share

Κουνουπίδι στο φούρνο

από
25CE-259A-25CE-25BF-25CF-2585-25CE-25BD-25CE-25BF-25CF-2585-25CF-2580-25CE-25AF-25CE-25B4-25CE-25B9-2B-25CF-2583-25CF-2584-25CE-25BF-2B-25CF-2586-25CE-25BF-25CF-258D-25CF-2581-25CE-25BD-25CE-25BF-2B-25284-2529

Τα κουνουπίδια εμφανίστηκαν στους πάγκους της λαϊκής καιρός να τα απολαύσουμε.
Το καλύτερο κουνουπίδι ως συνοδευτικό που έφαγα ήταν αυτό που έφτιαξα με την πρόταση από το donkey and the carrot. Μόλις το είδα είχα κουνουπίδι το έφτιαξα και το προτείνω.
Στη συνέχεια μια άλλη μέρα σε αναζήτηση τι τρώμε σήμερα;;; (μην κοιτάτε που προτείνω σε σας, εγώ ποτέ δεν ξέρω τι θα μαγειρέψω!!!!χαχαχαχα) σκέφτηκα το κουνουπίδι κάπως αλλιώς.
Για ογκρατέν το πήγαινα αλλά στο δρόμο έγινε κάτι σαν ογκρατέν.

Τα υλικά για ένα μέτριο πυρέξ
1 κιλό κουνουπίδι
2 λουκάνικα πικάντικα
2-3 αυγά
250γρ. φέτα
100γρ τυρί αρσενικό ή κάποια κεφαλογραβιέρα
1 φλιτζάνι γάλα
2-3 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές βούτυρο

Διαδικασία
Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε με μέτρια μπουκετάκια τα οποία βράζουμε πολύ λίγο. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Στρώνουμε σε ένα πυρέξ το κουνουπίδι και προσθέτουμε από πάνω το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια το πιπέρι και τα λουκάνικα κομμένα σε μικρές ροδέλες.


Τρίβουμε με τα χέρια μας τη φέτα πάνω από το κουνουπίδι και προσθέτουμε το άλλο τυρί τριμμένο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα μα τα αυγά και το άνθος αραβοσίτου.
Περιχύνουμε το κουνουπίδι με το μείγμα


και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ρόδινο χρώμα.


Παρατηρήσεις 5/10/2011
Μετά από ερώτηση της αγαπητής μου φίλης Σοφίας συμπληρώνω μερικές χρήσιμες πληροφορίες για το πως δεν θα μυρίζει το σπίτι βράζοντας κουνουπίδι ή και μπρόκολο.
1. Προσθέτουμε στο νερό ένα κρεμμύδι ή ένα κομμάτι σέλινου ή μισό λεμόνι με τη φλούδα ή μια φέτα ψωμί ή λίγο ξύδι.
2. Τοποθετούμε πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας ένα κομμάτι ψωμί ραντισμένο με ξύδι.
Δοκιμάστε και βρείτε ποιο από όλα σας ικανοποιεί.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Eri
    • 4 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Τέλειο Ξανθή μου, καλησπέρα! Αγαπώ όλα τα λαχανικά της εποχής και το κουνουπίδι πολυ!
    Φιλάκια

  1. Απάντηση

    Μμμ… πολύ νόστιμη η πρότασή σου και θα αρέσει ακόμα και σε αυτούς που δεν πολυσυμπαθούν το κουνουπίδι!

  2. Απάντηση

    Μια χαρά το περιποιήθηκες το κουνουπίδι και το συνδύασες με νόστιμα υλικά!
    Καλό απόγευμα!

    • Conna
    • 4 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Πολύ ωραία συνταγή για το κουνουπιδάκι … έτσι μάλιστα !!!

    • Asteri
    • 4 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Μμμμμμ πολύ ενδιαφέρον έτσι το κουνουπίδι :)))

    • Elena
    • 4 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Καλώς σε βρήκα!!! Ανακάλυψα υπέροχες συνταγές στο σπιτάκι σου!!! Τρελαίνομαι για κουνουπίδι, μου άρεσε παααρα πολύ η συνταγή, θα την φτιάξω σίγουρα!!! Ευχαριστώ!!!!!

    Καλό μήνα!!!

    Φιλάκια πολλά!!!!

  3. Απάντηση

    @ Eri από εδώ και μπρος αρχίζει η παρουσία αρκετών λαχανικών για πολλούς συνδυασμούς.

    @ Ερμιόνη έχεις απόλυτο δίκιο έτσι αρέσει και στους δύσκολους.

    @ ΕΛΕΝΑ το περιποιήθηκα προκειμένου να περιποιηθώ την οικογένεια.

  4. Απάντηση

    @ Conna καλώς ήρθες, χαίρομαι που σου αρέσει.

    @ Asteri με πολλά μμμμμμμμ.

    @ Elena καλώς ήρθες και χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέροντα!!Θα τα λέμε!!
    Καλό σου μήνα.

  5. Απάντηση

    Καλησπέρα, Ξανθή. Αχ αυτό το κουνουπίδι, θέλει κουκούλωμα! Έχει πολύ έντονη παρουσία! Με ωραία υλικά το συνδύασες και έγινε πολύ ενδιαφέρον, ευπαρουσίαστο και νόστιμο. Κι εγώ το βάζω στο φούρνο με ντομάτα και πιπεριές κι έτσι το τρώμε ευχάριστα.
    Καλό βράδυ.

  6. Απάντηση

    Ελένη αν θες φτιάξε αυτό που λέω από το donkey and the carrot θα σε ξετρελάνει δεν κατάλαβε κανείς στο σπίτι ότι είχα μαγειρέψει κουνουπίδι.
    καλό βράδυ!

  7. Απάντηση

    Καλησπέρα Ξανθή. Πολύ ωραία πρόταση το κουνουπίδι στο φούρνο! Όταν λες “τυρί αρσενικό” τί εννοείς; Καλό βράδυ!!

    • mia
    • 4 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή καλησπέρα….ωραίο το κουνουπίδι μου έχει λείψει θα το δοκιμάσω…

  8. Απάντηση

    Ώστε έτσι μπορώ να φάω το κουνουπίδι;
    Αμ, δεν το λέτε τόσο καιρό καλή μου Ξανθή…να μπω στην διαδικασία της δοκιμής κι’ εγώ!
    Καλημέρες πολλές.

  9. Απάντηση

    @
    ωραίο το κουνουπίδι σαλάτα με λεμόνι,
    ωραίο ω γκρατέν,
    κι εγώ το έκαμα προχτές γιαχνί…

    🙂

    • sofia
    • 5 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Ξανθή μου πολύ ωραία συνταγή!!
    Μήπως μπορείς να μας πεις και κανένα κολπάκι να μη μυρίζει το σπίτι όταν το μαγειρεύουμε?
    ΣΟΦΙΑ

  10. Απάντηση

    Tο έφτιαξα απόψε κιόλας καλή μου, αφού έδωσε παραγγελία στον “κύρη” μου για αγορές από την λαϊκή μέσω τηλεφώνου!
    Με παραλλαγές γιατί δεν είχα λουκάνικα και κεφαλοτύρι, αλλά σαλάμι αέρος, χαλούμι χτυπημένο με γιαούρτι, αυγά και μυρωδικά. Τέλειο. Το ταψί έμεινε μισό 🙂
    Καλό βράδυ.

  11. Απάντηση

    @ Κική τυρί αρσενικό είναι ένα τυρί πικάντικο σκληρό από τη Νάξο.

    @ mia θα χαρώ να έχω τη γνώμη σου.

    @ Πηνελόπη περιμένω!!

    @ quartier libre γιαχνί έχω καιρό να το κάνω κι είναι αγαπημένο του συζύγου η επόμενη φορά!!

  12. Απάντηση

    @ Σοφία υπάρχουν διάφοροι τρόποι θα τους αναφέρω εδώ και επί τη ευκαιρία θα το συμπληρώσω στην ανάρτηση.
    1. βράζουμε με ένα κρεμμύδι ή ένα κομμάτι σέλινου
    2. βράζουμε με μισό λεμόνι
    3. βράζουμε μαζί με μια φέτα ψωμί
    4. προσθέτουμε στο νερό ξύδι
    5. βάζουμε πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας ένα κομμάτι ψωμί ραντισμένο με ξύδι.
    Ελπίζω να σε βοήθησα!

    @ Πηνελόπη με τόσο ωραία υλικά πως να μην γίνει ωραίο, κι εγώ μη νομίζεις με τα υπάρχοντα πειραματίστηκα.
    Φιλάκια!

    • Marί
    • 6 Οκτωβρίου 2011
    Απάντηση

    Πολύ μου αρέσει το κουνουπίδι με αυτό τον τρόπο Ξανθή, θα το φτιάξω κι εγώ.
    Φιλιά

  13. Απάντηση

    Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το blog! Αν θες ρίξε μια ματιά στο καινούργιο μου blog:

    http://eisaithea.blogspot.com/

    xxx

  14. Απάντηση

    Καλε πως μου ξεφυγε αυτη η ανάρτηση! Με τιμάς Ξανθή μου! Αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα το τιμήσω κι εγώ το κουνουπίδι σου! Ψαχνουμε συνεχεια ευκαιρίες για … μεταμφιεσμενες υγειινες συνταγες!

  15. Απάντηση

    Σήμερα θα κάνω το φουρνιστό κουνουπίδι, Ξανθή μου ;)Σε ευχαριστώ πολύ που συμπεριέλαβες τις κολοκυθόπιτες στο μενού της εβδομάδας!!! :):)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode