Σουπιές γεμιστές με μελιτζάνα!!

από
25CE-25A3-25CE-25BF-25CF-2585-25CF-2580-25CE-25B9-25CE-25AD-25CF-2582-2B-25CE-25BC-25CE-25B5-2B-25CE-25BC-25CE-25B5-25CE-25BB-25CE-25B9-25CF-2584-25CE-25B6-25CE-25AC-25CE-25BD-25CE-25B5-25CF-2582-2B-25289-2529

Πόσο κοντά μπορεί να είναι η Κέρκυρα με την Αθήνα;;
Χιλιομετρικά όχι βέβαια, αλλά η διαδικτυακή απόσταση ελάχιστη όταν μάλιστα ένθεν κακείθεν δύο φίλες διαβάζει η μια την άλλη, ανταλλάσσουν ιδέες και χαίρονται η μια τις δημιουργίες της άλλης.
Αυτή τη φιλιά που μου προέκυψε με τις γνωριμίες τις διαδικτυακές πολύ την έχω χαρεί!!
Στην Κέρκυρα λοιπόν η Ρεγγίνα πριν λίγο καιρό πέρα από τα υπέροχα κείμενα της, έγραφε για μελιτζάνες μελένιες στο ταψί.
Μέσα από τα σχόλια μας προέκυψε και το σημερινό φαγητό.
Απαντούσε η Ρεγγίνα σε σχόλιο μου

“Κορίτσι μου, σ αυτή τη ζωή ο δημιουργικός μας οίστρος ανακόπτεται από τους ομοτράπεζους μας! Τουτέστιν αμφιβάλλω πολύ αν θα μ αφήσουνε να φτιάξω τις σουπιές με μελιτζάνα που ονειρεύομαι.. Τις φοβούνται τις ιδέες μου… Οπότε δεν γίνεται να μαγειρέψω μόνο για μένα..και δυστυχώς δεν είσαι εδώ στην παραπάνω ρούγα να τις φάμε παρέα.. Όμως δεν εμποδίζομαι να σου πως πως το σκέφτομαι. Φαντάζομαι λοιπόν τη μελιτζάνα ξεπικρισμένη και σε κύβους και τις πιπεριές φλωρίνης χοντροκομμένες μέσα. Τη φαντάζομαι να τσιγαρίζεται με μπόλικο κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα και να γυαλίζει από ..πυρετό! Να μετατρέπεται σε..μεθυσμένη με λίγο κονιάκ ή βερμούτ ή μαυροδάφνη..και να μπαίνει ντομάτα μπόλικη και λιαστή επίσης. Παράλληλα φαντάζομαι λίγα μπαχαρικάκια και να σιγοβράζει. Η δε σουπιά να είναι ξαπλωμένη στο πυρέξ και να γεμιστεί με το μείγμα αυτό και κλείσιμο με ξύλινες οδοντογλυφίδες, κι ότι περισσέψει να περιχύνεται από πάνω. Και μέσα στο ταψί τριγύρω κρεμμυδάκια ολόκληρα κι από πάνω λίγη μαυροδάφνη ακόμη και νεράκι. Σκέπασμα επτασφράγιστο με αλουμινόχαρτο διπλό και φούρνος. Πώς σου φαίνεται;; Ειδικός είσαι εσύ. Εγώ ένας ανεμοστρόβιλος είμαι μόνο..

Και πριν προχωρήσω να ευχαριστήσω τη Ρεγγίνα για την παραχώρηση της ιδέας της και για τους χαρακτηρισμούς στο σχόλιο της, αλλά να πω κιόλας ότι δεν είμαι “ειδικός” προς άρσην παρεξηγήσεων, μια απλή νοικοκυρά είμαι, που αρέσκεται στους πειραματισμούς.


Βασιζόμενη στο σχόλιο της προχώρησα και οι σουπιές αν και μικρές αυτές που βρήκα στην αγορά, καθαρίστηκαν και γεμίστηκαν ακριβώς όπως τις περιγράφει η Ρεγγίνα.
Θα παραθέσω μερικές φωτογραφίες από τη διαδικασία και καλώ όποιον – όποια της άρεσε η ιδέα να την υλοποιήσει περιμένοντας τις παρατηρήσεις.

Κοπήκαν τα λαχανικά

Μπήκαν στο τηγάνι μαζί με ντομάτα μπαχαρικά και μαυροδάφνη

Γεμίστηκαν οι σουπιές και κλείστηκαν με οδοντογλυφίδες
Ξάπλωσαν στο ταψί μαζί με κρεμμυδάκια την υπόλοιπη γέμιση και λίγη μαυροδάφνη.

Ψήθηκαν για μια ώρα στους 180 βαθμούς σκεπασμένες και σερβιρίστηκαν παρέα με ελιές σαλάτα και ζεστό σπιτικό ψωμί.

Βέβαια εγώ όπως τις περισσότερες φορές δεν ενημέρωσα τους ομοτράπεζους μου περί του τι θα μαγειρέψω, ευτυχώς όμως άρεσε το πείραμα και θα επαναληφθεί!!
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Eri
    • 27 Μαρτίου 2012
    Απάντηση

    Απίθανο πιάτο Ξανθή μου, θα το φτιάξω αυτη την εβδομάδα κιόλας. Εχω ενθουσιαστεί! Συγχαρητήρια και στην Ρεγγίνα για την φανταστική ιδέα!

  1. Πρέπει να έγινε πεντανόστιμο Ξανθή.
    Με έβαλες σε πειρασμό.
    Νομίζω πως αρκετές πλέον σουπιές με σπανάκι φάγαμε.
    Αν το τολμήσω θα σε ενημερώσω.
    Την καλημέρα μου.

  2. Απάντηση

    Ρε, τι σου κάνει ένας ποδαρόδρομος μέσα στο κέντρο της Αθήνας; Ξελυγωμένη γύρισες (όπως μου έγραψες τουλάχιστον) και τώρα την “πληρώνουμε” εμείς!!!
    Να ναι καλά και η Ρεγγίνα με την ιδέα της, και να μας γράφειο πιο συχνά τέτοιες ιδέες να της διαμηνύσεις!

  3. Απάντηση

    Fotografias deliciosas!
    Fiquei com água na boca.
    Boa quarta-feira cheia de coisas boas: saúde, paz e muitas alegrias.
    Beijinhos.
    Brasil

    ¸.•✿⊱╮
    (✿◠‿◠)
    ¸.•°`♥✿⊱╮

  4. Απάντηση

    Καλημέρα Ξανθή μου! Οφείλω να ομολογήσω πως δεν τα πάω καλά ούτε με τις σουπιές αλλά ούτε με τη μελιτζάνα… 🙁
    Αυτό ωστόσο δεν με εμπόδισε από το να ευχαριστηθώ απίστευτα πολύ την ανάρτησή σου, να νιώσω ζεστασιά και να χαμογελάσω!
    Αυτές οι διαδικτυακές φιλίες είναι θησαυρός τελικά! Πολύ όμορφο που υλοποίησες την ιδέα της Ρεγγίνας!
    Φιλιά και καλή συνέχεια!

  5. Απάντηση

    Καλημέρα Ξανθή μου!
    Εκτός από το φαγητό που πρέπει να ήταν γευστικά υπέροχο, όπως κρίνω από την παρουσίασή του, μου άρεσε πολύ ο τρόπος που δημιουργήθηκε!!!
    Είναι όλα τα λεφτά!
    Φιλιά πολλά και στις δυο σας!

    • eleni
    • 28 Μαρτίου 2012
    Απάντηση

    Υπέροχο πιάτο!!!! Μπράβο!!! Τέλειο!!!!
    Καλημέρα!!!

    • kiki
    • 28 Μαρτίου 2012
    Απάντηση

    Και η Ρεγγίνα και εσύ αρέσκεστε σε πειραματισμούς και πολύ καλά κάνετε! Ωραίο δείχνει!

    • Ευα
    • 28 Μαρτίου 2012
    Απάντηση

    Καλημερα Ξανθη μου!!Πεντανοστιμη η συνταγη σου,δεν αμφιβαλλω,αλλα κομματακι δυσκολη για μενα,ιδιως στο γεμισμα της σουπιας.Αν ειναι μικρες γινεται να τις γεμισουμε χωρις να τις κοψουμε;Οπως δηλαδη γεμιζουμε τα καλαμαρακια;Φιλια πολλα.Και παλι ευχαριστουμε!!

    • Vita
    • 28 Μαρτίου 2012
    Απάντηση

    Σήμερα τις είχα με μάραθα! Την επόμενη φορά θα τις δοκιμάσω έτσι. Πολύ μου άρεσε το πιάτο Ξανθή.

  6. Απάντηση

    Telio piato..glykia melitzana me almies soupies…tha fero frantzoles psomi.

  7. Απάντηση

    Νιώθω τη γλύκα του φαγητού σου στο στόμα μου. Τι φοβερή ιδέα είχε η Ρεγγίνα!! Κρίμα που δεν το έφαγε και η ίδια! Θα ήθελα πολύ να το έτρωγα, ειληκρινα!

    • iwanna
    • 28 Μαρτίου 2012
    Απάντηση

    Ωραίο φαίνεται αλλά δεν είμαστε κοντά να σου στείλλω τον άντρα μου να φάει………..και δεν έχω και μελιτζάνες να σου φέρω …………..

  8. Απάντηση

    Τη ζήλεψα τη συνταγή σου Ξανθή μου!!! Μου αρέσουν πολύ οι σουπιές και ο τρόπος που τις μαγείρεψες μου άνοιξε την όρεξη!!
    Φιλιά

  9. Απάντηση

    @ Eri θα περιμένω εντυπώσεις!!

    @ Στέλλα γιατί όχι;;κι αν δεν τολμήσεις αυτό άλλαξε το σπανάκι με σέσκουλα άλλη γεύση!

    @ Πηνελόπη έβαλα κιλά και περπατάω να τα χάσω!!!χεχεχεχε.
    Μα δεν είναι απίθανη η περιγραφή της.
    Βέβαια τα κείμενα της Ρεγγίνας είναι όλα ΥΠΕΡΟΧΑ!!!

  10. Απάντηση

    @ Magia da Inês thank you!!!

    @ Ερμιόνη για τις φιλίες του διαδικτύου είμαι πολύ χαρούμενη.Δεν νομίζω να είχα γνωρίσει με διαφορετικό τρόπο τόσο αξιόλογους ανθρώπους όπως π.χ. η Ρεγγίνα, χωρίς να εξαιρώ κανέναν άλλο.Πολλά φιλιά.

    @ Ελένη μου αυτός ο τρόπος που αναφέρεις είναι το καλύτερο της επικοινωνίας μας.
    Πολλά φιλιά!!

  11. Απάντηση

    @ Ελένη Ευχαριστώ!!!

    @ Κική είμαστε πειραχτήρια!!!

    @ Εύα οι σουπιές δύσκολο να μην ανοίξουν δεν είναι όπως τα καλαμαράκια, κι εγώ που πήγα στην αγορά τους τρέλανα τους ανθρώπους γιατί τους ζητούσα να τις καθαρίσουν χωρίς αν τις ανοίξουν.Όμως με τη βοήθεια οδοντογλυφίδων κλείνει.
    Καλή επιτυχία άμα το φτιάξεις

    @ Vita αχ βγήκαν τα μάραθα εδώ κάτι καχεκτικά στη λαϊκή που δεν μυρίζουν κιόλας!!Ευχαριστώ!!

  12. Απάντηση

    @ Peter έλα ναι με μπόλικο ζεστό ψωμί κόλαση είναι!!

    @ Χρυσαυγή την επόμενη φορά θα σε φωνάξω!!! Ευχαριστώ πολύ!!

    @ Ιωάννα αμ δεν θα βγουν οι μελιτζάνες κοντά στη θάλασσα είστε θα έρθω εκεί και θα τα βρούμε όλα!!

    @ anthivolon ευχαριστώ πολύ!!!

  13. Απάντηση

    Ξανθή μου
    Πολύ πολύ σ ευχαριστώ που υλοποίησες το μελιτζανένιο μου όνειρο..
    Έκανες τη..φαντασίωσή μου πραγματικότητα!!!!!
    Τι να ζητήσει ένας άνθρωπος από τη..ζωή;;
    Τέλειο φαίνεται στη δική σου δημιουργία Ξανθή μου, που σου ανήκει δικαιωματικά!

    Τα φιλιά μου στην Μαγείρισσα

  14. Απάντηση

    Τώρα που απέκτησε..πιστποιητικό, θα το φτιάξω κι εγώ…

  15. Απάντηση

    Πως να σ ευχαριστήσω δε, για τα πολύ γενναιόδωρα λόγια;; Αντικατοπτρίζουν τη δική σου καρδιά..

  16. Απάντηση

    Αγαπημένη Ρεγγίνα με τόσο ωραία περιγραφή πως να μην υλοποιηθεί το όνειρό σου!!Κρίμα που αυτές οι χιλιομετρικές αποστάσεις ( για΄τι τις άλλες τις έχουμε μηδενίσει) δεν επέτρεψαν να το δοκιμάσεις.
    Τα δε λόγια μου είναι πολύ λίγα για σένα μιας κι εγώ δεν έχω το χάρισμα του ” γράφειν”
    Την καλημέρα μου και τα φιλιά μου!!

  17. Απάντηση

    Πολύ λαχταριστό το πιάτο σου Ξανθή μου αλλά δυστυχώς και εμένα οι ομοτράπεζοι μου δεν θα το εκτιμούσαν δεόντως! Εγώ όμως πολύ θα ήθελα να είχα λίγο!!
    PS. Πάλι πέρασες και δεν ήμουνα! Sorryyyy:)

  18. Απάντηση

    Καλημέρα,Ξανθή.Ωραίες οι σουπιές…Και ξέρω να τις κάνω μόνο στιφάδο…

  19. Απάντηση

    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΙΡΑΣΜΟ!!!!

  20. Απάντηση

    @ Μαρία όταν το ξαναφτιάξω θα σου φέρω ταπεράκι!!
    Ανεβοκατεβαίνω οπότε θα τα πούμε μια άλλη μέρα!!

    @ Όστρια εδώ έχει κι άλλες συνταγές για σουπιές αν σου αρέσουν ρίξε μια ματιά.

    @ marileni καλώς ήρθες χαίρομαι που σε δελεάζει το φαγητό μας!!
    Ευχαριστώ πολύ!!

    • Marί
    • 31 Μαρτίου 2012
    Απάντηση

    Τρελαίνομαι για μελιτζάνες και σε συνδυασμό με τις σουπιές τις βρίσκω εξαιρετικές!! μπράβο σας!!
    Φιλιά πολλά.

  21. Απάντηση

    ομορφο φαγακι!!!!
    καλο μηνα Ξανθη

  22. Απάντηση

    Τι άλλο να ονειρευτώ και να το..πραγματοποιήσεις Ξανθή μου;
    Έτσι όπως το είχα φανταστεί τότε…
    Λέω να συνεχίσω να ..ορέγομαι περίεργα ή όχι τόσο περίεργα, καθώς η εκτέλεση ήταν πανδαισία όπως μπόρεσα να δω απ τις φωτο. Με λίγωσες με τις μελένιες! Φιλιά πολλά και πολλά μπράβο!
    Η Κέρκυρα δεν είναι τόσο μακρυά, και ήδη είσαι τόσο κοντά..
    Ρεγγίνα- η κατα κόσμον Τατιάνα
    (υπογράφω πλέον με το βαφτιστικό, αν και δεν αποχωρίζομαι το ψευδώνυμο-το αγάπησα άλλωστε)

Γράψτε απάντηση στο mia maria Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode