share

Τάρτα σπανάκι

από
DSC01219

Αυτή την τάρτα την φτιάχνω πάρα πολλά χρόνια αλλά δεν έτυχε ποτέ να την ανεβάσω. Να όμως που ήρθε ο καιρός της. Κάλλιο αργά λοιπόν παρά ποτέ.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

1 κιλό σπανάκι
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι όχι μεγάλο άνηθο
ελαιόλαδο
1/4 κίτρινο τυρί σε κύβους
1/4 γκούντα τριμμένο
1/4 μοτσαρέλα τριμμένη
1 αυγό χτυπημένο
1 φύλλο για τάρτα εδώ συνιστώ της Ξανθής που είναι υπέροχο

Και τώρα ας το φτιάξουμε:

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Δεν το κόβουμε, το βάζουμε ως έχει.
Σε μία κατσαρόλα τώρα βάζουμε το ελαιόλαδο (ίσα να σκεπάσει τον πάτο) μαζί με τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε ελαφρά. Στην συνέχεια ρίχνουμε και το σπανάκι και γυρνάμε σιγά σιγά μέχρι να μαραθεί. Εν το μεταξύ αλατοπιπερώνουμε. Έπειτα ρίχνουμε και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Αφήνουμε να ψηθούν και να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους.
Εφόσον είναι έτοιμο θα πρέπει να αφήσουμε το μείγμα να κρυώσει.
Αυτό βέβαια μέχρι να κρυώσει, εμείς μπορούμε να φτιάξουμε την ζύμη της τάρτας. Την συνταγή θα την βρείτε εδώ.
Όταν ετοιμάσουμε την ζύμη και την έχουμε αφήσει να ξεκουραστεί, την στρώνουμε σε μία ταρτιέρα. Ωστόσο θα έχει κρυώσει και το σπανάκι, οπότε προσθέτουμε σε αυτό το κίτρινο τυρί σε κύβους και το γκούντα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στην συνέχεια βάζουμε και το αυγό χτυπημένο και ξαναανακατεύουμε πολύ καλά .
Τέλος ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το φύλλο τάρτας. Από πάνω βάζουμε παντού, το τυρί μοτσαρέλα.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς αερόθερμο για 30 – 35 λεπτά.

Καλή επιτυχία.

Κατηγορίες
    • Asteri
    • 5 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Απαπαπαααααααα κακώς δεν την είχες ανεβάσει τόσο καιρό :)))))
    Τέλεια είναι!!!!!!
    Πολλά φιλιά
    Καλή εβδομάδα

  1. Απάντηση

    Λίνα μου, πολύ όμορφη η τάρτα σου! Θα την φτιάξω μόλις μου δοθεί η ευκαιρία!

  2. Απάντηση

    ολες οι συνταγες σου ειναι επιτυχιμενες
    σευχαρηστουμε που τις μοιραζεσαι

    • ria
    • 6 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Καλημέρα! Καλή εβδομάδα! Πολύ όμορφο το
    blog σου!!!!!

  3. Απάντηση

    Ωραία η τάρτα σου και ευκολούτσικη.
    Καλή εβδομάδα:)

  4. Απάντηση

    Προσωπικά μου άρεσε πολύ η τελική πινελιά με την μοτσαρέλλα γιατί της δίνει άλλη εικόνα Λίνα μου.
    Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα εύχομαι.

  5. Απάντηση

    Φιλενάδα πολύ ωραία η τάρτα σου με πλούσια υλικά!!!
    Κάτσε να συνέλθουμε από τις ιώσεις και να φτιάξουμε και κανένα φαγητό.
    Πολλά φιλιά και περαστικά μας όλων!!

    • Elena
    • 6 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Όπως κ να ΄ναι το σπανάκι είναι θεϊκό!! Θα βγει νόστιμο άραγε αν βάλω κασέρι αντί για γκούντα, που δεν μου πολυαρέσει??? Θα το δοκιμάσω αύριο κιολας μιας και πήρα ένα κάρο σπανάκι από την λαϊκή σήμερα…:)

  6. Απάντηση

    Πολύ ωραία πρόταση για το σπανάκι!
    Συνήθως το κάνω σπανακόπιτα και το τσακίζουν, θα δοκιμαστεί κι έτσι!
    Φιλιά…

    • eleni
    • 6 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Λίνα,τώρα που το σπανάκι έχει την τιμητική του,πάντα υπάρχει στο σπίτι-μου αρέσει,όπως κι αν είναι μαγειρεμένο.
    Η τερτούλα σου πολύ καλή πρόταση,πέρα από τις συνηθισμένες σπανακόπιτες.
    Φιλιά!

  7. Απάντηση

    orea tarta!!me spanaki!!!tha dokimasti amesa!!!
    kalo sou vradi!!filia!!

  8. Απάντηση

    Ααα, μου φαινεται τελεια!
    Ειμαι σιγουρη οτι ειναι νοστιμοτατη!
    Την εφτιαξες εσυ!!

    Πολλα φιλια!

  9. Απάντηση

    Οτι έχει σπανάκι, αποκλείεται να μην μας αρέσει!!
    Ωραιότατη η τάρτα σου λοιπόν!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!!

    • eva
    • 6 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Μπράβο χρυσοχέρα μου!!
    Φιλάκια πολλά!

  10. Απάντηση

    Ωραιότατη η τάρτα σου. Είναι και εύκολη και νόστιμη.

    • RIRI
    • 6 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Γιατί δεν την εβαζες τόσο καιρό Ξανθή???Ειναι υπέροχη τάρτα και σημειώνεται στα ..προσεχώς!!!!
    Φιλιά

    • kiki
    • 7 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Άνετα έτρωγα 2-3 κομμάτια!

  11. Απάντηση

    tha tin dokimaso tin tarta sou… ftiaxno sixna kai psaxno na vro tin super zimi! i epomeni tarta tha einai i dikia sou! se filoooooo!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode