Καλτσόνε

από
DSC01237

Τα παιδιά είχαν μεγάλη επιθυμία για πίτσα, έτσι και εγώ σήκωσα τα μανίκια και τους έφτιαξα μέχρι και καλτσόνε. Τα υλικά υπάρχουν πάντα στο σπίτι, μιας και παίρνουν σάντουιτς στο σχολείο. Το φύλλο πολύ απλό. Με την ζύμη που φτιάχνω και το ψωμί.
Πάμε όμως να δούμε πως φτιάχνεται.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για δύο καλτσόνε είναι:

Για την ζύμη
500γραμ. αλεύρι γ.ο.χ. ( εδώ μπορούμε να κάνουμε και ολικής οπότε βάζουμε 250γραμ. αλεύρι ολικής και 250γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.)
320ml νερό χλιαρό
3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.τ.γ. ζάχαρη
2 κ.τ.γ. αλάτι
25γραμ. φρέσκια μαγιά

Για την γέμιση
πηχτή σάλτσα ντομάτας (ελαιόλαδο-χυμό ντομάτας-αλάτι)
ζαμπόν
μανιτάρια
μπέικον
τυρί edam τριμμένο
4 αυγά

Πάμε τώρα να την φτιάξουμε:
Σε μία λεκάνη ή στον αρτοπαρασκευαστή βάζουμε πρώτα τα υγρά με το αλάτι και την ζάχαρη και στην συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι με την μαγιά. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά και αφήνουμε να φουσκώσει καλά.
Εν το μεταξύ φτιάχνουμε την σάλτσα ντομάτας. Λίγο λάδι σε ένα μπρίκι μεγάλο με χυμό ντομάτας και αλάτι και αφήνουμε να βράσει καλά έτσι ώστε να είναι πηχτή.
Στην συνέχεια ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη τα φύλλα όχι πολύ χοντρά.
Απλώνουμε από πάνω την σάλτσα ντομάτας, το ζαμπόν, τα μανιτάρια, το μπέικον, σπάμε 2 αυγά σε κάθε καλτσόνε και τέλος βάζουμε αρκετό τυρί.
Κλείνουμε πολύ καλά το καλτσόνε έτσι ώστε να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για περίπου 30 – 35 λεπτά περίπου.

Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    φαινεται μουρλια και… πειναωωω!!!!

    • Asteri
    • 17 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Τέλειο το καλτσόνε. Το λατρεύουμε οικογενειακώς!
    Φιλιά
    Καλό βράδυ

    • Marina
    • 17 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Το φτιάχνω και εγώ! Είναι μια εύκολη λύση για μένα όταν δεν έχω τι να μαγειρέψω…!

  2. Απάντηση

    Πίτσα φτιάχνω σπιτική, καλτσόνε δεν έχω επιχειρήσει ποτέ αλλά απ’ότι βλέπω αξίζει την προσπάθεια!!!

    • kiki
    • 18 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Αυτό θα αρέσει στην οικογένεια!

  3. Απάντηση

    Αγαπημένο καλτσόνε…

  4. Απάντηση

    εύκολο και πεντανόστιμο, τυχερά τα ζουζούνια σου!

    • iwanna
    • 18 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Hχαρά των παιδιών………..

    • lourdi
    • 19 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΣΥ ΠΩ..ΕΝΑ ΜΕΓΑΟΟΟΟ!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!!
    ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!!!

  5. Απάντηση

    η χαρά των παιδιών και των ενηλικων όμως 😉

    • painter
    • 19 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Αχ τι μας κάνεις και νηστεύουμε…
    ζηλεύωωωωωωωωω

    Καλό βράδυ

  6. Απάντηση

    πολύ ωραία επιλογή υλικών, θα ΄θελα λίγο τώρα!!!!!

    • Ήβη
    • 23 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Υπέροχο φαίνεται το καλτσόνε. Εύχομαι Καλές Γιορτές.

  7. Απάντηση

    Καλά Χριστούγεννα εύχομαι!!Με υγεία κι ευτυχία!

    • Ήβη
    • 1 Ιανουαρίου 2011
    Απάντηση

    Καλή Χρονιά σας εύχομαι με υγεία. Δεν μπόρεσα να αφήσω σχόλιο στις τελευταίες αναρτήσεις.

  8. Απάντηση

    δεν ξερω γιατι αλλα… δεν βρηκα να σχολιασω για τον καινουργιο χρονο

    ευχομαι το 2011 ολες οι ευχες σας να πραγματοποιηθουν
    ευχομαι ολα τα προσωπα να ειναι χαμογελαστα
    ευχομαι ολες οι αγκαλιες να ειναι γεματες
    ευχομαι ολα τα πιατα να ειναι γεματα
    ευχομαι ολες οι καρεκλες γυρω απο το γιορτινο τραπεζι να ειναι πιασμενες!
    και οσοι μας λειπουν… θα εχουν παντα μια μοναδικη θεση στην καρδια μας! ! !

    • Anonymous
    • 2 Ιανουαρίου 2011
    Απάντηση

    Γιατί αφερέθηκαν τα σχόλια των τελευταίων αναρτήσεων!; Τί να πώ!; Είναι πολύ πολύ λυπηρά τα όσα διαβάζωμεν και αισθανόμεθα! Θλίψη πολλή, βαθέιά και έντονη! Πόνος της ψυχής αγιάτρευτος!

Γράψτε απάντηση στο Taste Advisor Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode