Αυτό το ψωμί προέκυψε έτσι …..ξαφνικά.
Βασικά εγώ καλτσούνια χορτάρινα έφτιαχνα.
Περίσσεψε όμως μείγμα και το έβαλα στο ψυγείο με την προϋπόθεση ότι θα φτιάξω άλλο ζυμάρι την επόμενη μέρα για να φτιάξω και το υπόλοιπο.
Αλλά, μια το ένα, μια το άλλο, το ξέχασα. Φτιάχνοντας λοιπόν ψωμί, θυμήθηκα το μείγμα και να σου η ιδέα να φτιάξω ψωμί με αυτό.
Τελικά η ιδέα είχε μεγάλη επιτυχία, γι’ αυτό και σας την προτείνω.
Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:
320 ml νερό χλιαρό
300 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γραμ. αλεύρι σκληρό
25 γραμ. μαγιά νωπή
2 κ.τ.γ. αλάτι
1/2 κ.τ.γ. ζάχαρη
1/2 φ.τ.κ. ελαιόλαδο
Για την γέμιση
μείγμα από χορτάρινα καλτσούνια ή το μείγμα από σπανακόπιτα
Και τώρα ας το φτιάξουμε:
Φτιάχνουμε το ψωμί όπως εδώ. Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μέρη.
Στην συνέχεια ανοίγουμε με τα δάχτυλα το ζυμάρι στρογγυλό ή μακρόστενο ή όπως αλλιώς θέλουμε. Βάζουμε το μείγμα από ότι έχουμε αποφασίσει.
Αρχίζουμε μετά να κλείνουμε και να δίνουμε ένα σχήμα στο ψωμί. Προσέχουμε να κλείσουμε καλά για να μην μας χυθεί το μείγμα έξω κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί από κάτω και αφήνουμε να φουσκώσουν.
Τέλος ψήνουμε στους 200 βαθμούς αερόθερμο για 25 λεπτά.
Καλή σας όρεξη.
Ξανθή,τι καλούδια μας ετοιμάζεις βραδιάτικα!Δε μας λυπάσαι!
Είναι τέλειο,μακάρι να είχα λίγο-άντε θα το ονειρεύομαι.
Φιλιά!
Κάτι σαν ατομικές χορτόπιτες Λίνα,πολύ καλή η ιδέα σου.
Μια χαρά η ιδέα σου βγήκε.. Τέλειο ψωμάκι.
Μπράβο Λίνα..
pentanostimo to psomaki!bravo!orea gemisi.na ise kala.
kalimera
Όταν ο άνθρωπος είναι ευρηματικός, δημιουργεί μικρά αριστουργήματα!
Φαντάζομαι τη γεύση του αλλά και τη μυρωδιά του!
Φιλιά!
Λίνα,τι θα γίνει με μένα-αδιόρθωτη!
Όλο Ξανθή γράφω χιχι..
Αυτό βεβαίως δεν αναιρεί ότι το ψωμάκι είναι σούπερ!
Φιλιά!
Καταπληκτικό!!!!!!!!!!!!!!!
Μη τον ψάχνεις το ένα καρβέλι χιχιχιχι το έχω βουτήξειιιιιιιιιιιιιιιι
Εγώ πάω χωριό όλο και κάτι χορταράκια θα βρω κι όταν γυρίσω θα δοκιμάσω μόλις ζυμώσω!!
Φιλάκια!!
Τα γεμιστά ψωμιά τα λατρεύω αλλά δεν έχω φτιάξει ποτέ γεμιστό ψωμί με χορταρικά. Φοβερή ιδέα!
Έχω αρχίσει να σας καταλαβαίνω, ξεχωρίζω…. Όταν είδα το ψωμάκι αυτό σκέφτηκα η Λίνα πρέπει να το έχει φτιάξει… Στην προσπάθειά μας να μην πετάξουμε υλικά φτιάχνουμε πολλά νόστιμα καλούδια. Νόστιμο πρέπει να είναι. Φιλιά
Όλα τα όμορφα,ξαφνικά προκύπτουν Λίνα μου 🙂
Όχι οτι τα καλτσούνια θα με χάλαγαν, αλλά και το παράξενα γεμιστό ψωμάκι σου με … “έστειλε” 🙂
Γεια στα χέρια σου
Φιλιά
Καλό βράδυ
Όπως πάντα Ξανθή οι αυτοσχεδιασμοί σου οδηγούν σε υπέροχα αποτελέσματα!
@ Ελένη
@ Ιωάννα
@ Marion
@ Βασιλική
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.
Τι όμορφο και γευστικότατο υποθέτω ψωμάκι!!!
Η απλότητα ειναι μεγαλείο κι εσύ Ξανθή μου ξέρεις να την αναδεικνύεις!!
Φιλάκια!!
@ Taste Advisor με τόσα χορταρικά βέβαια είχε μοσχομυρίσει όλο το σπίτι.
Φιλάκια.
@ Αστέρι, τώρα ξέρω ποιος το πήρε…χιχι
Φιλάκια.
@ Ξανθή μου στο χωριό όλο και κάτι θα βρεις.
Φιλάκια.
@ My little Expat Kitchen είναι και πολύ νόστιμο τελικά. Σε ευχαριστώ.
@ Μανουσίνα είπαμε, δεν πετάμε τίποτα. Σε ευχαριστώ πολύ.
Φιλιά.
@ Γιώργο μου δεν είχα τέτοια πρόθεση!! :))
Φιλιά.
Καλή σου μέρα.
@ Vita
@ Εύα
Σας ευχαριστώ πολύ.
Καλημέρα.
Τι όμορφα πράγματα που μας φτιάχνεις Λίνα! Καλό Σ/Κ!
Η λιχουδιά σου ταιριάζει με ένα…βραβείο! Έλα στο μπλοκ μου να το παραλάβεις!!!
Μη μου πεις οτι δεν ηταν τελειο! Μα είναι καταπληκτικά τα γεμιστά ψωμάκια!
@ big mama σε ευχαριστώ πολύ.
Καλό Σ/Κ.
Μαρίνα ήδη το παρέλαβα. Σε ευχαριστώ.
Καλό Σ/Κ.
Κικί μου δεν υπάρχει περίπτωση, έχεις απόλυτο δίκιο.
Καλό Σ/Κ.