Το συγκεκριμένο κρέας γίνεται με πολλούς τρόπους εδώ στα Χανιά. Ένας τρόπος είναι και αυτός εδώ.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:
1 1/2 κιλό ζυγούρι κατά προτίμηση μπούτι
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1/2 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα (κονκασέ)
αλάτι – πιπέρι
1/2 κιλό κριθαράκι χονδρό
Και τώρα ας το φτιάξουμε:
Πλένουμε πολύ καλά το κρέας και το αλατίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό μαζί με το κρέας, ένα κρεμμύδι και αφήνουμε να πάρει βράσει.
Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Αφήνουμε να βράσει πολύ καλά. Στην χύτρα θέλει 45 λεπτά.
Στην συνέχεια βάζουμε το κρέας με το ζωμό του (όχι όλο το ζωμό) και τα ντοματάκια μέσα σε μία γάστρα.
Προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται και πιπέρι.
Τοποθετούμε την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αερόθερμο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε την γάστρα από τον φούρνο και αφαιρούμε το κρέας. Δοκιμάζουμε στο αλάτι ενώ προσθέτουμε και άλλο ζωμό αν χρειάζεται. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ξαναβάζουμε στον φούρνο. Μόλις είναι έτοιμο και το κριθαράκι ξαναβάζουμε το κρέας από πάνω και το βάζουμε πάλι στον φούρνο για άλλα 5 λεπτά ίσα να ζεσταθεί το κρέας.
Σερβίρουμε σε πιάτο και προσθέτουμε από πάνω τυρί της αρεσκείας μας.
Καλή σας όρεξη.
Πολύ νόστιμο το ζυγούρι, με γιουβετσάκι πρέπει να γίνεται τέλειο!!
Φιλιά Λινάκι!
Λουκουμάκι μέσα στη γάστρα…πωπω!!
Καλημέρα!
Αυτό το φαγητό Λίνα μου το τρώω με κλειστά τα μάτια και με τα μάτια κλειστά :)) (έννοιες ξεχωριστές!!)
Υπέροχο πιάτο και ιδιαίτερα νόστιμο
Πολλά φιλιά
Καλό Σαββατοκύριακο
Καταπληκτικό το ζυγούρι όπως και να είναι, πόσο μάλλον μέσα σε αυτό το μελωμένο γιουβετσάκι!
Πω πω τί είναι αυτές οι νοστιμιές;; Λατρεύω το γιουβέτσι και πόσο μάλλον όταν φτιάχνεται με τέτοιο κρέας! Απίθανο φαίνεται Λίνα!
Μάγδα
Πολύ ωραίο το ζυγούρι Λίνα και σε γιουβέτσι θα είναι ακόμα πιο νόστιμο!
To ζυγούρι δε μου πολυαρέσει αλλά για το μελωμένο κριθαράκι τρελαίνομαι!! Τσιμπάω λίγο, βάζω και τριμμένο τυράκι από πάνω και το καταευχαριστιέμαι!!!
Φιλιά και καλό Σ/Κ
Λίνα,κλασσικό,αγαπημένο πιάτο!
Γίνεται γλύκα αυτό το φαγητό.
Φιλιά!
Είπα κι εγώ να ανοίξω να φτιάξω το μενού της άλλης εβδομάδας κι έπεσα στο φαγητό σου και πεινάωωωω πολύ!!!
Δε θα βρεθεί διαδικτυακός τρόπος να στέλνονται πιάτα!!
Φιλάκια.
Τι ωραία φαγάκι!
Μπράβο
Έλενα, είναι όντως πολύ ωραίο. Άλλη γεύση από το κλασικό βραστό.
Φιλάκια!!!
Έφη, σε ευχαριστώ πολύ.
Καλό απόγευμα!!!
Γιώργο μου σε ευχαριστώ πολύ.
Εύχομαι να περάσετε πολύ πολύ όμορφα αύριο.
Φιλιά!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Λίλα, σε ευχαριστώ πολύ.
Καλό απόγευμα!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Μάγδα, σε ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που σου αρέσει.
Καλό απόγευμα!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Ιωάννα μου να ‘σαι καλά.
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
anthivolon σε ευχαριστώ πολύ.
Φιλιά!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Ελένη,πράγματι κλασικό αλλά πολύ αγαπημένο φαγάκι.
Φιλιά!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Ξανθή μου εγώ να δεις πόσες φορές το έχω πει αυτό. Δεν περνάνε όμως τα πιάτα από την οθόνη…..ακόμη.
Φαντάζεσαι να το ζήσουμε και …αυτό!!! χαχαχαχα
Φιλάκια!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Taste Advisor σε ευχαριστώ πολύ.
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Δεν το’χω φάει ποτέ έτσι!!! Κάποτε νόμιζα ότι μυρίζει αλλά άλλαξα γνώμη όταν δομίμασα σουπα απο ζυγούρι.
Πρέπει να έρθω να το δοκιμάσω εκεί! Φαίνεται και από τις φωτογραφίες ότι είναι τέλειο!!!!!
Μαρίνα αν το ζυγούρι είναι καλό τότε δεν μυρίζει καθόλου. Το ζυγούρι σούπα πάλι είναι καταπληκτικό, ειδικά όταν στραγγίσεις το ζωμό και προσθέσεις λαχανικά της αρεσκείας σου μέσα. Θα σας την δώσω και αυτή την συνταγή κάποια στιγμή.
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Αγγελική μου η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή.
Φιλιά!!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Αγαπητή μου Ξανθή
Πήρα βόλτα τις κουζίνες σήμερα και δοκιμάζω.
Πάντως το γκιουβέτσι είναι η αδυναμία μου
Υπέροχος ο μεζές σου.
Νάσαι καλά
Ντένης
με ζυγούρι και γίδα το γιουβετσάκι γίνεται πεντανόστιμο, τρώγεται στο πι και φι, κρίμα που δεν έμεινε μεριδούλα και για μένα!!!!
Κ. Ντένη Νικολαίδη, ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια.
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
γαστερόπληξ αυτό τρώγεται ζεστό-ζεστό και μέχρι σκασμού. Είμαι σίγουρη ότι συμφωνείς μαζί μου.
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Νόστιμο και παραδοσιακό!
Το ζυγούρι όπως και να το φτιάξουμε είναι από τα αγαπημένα μας κρέατα εδώ κάτω. Υπέροχος ο τρόπος σου συμπατριώτισσα 🙂
μμμμ πάνε χρόνια που το’φαγα και το λιγουρεύομαι :)))
Κικί μου σε ευχαριστώ πολύ.
Φιλιά!!!
Vita σε ευχαριστώ πολύ. Πράγματι είναι από τα πολύ αγαπημένα μας κρέατα και το φτιάχνουμε με πολλούς τρόπους.
Καλή Κυριακή!!!
Και λοιπόν; τι να σου κάνω που είσαι και μακριά!!!
Καλή Κυριακή!!!
το εφτιαξα με μονη παραλλαγή οτι πέταξα το πρωτο νερο μολις αρχιζε να κοχλαζει το κρέας και ξαφρισα στο δεύτερο
το φαγητό βγήμε τελικα ΤΕΛΕΙΟ χωρίς να ειναι βαρύ απο το τσιγαρισμένο κρεμμυδι
ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!