Κοτολέτες μιλανέζ

από
DSC02093

Αγαπημένο φαγητό του Αντώνη μου. Μας το φτιάχνει πάντα εκείνος. Οπότε όπως καταλάβατε η συνταγή είναι αποκλειστικά δική του. Και το φτιάχνει τέλεια…….
Πάμε όμως να δούμε πως το φτιάχνει.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής: για 4 άτομα.
3-4 σνίτσελ χοιρινά (ανάλογα το μέγεθος τους)
φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά χτυπημένα
αλεύρι
αλάτι – πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
για την σάλτσα

250 γραμ. μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
1 κ.τ.γ. ρίγανη

1/2 κιλό τυρί γκούντα τριμμένο

Πάμε τώρα να το φτιάξουμε:

Καταρχήν αλατίζουμε τα σνίτσελ. Στην συνέχεια περνάμε ένα ένα σνίτσελ από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά. Κλασικά δηλ. όπως φτιάχνουμε τα σνίτσελ.
Τέλος τα τηγανίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τον χρόνο που λέει το πακέτο.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά. Βάζουμε και τα μανιτάρια και γυρνάμε και αυτά λίγο. Τέλος ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Αυτά τα δύο φροντίζουμε να βγουν ταυτόχρονα για να μην χρειαστεί να βάλουμε επιπλέον λάδι ή βούτυρο στα μακαρόνια.

Και τώρα η ένωση τους.
Σε ένα ταψί βάζουμε πρώτα τα μακαρόνια με μπόλικο τυρί και στην συνέχεια βάζουμε την σάλτσα.

Έπειτα βάζουμε τα σνίτσελ από πάνω με μπόλικη σάλτσα.

Τέλος βάζουμε μπόλικο τυράκι και στον φούρνο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αερόθερμο για περίπου 1/2 ώρα.

Ενημέρωση!!!
Υποσχέσεις που δίνονται πρέπει να τηρούνται!!!!
Το φαγητό δοκιμάστηκε σήμερα 8/1/2012 κι ιδού η αλήθεια!!!

Αντώνη ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη συνταγή σου!!!!
Στο τραπέζι μόνο επιφωνήματα ευχαρίστησης ακούγονταν!!
Ξανθή.

Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    Καλημέρα Ξανθούλα.
    Αγαπάμε πολύ το σνίτσελ αλλά ποτέ δεν το έχουμε δοκιμάσει με μακαρόνια και σίγουρα οχι έτσι όπως το προτείνετε. Θα δοκιμαστεί σίγουρα και σύντομα:) Φιλιά πολλά..**

  2. Απάντηση

    Να μην το δει ο γιος μου γιατί θα με τρέχει στο κρεοπωλείο!!!

  3. Απάντηση

    Καλησπέρα καλησπέρα!!!Επειδή σύντομα στην Κρήτη δε με βλέπω ώστε να το γευτώ από τα χέρια του Αντώνη θα προσπαθήσω να το πετύχω ακολουθώντας τη συνταγή του την Κυριακή και θα επανέλθω με εντυπώσεις!!
    Πολλά φιλιά σε όλους σας!!!

  4. Απάντηση

    Γεια στα χέρια του, φαγάκι σπέσιαλ σας μαγείρεψε!!
    Φιλιά Λινάκι!

  5. Απάντηση

    Θερμά συγχαρητήρια στον Αντώνη! ο φαγητό φαίνεται εξαιρετικό!

  6. Απάντηση

    Να τι θα φτιάξω αύριο!!! Ευχαριστώωωω…. και καλή χρονιά, Ξανθή και Λίνα!!!

  7. Καλή χρονια! Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Αντώνη! Πολύ καλή και νόστιμη συνταγή!

  8. Απάντηση

    Πολλές ευχές για μια δημιουργική χρονιά!!

  9. Απάντηση

    Πωπωωωωωωω! Φαίνεται πολύ λαχταριστό!

  10. Απάντηση

    Άξιος ο Αντώνης σου Λίνα μου! Φαίνεται τέλειο! Καλή χρονιά με υγεία:)

    • dhmhtra
    • 4 Ιανουαρίου 2012
    Απάντηση

    Ξανθή καλή χρονιά!
    Με αγάπη και πολλές νόστιμες συνταγές.
    Φιλιά

  11. Απάντηση

    Ξανθή και Λίνα, Καλή Χρονιά!! Σας εύχομαι υγεία κι ευτυχία και ό,τι επιθυμείτε!
    Φιλιά!!
    Μάγδα

  12. Απάντηση

    Dear Blonde, I think this looks wonderful. I love the sauce and the pasta. I also like your New Years cake. It looks so nice. Blessings for a beautiful evening. Catherine xo

    • Marina
    • 5 Ιανουαρίου 2012
    Απάντηση

    Αυτο το…μπέρδεμα ομολογώ ότι δεν το ήξερα!!! Εντυπωσιακό….
    Καλότυχα τα παιδιά σου (για το φλουρί…) και με το καλό να ορίσουν!!!

    • Jay
    • 5 Ιανουαρίου 2012
    Απάντηση

    wow..sounds scrumptiously tasty..
    awesome presentation..
    first time here..love your space..
    Am your happy follower now..;)
    do stop by mine sometime..
    Tasty Appetite

  13. Απάντηση

    Άξιος ο Αντωνάκης, τι να λέμε τώρα;
    Όταν θα ξαναμαγειρέψω κρέας (σε κανένα μήνα δηλαδή…) θα το έχω στα υπόψη μου.
    Καλή Χρονιά, καλά Μαγειρέματα, Υγεία και Χαρές πολλές σας εύχομαι.

  14. Απάντηση

    Πολύ νοστημο πρεπει να ειναι! Γεια στα χερια του!

  15. Απάντηση

    Καλησπέρα Ξανθή και χρόνια πολλά! Καλή χρονιά! Το φαγητό του Αντώνη είναι πλήρες, υπέρ παχυντικό και πεντανόστιμο!! Τα υλικά και ο συνδιασμός τους… σκοτώνει!!! Φιλιά πολλά!!!

  16. Απάντηση

    Τέλεια συνταγή!

    Μπράβο!

    marina4food

Γράψτε απάντηση στο Penelope Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode