Τα κουνουπίδια εμφανίστηκαν στους πάγκους της λαϊκής καιρός να τα απολαύσουμε.
Το καλύτερο κουνουπίδι ως συνοδευτικό που έφαγα ήταν αυτό που έφτιαξα με την πρόταση από το donkey and the carrot. Μόλις το είδα είχα κουνουπίδι το έφτιαξα και το προτείνω.
Στη συνέχεια μια άλλη μέρα σε αναζήτηση τι τρώμε σήμερα;;; (μην κοιτάτε που προτείνω σε σας, εγώ ποτέ δεν ξέρω τι θα μαγειρέψω!!!!χαχαχαχα) σκέφτηκα το κουνουπίδι κάπως αλλιώς.
Για ογκρατέν το πήγαινα αλλά στο δρόμο έγινε κάτι σαν ογκρατέν.
Τα υλικά για ένα μέτριο πυρέξ
1 κιλό κουνουπίδι
2 λουκάνικα πικάντικα
2-3 αυγά
250γρ. φέτα
100γρ τυρί αρσενικό ή κάποια κεφαλογραβιέρα
1 φλιτζάνι γάλα
2-3 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές βούτυρο
Διαδικασία
Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε με μέτρια μπουκετάκια τα οποία βράζουμε πολύ λίγο. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Στρώνουμε σε ένα πυρέξ το κουνουπίδι και προσθέτουμε από πάνω το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια το πιπέρι και τα λουκάνικα κομμένα σε μικρές ροδέλες.
Τρίβουμε με τα χέρια μας τη φέτα πάνω από το κουνουπίδι και προσθέτουμε το άλλο τυρί τριμμένο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα μα τα αυγά και το άνθος αραβοσίτου.
Περιχύνουμε το κουνουπίδι με το μείγμα
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ρόδινο χρώμα.
Παρατηρήσεις 5/10/2011
Μετά από ερώτηση της αγαπητής μου φίλης Σοφίας συμπληρώνω μερικές χρήσιμες πληροφορίες για το πως δεν θα μυρίζει το σπίτι βράζοντας κουνουπίδι ή και μπρόκολο.
1. Προσθέτουμε στο νερό ένα κρεμμύδι ή ένα κομμάτι σέλινου ή μισό λεμόνι με τη φλούδα ή μια φέτα ψωμί ή λίγο ξύδι.
2. Τοποθετούμε πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας ένα κομμάτι ψωμί ραντισμένο με ξύδι.
Δοκιμάστε και βρείτε ποιο από όλα σας ικανοποιεί.
Τέλειο Ξανθή μου, καλησπέρα! Αγαπώ όλα τα λαχανικά της εποχής και το κουνουπίδι πολυ!
Φιλάκια
Μμμ… πολύ νόστιμη η πρότασή σου και θα αρέσει ακόμα και σε αυτούς που δεν πολυσυμπαθούν το κουνουπίδι!
Μια χαρά το περιποιήθηκες το κουνουπίδι και το συνδύασες με νόστιμα υλικά!
Καλό απόγευμα!
Πολύ ωραία συνταγή για το κουνουπιδάκι … έτσι μάλιστα !!!
Μμμμμμ πολύ ενδιαφέρον έτσι το κουνουπίδι :)))
Καλώς σε βρήκα!!! Ανακάλυψα υπέροχες συνταγές στο σπιτάκι σου!!! Τρελαίνομαι για κουνουπίδι, μου άρεσε παααρα πολύ η συνταγή, θα την φτιάξω σίγουρα!!! Ευχαριστώ!!!!!
Καλό μήνα!!!
Φιλάκια πολλά!!!!
@ Eri από εδώ και μπρος αρχίζει η παρουσία αρκετών λαχανικών για πολλούς συνδυασμούς.
@ Ερμιόνη έχεις απόλυτο δίκιο έτσι αρέσει και στους δύσκολους.
@ ΕΛΕΝΑ το περιποιήθηκα προκειμένου να περιποιηθώ την οικογένεια.
@ Conna καλώς ήρθες, χαίρομαι που σου αρέσει.
@ Asteri με πολλά μμμμμμμμ.
@ Elena καλώς ήρθες και χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέροντα!!Θα τα λέμε!!
Καλό σου μήνα.
Καλησπέρα, Ξανθή. Αχ αυτό το κουνουπίδι, θέλει κουκούλωμα! Έχει πολύ έντονη παρουσία! Με ωραία υλικά το συνδύασες και έγινε πολύ ενδιαφέρον, ευπαρουσίαστο και νόστιμο. Κι εγώ το βάζω στο φούρνο με ντομάτα και πιπεριές κι έτσι το τρώμε ευχάριστα.
Καλό βράδυ.
Ελένη αν θες φτιάξε αυτό που λέω από το donkey and the carrot θα σε ξετρελάνει δεν κατάλαβε κανείς στο σπίτι ότι είχα μαγειρέψει κουνουπίδι.
καλό βράδυ!
Καλησπέρα Ξανθή. Πολύ ωραία πρόταση το κουνουπίδι στο φούρνο! Όταν λες “τυρί αρσενικό” τί εννοείς; Καλό βράδυ!!
Ξανθή καλησπέρα….ωραίο το κουνουπίδι μου έχει λείψει θα το δοκιμάσω…
Ώστε έτσι μπορώ να φάω το κουνουπίδι;
Αμ, δεν το λέτε τόσο καιρό καλή μου Ξανθή…να μπω στην διαδικασία της δοκιμής κι’ εγώ!
Καλημέρες πολλές.
@
ωραίο το κουνουπίδι σαλάτα με λεμόνι,
ωραίο ω γκρατέν,
κι εγώ το έκαμα προχτές γιαχνί…
🙂
Ξανθή μου πολύ ωραία συνταγή!!
Μήπως μπορείς να μας πεις και κανένα κολπάκι να μη μυρίζει το σπίτι όταν το μαγειρεύουμε?
ΣΟΦΙΑ
Tο έφτιαξα απόψε κιόλας καλή μου, αφού έδωσε παραγγελία στον “κύρη” μου για αγορές από την λαϊκή μέσω τηλεφώνου!
Με παραλλαγές γιατί δεν είχα λουκάνικα και κεφαλοτύρι, αλλά σαλάμι αέρος, χαλούμι χτυπημένο με γιαούρτι, αυγά και μυρωδικά. Τέλειο. Το ταψί έμεινε μισό 🙂
Καλό βράδυ.
@ Κική τυρί αρσενικό είναι ένα τυρί πικάντικο σκληρό από τη Νάξο.
@ mia θα χαρώ να έχω τη γνώμη σου.
@ Πηνελόπη περιμένω!!
@ quartier libre γιαχνί έχω καιρό να το κάνω κι είναι αγαπημένο του συζύγου η επόμενη φορά!!
@ Σοφία υπάρχουν διάφοροι τρόποι θα τους αναφέρω εδώ και επί τη ευκαιρία θα το συμπληρώσω στην ανάρτηση.
1. βράζουμε με ένα κρεμμύδι ή ένα κομμάτι σέλινου
2. βράζουμε με μισό λεμόνι
3. βράζουμε μαζί με μια φέτα ψωμί
4. προσθέτουμε στο νερό ξύδι
5. βάζουμε πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας ένα κομμάτι ψωμί ραντισμένο με ξύδι.
Ελπίζω να σε βοήθησα!
@ Πηνελόπη με τόσο ωραία υλικά πως να μην γίνει ωραίο, κι εγώ μη νομίζεις με τα υπάρχοντα πειραματίστηκα.
Φιλάκια!
Πολύ μου αρέσει το κουνουπίδι με αυτό τον τρόπο Ξανθή, θα το φτιάξω κι εγώ.
Φιλιά
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το blog! Αν θες ρίξε μια ματιά στο καινούργιο μου blog:
http://eisaithea.blogspot.com/
xxx
Καλε πως μου ξεφυγε αυτη η ανάρτηση! Με τιμάς Ξανθή μου! Αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα το τιμήσω κι εγώ το κουνουπίδι σου! Ψαχνουμε συνεχεια ευκαιρίες για … μεταμφιεσμενες υγειινες συνταγες!
Σήμερα θα κάνω το φουρνιστό κουνουπίδι, Ξανθή μου ;)Σε ευχαριστώ πολύ που συμπεριέλαβες τις κολοκυθόπιτες στο μενού της εβδομάδας!!! :):)