share

Ρολό σπανάκι σε κανταΐφι

από
25CE-25A3-25CF-2580-25CE-25B1-25CE-25BD-25CE-25AC-25CE-25BA-25CE-25B9-2B-25CE-25BC-25CE-25B5-2B-25CE-25BA-25CE-25B1-25CE-25BD-25CF-2584-25CE-25B1-25CE-25AF-25CF-2586-25CE-25B9-2B-25281-2529-25CE-25B1

Ένα ωραίο πρωτότυπο ρολό ικανό να σταθεί σε μπουφέ αλλά και ως πρώτο πιάτο.
Εμείς το δοκιμάσαμε την παραμονή της πρωτοχρονιάς μαζί με άλλα μεζεδάκια.

Προσαρμογή από παλιό τεύχος του Gourmet

Τα υλικά για ένα ρολό για 4-5 άτομα
1/2 κιλό σπανάκι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το κανταΐφι
150γρ τυρί καπνιστό
250γρ κανταΐφι (εγώ αγόρασα από εργαστήριο)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία.
Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι από τα χοντρά κοτσάνια του.
Το κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και αφήνουμε να ζεσταθεί και να πάρει τα αρώματα του σκόρδου. Προσθέτουμε σταδιακά το σπανάκι κι ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και να μην έχει υγρά.
Νοστιμίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη το τυρί.
Παίρνουμε το κανταΐφι , του προσθέτουμε πολύ λίγο λάδι και με τα χέρια μας το ανοίγουμε πάνω σε σελοφάν ή σε λαδόκολλα σε σχήμα παραλληλόγραμμου.
Απλώνουμε από πάνω το σπανάκι και στη συνέχεια σκορπίζουμε παντού το τυρί.
Τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια του σελοφάν ή της λαδόκολλας. Αφήνουμε για μισή ώρα να σταθεροποιηθεί.
Μεταφέρουμε πυρέξ που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος, προσέχοντας η ένωση να είναι από κάτω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει το κανταΐφι.

Ενημέρωση
Ένα χρόνο μετά το συγκεκριμένο ρολό μεταμορφώθηκε σε ατομικά μέσα σε ταψί μάφιν.
Μπήκε το κανταίφ κι έκανε ένα καλαθάκι σε κάθε θήκη από πάνω μπήκε το σπανάκι και τέλος το τριμμένο τυρί και ψήθηκαν. Αν τα κάνετε πρέπει να ψηθούν λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα.

Επίσης μια άλλη μέρα πειραματισμών κι αξιοποίησης υλικών έγιναν μικρά ατομικά ρολά που ψήθηκαν πάλι στο μαφινοταψί με μισό ντοματάκι από πάνω χάριν διακόσμησης.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Γειά σου Ξανθή.
    Πολύ ωραίο το ρολό σου και επιτέλους χωρίς τα γνωστά υλικά… ζαμπόν – τυρί!
    Ωραία πρόταση για να κλείσει η βραδιά μας!

  2. Απάντηση

    Επιτέλους …αποτοξίνωση. Ότι πρέπει είναι το ρολό σου μετά από την κρεατοφαγία των ημερών.

    • eleni
    • 5 Ιανουαρίου 2012
    Απάντηση

    Τι υπέροχο ρολό,Ξανθή!
    Το καπνιστό τυράκι σίγουρα θα του δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά.
    Φιλιά!

  3. Απάντηση

    Πολύ ωραια ιδεα! Και ειναι και μια πολυ ομορφη και διαφορετικη προταση για μπουφε!

    • peps
    • 6 Ιανουαρίου 2012
    Απάντηση

    σούπερ ιδέα!!!τι νόστιμη φωτογραφία!!!

  4. Απάντηση

    GRACIAS POR TU MENSAJE …FELIZ DIA DE REYES Y MUCHOS REGALOS …una receta estupenda para el dia de hoy …BESOS Y FELIZ AÑO 2012 ..MARIMI

    • Eri
    • 6 Ιανουαρίου 2012
    Απάντηση

    Αχ τι με κάνεις Ξανθή μου, τι με κάνεις!!! Ειναι σαν να ακούω το κριτσάνισμα απο το κανταίφι στα αυτιά μου, φοβερή συνταγή! Καλό ΣΚ!

    • Marina
    • 6 Ιανουαρίου 2012
    Απάντηση

    Kαλά φιλενάδα με τρέλανες!!! Αυτή τη γέμιση δεν την είχα σκεφτεί! Θα την κάνω γιατί μου έμεινε κανταίφι από την τυρόπιτα σήμερα!
    Την λιγουρεύτηκααααααα….τι να σου πω πόσο!!!!

  5. Απάντηση

    Πολύ πρωτότυπο αλλά σίγουρα νόστιμο το ρολό σου Ξανθή μου!!!! Ό,τι πρέπει και για μπουφέ!

  6. Απάντηση

    Καλημέρα Ξανθή!
    Πολύ πρωτότυπο ορεκτικό! Μ’ αρέσει πολύ και το καπνιστό τυρί και υποψιάζομαι πως ο συνδυασμός του με το σπανάκι θα είναι πολύ καλός!

  7. Απάντηση

    Ωραίο το ρολο σου Ξανθή.. δεν εχω χρησιμοποιησει κανταϊφι σε φαγητό.. πολύ μου αρέσει και το καπνιστό τυρί. Ωραία πρόταση.

    Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου για κάποια προϊόντα που εμπιστεύομαστε να τα προβάλουμε (οχι των ήδη γνωστών) από ανθρώπους τους ξέρουμε καλά.
    Φιλια

  8. Απάντηση

    Ενδιαφέρουσα συνταγή!
    Ο συνδυασμός του καπνιστού τυριού και του σπανακιού θα δίνει εξαιρετική γεύση.

    Ζ.

  9. Απάντηση

    Έχω φύλλο καταιφιού που σέρνεται στην κατάψυξή μου κάτι μήνες! από γλυκά χόρτασα αυτές τις ημέρες οπότε το ρολό σου έρχεται στην κατάλληλη στιγμή!

  10. Απάντηση

    Πολύ μου αρέσει η χρήση του κανταϊφιού αντί για το κλασικό φύλλο. Ωραία η συνταγή σου, Ξανθή μου.

  11. Απάντηση

    Είμαι σίγουρη ότι είχα αφήσει μήνυμα τουλάχιστον άλλη μια φορά! Πολύ πρωτότυπο και πεντανόστιμο το ρολό σου! Έλα και από το blog μας να παίξεις ένα παιχνιδάκι:)

  12. Απάντηση

    Dear Blonde, This looks delicious!!!
    I just love all of the ingredients and the presentation. Blessings, Catherine xo

    • Anonymous
    • 21 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Ποιος μπορει να πει οχι σε ενα καλοφτιαγμενο καταιφι;

  13. Απάντηση

    Καλέ Ξανθούλα μου, τι όμορφες μαγκιτσες είναι αυτές που έκανες ??? στην αρχή που το είδα στο φ/μ νόμιζα ότι ήταν καταιφακια!!! φοβερή εξυπνάδα η ντοματούλα στην κορφή !!!!!!! γεια στα χεράκια σου !!!!!!!!!!!!

    φιλια πολλά και καλό μεσημέρι !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode