας άρεσε πολύ η πρότασή του για το καραβίσιο παστίτσιο!
Φιλάκια!
Καλημέρα…
Πολύ καλή η ιδέα , εγώ θα βάλω και τα μανιταράκια μου.
φιλιά
Oraio…to “allo pastitsio”…pios den tous arfesi to zambon? Mia merida me salata parakalo!
Χωρίς να έχω ζήσει σε καράβι φτιάχνω κάτι παρόμοιο (πλην αρακά) και το θεωρούν πεντανόστιμο οι …καταναλωτές του. Την επόμενη φορά θα βάλω αρακά.Μας αρέσει
Πολύ ωραία ιδέα! Μπράβο του! Θα το δοκιμάσω!
Μπράβο Αντώνη, ο δικός Λίνα προτίμησε να φάει τοστάκι, ούτε εγώ μαγείρεψα…
Λινάκι μου γέλασα πολύ με την εισαγωγή σου !!!!!!!! χιχιχιχι!!
είδες τι κάνει το ιντερνετικό κουτσομπολιό ?? δημιουργεί καινούργιους μάγειρες !! χιχιχι
κρίμα που δεν ήσουν εδώ και εσύ !!
φιλια πολλά πολλά
θελωωωωωωωωω…
ούτως ή άλλως τρελαίνομαι για παστίτσιο, και τούτο δω φαίνεται σούπερ μέσα στην διαφορετικότητά του!
Taste Advisor χαίρομαι που το έχεις δοκιμάσει και μπορείς να μας πει την γνώμη σου. Και από ότι βλέπω σου αρέσει πολύ.
Καλό βράδυ.
Έλενα όντως είναι χρυσοχέρης από πολλές απόψεις. Και όχι μόνο στο φαγητό. Που να δεις και τα κουρτινόξυλα που μου έχει φτιάξει!!!
Φιλιά.
Καλό βράδυ.
Δήμητρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να βάλεις εσύ, είναι τα υπέροχα μανιτάρια σου φυσικά. Και θα γίνει… Τέλειο.
Καλό βράδυ.
Γεια σου Peter. Πρωί πρωί σε ξυπνήσανε το Σάββατο αλλά χάρηκα που σε είδα έστω και live.
Α!! επίσης δεν σε κατάλαβα με το ψευδώνυμο που είχες, παρά τελευταία στιγμή!!
Τώρα τα περί φαγητού, αν ήσουν κοντά θα σου έφτιαχνα ένα ταψί ολόκληρο με μπόλικη σαλάτα.
Καλό βράδυ ή καλό μεσημέρι να πω!!!!
Vita κάθε υλικό που μπαίνει πιστεύω ότι θα το νοστιμίζει ακόμα περισσότερο. Οπότε δοκίμασε το να δεις.
Καλό βράδυ.
big mama σε ευχαριστώ πολύ.
Καλό βράδυ.
manousina εμένα περιμένανε και τα παιδιά οπότε έκανε τον κόπο και το ευχαριστήθηκε.
Πάντως και το τοστάκι μια χαρά είναι.
Καλό βράδυ.
Μαράκι μου εύχομαι στην επόμενη συνάντηση να τα καταφέρω να έρθω. Θέλω πολύ να σας γνωρίσω όλους.
Φιλιά.
Καλό βράδυ.
Μπέτυ όντως είναι σούπερ. Ούτε εγώ δεν το περίμενα πως θα είναι τόσο ωραίο, μιας και εμένα δεν μου αρέσει και τόσο το παστίτσιο.
Καλό βράδυ.
Παστιτσάκι greek navy eee?
Πολύ ωραία πρόταση και θα βάλω κι εγώ μερικά λαχανικά ακόμη!!!
Είδες τί μαθαίνει κανείς “ταξιδεύοντας”?
Φιλάκια πολλά!!!!
Λίνα ..και στην Ξανθή μου που την καμαρώνω στις φωτογραφίες στο Camp!!!
Αυτοί οι ξαφνικοί μεζέδες είναι και οι νοστιμότεροι! Μμμμμμ και να’χα ένα κομμάτι!!!
pentanostimo fagaki …bravo.ta xeretismata mou lina
ke stin xanthi pou kamarono singinimeni stis foto.
filia
Ξανθή σ’ευχαριστώ για τις ευχές σου! Τις προηγούμενες μέρες πέρασα πολύ δύσκολα και ακόμα το παλεύω! Μου είναι δύσκολο να ξεπεράσω το τελεσίδικο της απώλειας! Προσπαθώ να την “τακτοποιήσω” μέσα μου, προσπαθώντας να μην ταράζω τους γύρω μου. Δεν λένε ότι ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές…
Εύα,Βασιλική ακι Μαρίνα σας ευχαριστώ πολύ!!!!!
το ναυτικό τέλειο το βλέπω…
πιό τέλειο που σου το σερβίρησε έτοιμο ο καλός σου…
( εγώ πού να τολμήσω να τον αφήσω στη κουζίνα μου…την έχω περικυκλώσει με ηλεκτροφόρα σύρματα και ασφάλεια πυρός προς αποφυγή καταστροφής…)
καλημέρες..-:))
Εύα σε ευχαριστώ πολύ.
Φιλιά πολλά και από της δύο.
Μαρίνα σε ευχαριστώ πολύ.
Καλό βράδυ.
Βασιλική να’ σαι καλά. Η Ξανθή ήδη το είδε και σου απάντησε.
Καλό βράδυ.
Σπιρτόκουτο, κράτα τον μακρυά τότε όσο μπορείς, αν θέλεις την κουζίνα σου.χαχα
Φιλιά.
Καλό βράδυ.