Είναι ένα γλυκό εύκολο, γρήγορο και ζουμερό. Υλικά που μας είχαν περισσέψει από τα σοκολατάκια των Χριστουγέννων.
Και όπως είπαμε δεν πετάμε τίποτα πλέον. Οπότε έκανα ότι μου ερχότανε στο μυαλό και βγήκε πολύ καλό τελικά.
Τα υλικά μας για ένα στεφάνι ή ταψί 22εκ. είναι:
350γραμ. αμυγδαλόπαστα (τόση είχε περισσέψει)
3 αυγά
120γραμ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
50γραμ. αμυγδαλόσκονη
50γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
120γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
120γραμ. βούτυρο
50γραμ. κονιάκ
Πάμε τώρα να την φτιάξουμε:
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε την αμυγδαλόπαστα με την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει λίγο. Μην περιμένετε να αφρατέψει πολύ γιατί δεν έχει βούτυρο.
Στην συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά.
Σε ένα μπρίκι ή κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Έπειτα ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα του μίξερ μαζί με το κονιάκ.
Τέλος αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, το αμυγδαλάλευρο και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα τσέρκι ή ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
Εδώ μπορούμε αν θέλουμε αντί για βούτυρο να βάλουμε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αερόθερμο για 40- 45 λεπτά περίπου.
Συνοδεύεται και με παγωτό βανίλια.
Νοστιμοτατη φαινεται…δεν εχω φτιαξει ποτε μου..θα δοκιμαστει.
Ευχαριστουμε πολυ,καλη σου μερα φιλια!!!
Πωπωπωπωωωωωωωω τι τέλειο γλυκό!!!!!
Μας γλύκανες πρωί-πρωί Λίνα,παίρνω ένα πομμάτι να δοκιμάσω……..
Your blog is great你的部落格真好!!
If you like, come back and visit mine: http://b2322858.blogspot.com/
Thank you!!Wang Han Pin(王翰彬)
From Taichung,Taiwan(台灣)
Πολύ νόστιμη η ανακύκλωσή σου Λινάκι μου !!!! θα έγινε σουπερ το γλυκάκι και όπως λες με το παγωτάκι είναι πολύ σλουρπ! σλουρπ !! χαχαχα!!!!
φιλια πολλά πολλά
καλό σ/κ
Εξυπνο, πρωτότυπο και σίγουρα γευστικότατο!
Καλημέρα!
Ζουμερό και σοκολατένιο!
Αν κάνεις ξανά ένα τέτοιο θεϊκό γλυκό “ότι μου ερχόταν στο μυαλό” σε παρακαλώ Λίνα μου, στείλε μου και μένα!
Από τα πολύ σούπερ γλυκά η αμυγδαλόπιτα!
την δική μου την περιχύνω με σιρόπι πορτοκαλιού ~ δοκίμασέ το κάποια στιγμή, γίνεται θεϊκή!!!
Καλημέρα, πολύ ωραίο το γλυκάκι!!
Μήπως ξέρεις η αμυγδαλόπαστα αν χαλάει στο ψυγείο από τις γιορτές;
γιατί μου είχε περισσέψει κι εμένα αλλά φοβάμαι να την χρησιμοποιήσω γιατί έχει μέσα ασπράδι.
Καλό Σ/Κ
Στο δικό μας σπιτικό από τα Χριστούγεννα δεν περίσσεψε τίποτα…ωστόσο η συνταγή σου είναι υπέροχη!
φαίνεται μούρλια, δελεαστικότατο!!!
Τέλεια Ξανθή,
Φαντάζομαι τη μυρωδιά της μαζί με τη γεύση της!
Πολύ έξυπνη η ιδέα σου για ανακύκλωση Λίνα μου και σίγουρα γευστικότατη!!
Φιλάκια, καλό σου Σαββατοκύριακο!!!
ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΧΑΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ….ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΩ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ!!!
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!
Έξυπνη λύση…ανακύκλωσης. Μήπως πρέπει να λάβεις και εσύ μέρος στον διαγωνισμό; Και μια άλλη ερώτηση. Μήπως έχεις καμμιά ιδέα για ανακύκλωση μελομακάρονων;
ωωωω….κατι τετοιο ποτε δεν εφτιαξα…μου τρεχουν τα σαλια…
gwgoyla σε ευχαριστώ πολύ.
Καλό βράδυ!!!
Καλό Σ/Κ.!!!
Αστέρι σε ευχαριστώ πολύ. Πράγματι είναι πολύ μιαμ μιαμ.
Φιλιά!!!
Καλό βράδυ!!!
Καλό Σ/Κ.!!!
Ιωάννα μου χαίρομαι που σε γλύκανα.
Καλό βράδυ!!!
Καλό Σ/Κ!!!
Wang Han Yang, thank very mutch for your comment. Of course I am going to visite your blog soon.
Have a good night, and great weekend!!!
Μαράκι μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Φιλάκια!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Έφη σε ευχαριστώ πολύ πολύ.
Καλό βράδυ!!!
Καλό Σ/Κ!!!
Αγγελική μου είναι να μην πάρω φόρα. Άμα πάρω… με κοροϊδεύουν όλοι στο σπίτι και στο τέλος τους κλείνω τα στόματα. χιχι
Φιλάκια!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Μπέτυ θα το δοκιμάσω και με σιρόπι όπως λες. Σε ευχαριστώ πολύ.
Καλό βράδυ!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Μαρία Πιούκα, εγώ την έχω εκτός ψυγείου από τις 17/12/10 και δεν έχει πάθει τίποτα απολύτως. Οπότε τι να πάθει μέσα στο ψυγείο που το έχεις. Απλά μην αργήσεις και πολύ να την χρησιμοποιήσεις. Εμένα με περιμένει άλλο μισό κιλό, να δω τι θα το κάνω!!!
Καλό βράδυ!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Λίλα μου δεν χαίρεσαι που δεν έμεινε τίποτα. Ενώ εμάς που έμειναν, θα πρέπει να σκεφτούμε τι θα τα κάνουμε!!! Μεγάλος μπελάς.
Καλό βράδυ!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Γασερόπληξ σε ευχαριστώ πολύ!!
Καλό βράδυ!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!
Taste Advisor σε ευχαριστώ πολύ.
Καλό βράδυ!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Έλενα σε ευχαριστώ πολύ πολύ.
Φιλάκια!!!
Καλό βράδυ!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
lourdi lourdaki πάντα ανακυκλώνουμε ότι περισσεύει. Έτσι είναι και το σωστό νομίζω.
Καλό βράδυ!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
para Kelsoscook σε ευχαριστώ πολύ.
Τώρα αν μου είχαν μείνει μελομακάρονα, θα τα θρυμμάτιζα και θα έκανα βάση σε οτιδήποτε γλυκό, που για βάση του έχει μπισκότα.
Π.χ σε ένα τσιζκέικ.
Ελπίζω να βοήθησα.
Καλό βράδυ!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
cook, να η ευκαιρία σου.
Σε ευχαριστώ πολύ.
Καλό βράδυ!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Λινάκι μου συγνώμη σε είπα Ξανθή!
Καλό βράδυ και καλό ΣΚ
Taste Advisor μην σε στεναχωρεί καθόλου.
Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ.
Νοστιμότατο φαίνεται. Ξανθή πού βρίσκεις την αμυγδαλόσκονη;
Τέλεια! Δεν έχω δοκιμάσει ποτε αμυγδαλοπιτα..ευκαιρία ειναι! Να πάρω ένα κομμάτι!
Φιλάκια ***
σιγά να μη περίσσεψαν εδώ μέσα υλικά…
απ’τηνν αρχή θα τη φτιάξω,με νέα υλικά…
φιλιά…καλό σου Σ/Κ…-:))
Λινάκι τέλεια η σοκολατένια αμυγδαλόπιτα σου!!! Και βέβαια δενπετάμε τίποτα, δημιουργούμε υπέροχα πράγματα με περισσεύματα!!!!
Τραγανό απ’εξω και μαλακό απο μέσα;Αν καταλαβα καλά απ’τη φυτογραφία 🙂 .Οπως και να’χει ένα κομμάτι με τον καφέ που πίνω τώρα θα ήταν απίθανο!
Καλή βδομάδα σου εύχομαι
Τώρα που γύρισα εγώ θα έχετε φάει όλο το γλυκό αν και υποψιάζομαι πότε το φάγατε!!!
Καλά κάποιος που είδε τις φωτογραφίες έκανε οοοοοοοο!!!ξέρεις εσύ.
Πολλά φιλάκια θα σε πάρω αργότερα τηλέφωνο απόψε έχει ολονυχτία!!
drosostalitsa καιρός λοιπόν να το δοκιμάσεις.
Φιλιά!!!
spirtokoyto ελπίζω να σου αρέσει.
Φιλάκια!!!
Μανουσίνα πράγματι μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλά, αρκεί να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει.
Φιλάκια!!
Και λοιπόν? έχεις δίκιο. Έτσι ακριβώς είναι. Τραγανό απ’ έξω μαλακό μέσα.
Φιλάκια!!!
Ξανθή μου πάντα φυλάω κομμάτι για σένα.
Φιλάκια!!!
Ωραιος εισαι μου αρεσει οτι και αν εχεις. Φτιαξει τα εχω δοκιμασι ολα…
Συνεχισε ετσι ariventerci…