Αυτή την τάρτα την φτιάχνω πάρα πολλά χρόνια αλλά δεν έτυχε ποτέ να την ανεβάσω. Να όμως που ήρθε ο καιρός της. Κάλλιο αργά λοιπόν παρά ποτέ.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:
1 κιλό σπανάκι
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι όχι μεγάλο άνηθο
ελαιόλαδο
1/4 κίτρινο τυρί σε κύβους
1/4 γκούντα τριμμένο
1/4 μοτσαρέλα τριμμένη
1 αυγό χτυπημένο
1 φύλλο για τάρτα εδώ συνιστώ της Ξανθής που είναι υπέροχο
Και τώρα ας το φτιάξουμε:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Δεν το κόβουμε, το βάζουμε ως έχει.
Σε μία κατσαρόλα τώρα βάζουμε το ελαιόλαδο (ίσα να σκεπάσει τον πάτο) μαζί με τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε ελαφρά. Στην συνέχεια ρίχνουμε και το σπανάκι και γυρνάμε σιγά σιγά μέχρι να μαραθεί. Εν το μεταξύ αλατοπιπερώνουμε. Έπειτα ρίχνουμε και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Αφήνουμε να ψηθούν και να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους.
Εφόσον είναι έτοιμο θα πρέπει να αφήσουμε το μείγμα να κρυώσει.
Αυτό βέβαια μέχρι να κρυώσει, εμείς μπορούμε να φτιάξουμε την ζύμη της τάρτας. Την συνταγή θα την βρείτε εδώ.
Όταν ετοιμάσουμε την ζύμη και την έχουμε αφήσει να ξεκουραστεί, την στρώνουμε σε μία ταρτιέρα. Ωστόσο θα έχει κρυώσει και το σπανάκι, οπότε προσθέτουμε σε αυτό το κίτρινο τυρί σε κύβους και το γκούντα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στην συνέχεια βάζουμε και το αυγό χτυπημένο και ξαναανακατεύουμε πολύ καλά .
Τέλος ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το φύλλο τάρτας. Από πάνω βάζουμε παντού, το τυρί μοτσαρέλα.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς αερόθερμο για 30 – 35 λεπτά.
Καλή επιτυχία.
Απαπαπαααααααα κακώς δεν την είχες ανεβάσει τόσο καιρό :)))))
Τέλεια είναι!!!!!!
Πολλά φιλιά
Καλή εβδομάδα
Λίνα μου, πολύ όμορφη η τάρτα σου! Θα την φτιάξω μόλις μου δοθεί η ευκαιρία!
ολες οι συνταγες σου ειναι επιτυχιμενες
σευχαρηστουμε που τις μοιραζεσαι
Καλημέρα! Καλή εβδομάδα! Πολύ όμορφο το
blog σου!!!!!
Ωραία η τάρτα σου και ευκολούτσικη.
Καλή εβδομάδα:)
Προσωπικά μου άρεσε πολύ η τελική πινελιά με την μοτσαρέλλα γιατί της δίνει άλλη εικόνα Λίνα μου.
Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα εύχομαι.
Φιλενάδα πολύ ωραία η τάρτα σου με πλούσια υλικά!!!
Κάτσε να συνέλθουμε από τις ιώσεις και να φτιάξουμε και κανένα φαγητό.
Πολλά φιλιά και περαστικά μας όλων!!
Όπως κ να ΄ναι το σπανάκι είναι θεϊκό!! Θα βγει νόστιμο άραγε αν βάλω κασέρι αντί για γκούντα, που δεν μου πολυαρέσει??? Θα το δοκιμάσω αύριο κιολας μιας και πήρα ένα κάρο σπανάκι από την λαϊκή σήμερα…:)
Πολύ ωραία πρόταση για το σπανάκι!
Συνήθως το κάνω σπανακόπιτα και το τσακίζουν, θα δοκιμαστεί κι έτσι!
Φιλιά…
Λίνα,τώρα που το σπανάκι έχει την τιμητική του,πάντα υπάρχει στο σπίτι-μου αρέσει,όπως κι αν είναι μαγειρεμένο.
Η τερτούλα σου πολύ καλή πρόταση,πέρα από τις συνηθισμένες σπανακόπιτες.
Φιλιά!
orea tarta!!me spanaki!!!tha dokimasti amesa!!!
kalo sou vradi!!filia!!
Ααα, μου φαινεται τελεια!
Ειμαι σιγουρη οτι ειναι νοστιμοτατη!
Την εφτιαξες εσυ!!
Πολλα φιλια!
Οτι έχει σπανάκι, αποκλείεται να μην μας αρέσει!!
Ωραιότατη η τάρτα σου λοιπόν!
Φιλιά, καλή βδομάδα!!
Μπράβο χρυσοχέρα μου!!
Φιλάκια πολλά!
Ωραιότατη η τάρτα σου. Είναι και εύκολη και νόστιμη.
Γιατί δεν την εβαζες τόσο καιρό Ξανθή???Ειναι υπέροχη τάρτα και σημειώνεται στα ..προσεχώς!!!!
Φιλιά
Άνετα έτρωγα 2-3 κομμάτια!
tha tin dokimaso tin tarta sou… ftiaxno sixna kai psaxno na vro tin super zimi! i epomeni tarta tha einai i dikia sou! se filoooooo!