Σύγχρονες Νηστίσιμες παρασκευές με βάση το Ελαιόλαδο

από
25CE-2591-25CE-259B-25CE-25A4-25CE-2599-25CE-25A3-2B-25282-2529

Καλό Μήνα σε όλες και όλους!!!
Το Σάββατο είχα την τύχη να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο με θέμα:
“ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ”
Ο χώρος της διενέργειας του σεμιναρίου ήταν η σχολή “LES CHEFS” και την παρακολούθηση του είχα την τύχη να την κερδίσω από την Εταιρεία “ΑΛΤΙΣ”
Εισηγητής ήταν ο Executive Chef του Astir Palace, Στράτος Καλαθάκης και η ομάδα του μας παρουσίασε εξαιρετικές συνταγές νηστίσιμες με ελαιόλαδο.
Τα του ελαιολάδου βέβαια τα ήξερα πολύ καλά μιας και πέρσι πολλοί food bloggers είχαμε την ευκαιρία να τα ακούσουμε από τους ειδικούς της “ΑΛΤΙΣ”
Θα σας δώσω μερικές φωτογραφίες που έχω βγάλει με το κινητό, μιας και δεν είχα πάρει μαζί μου φωτογραφική μηχανή, από τα γλυκά και τα φαγητά που παρασκευάστηκαν στη διάρκεια του σεμιναρίου από την ομάδα και συγκεκριμένα από τον κ.Φραντζέσκο Σώζο στη ζαχαροπλαστική και τον κ. Δημήτρη Χρονόπουλο στη μαγειρική.

Πίτα κίτρινης κολοκύθας γλυκιά με ελαιόλαδο


Μους σοκολάτας με γάλα καρύδας και ελαιόλαδο


Καριόκα νηστίσιμη με ελαιόλαδο

Γαρίδα με κανταΐφι, γάλα καρύδας και φιστίκια Αιγίνης


Χταπόδι μαριναρισμένο με κουμκουάτ και άρωμα λεβάντας


Αλμυρός χαλβάς με λαχανικά εποχής και μαρμελάδα από κρεμμύδια


Χτένια λουκουμάς

Όλα δοκιμάστηκαν και ήταν εξαιρετικά!!
Είναι δε πολύ εύκολο να παρασκευαστούν κι επιφυλάσσομαι να σας παρουσιάσω κάποια από αυτά εν καιρώ. Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για τίποτα!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Ξανθή πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία να ακούς τους σεφ και να τους βλέπεις να μαγειρεύουν μπροστά σου!
    Μου άρεσε η ιδέα της Γαρίδας με κανταΐφι, γάλα καρύδας και φιστίκια Αιγίνης! Σας έδωσαν και τις συνταγές? Περιμένω την συνέχεια όταν θα ευκαιρήσεις!
    Φιλάκια

  2. Απάντηση

    Τί υπέροχο που είναι να παρακολουθείς σεμινάρια, εεεε Ξανθή μου! Πάντα έχεις να μάθεις και να βελτιωθείς!!! Τέλεια τα όσα φτιάξατε! Για δεύτερη φορά πέφτω πάνω σε αλμυρό χαλβά (το είδα και σ’ ένα περιοδικό) και αναρωτιόμουν πώς να είναι η γεύση του!!! Καλό σου μήνα!

  3. Πολύ ωραία όλα και η ευκαιρία να παρακολουθείς τέτοια σεμινάρια εκπληκτική.
    Μια ερώτηση. Γενικώς τα γλυκά με ελαιόλαδο δεν γίνονται πιο βαριά;
    Δεν έχω φτιάξει αλλά και ούτε έχει τύχει να δοκιμάσω. Βλέπω όμως αρκετά γλυκάκια που συστήνουν ελαιόλαδο.
    Φιλιά πολλά.

    • Marί
    • 2 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Ξανθή σε ζηλεύω!! υπέροχες συνταγές, να μας φτιάξεις κανένα γλυκό από αυτά έτσι;
    Φιλιά, καλό μήνα, καλή βδομάδα.

    • Ευα
    • 2 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Καλημερα Ξανθη μου!Καλη βδομαδα και καλο μηνα!!Εχω κανει αρκετες φορες γλυκα με ελαιολαδο και κουλουρακια και χαλβα σιμιγδαλενιο και ειναι ωραιοτατα.Αυτα που ειδαμε στις φωτογραφιες βεβαια ειναι διαφορετικα και φαινονται πεντανοστιμα!!!Ευχαριστουμε!!!

  4. Απάντηση

    Καλημέρα Ξανθή μου και καλό μήνα!
    Πολύ ενδιαφέρον πρέπει να ήταν αυτό το σεμινάριο! Να σου πω την αλήθεια βέβαια, το ελαιόλαδο σε μεγάλες ποσότητες το φοβάμαι… έχω την αίσθηση ότι θα φαίνεται πολύ στη γεύση και θα βαραίνει το αποτέλεσμα. Υποθέτω όμως ότι παίζει ρόλο και η ποιότητα του ελαιολάδου.
    Η μους σοκολάτας και ο αλμυρός χαλβάς πολύ εντυπωσιακά!
    Έλα μια βόλτα και από τα μέρη μου να παραλάβεις βραβείο!
    Φιλιά, καλή συνέχεια!

  5. Απάντηση

    Καλημέρα Ξανθή μου και καλή εβδομάδα!Είναι καταπληκτικό να μπορείς να παρακολουθείς σεμινάρια!
    Το ελαιόλαδο σίγουρα είναι πιο υγιεινό αλλά το φοβάμαι λίγο γιατί νομίζω πως είναι πιο βαρύ στα γλυκά κυρίως.Πάντως οι φωτογραφίες είναι εντυπωσιακές!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!

  6. Απάντηση

    @ Αγγελική αν δεν προλάβω να τις μαγειρέψω σύντομα θα σου στείλω τη συνταγή.
    @ Κική ναι είναι μια εμπειρία από κάθε άποψη. Ο χαλβάς είναι πού ωραίος δένει με τα λαχανικά.
    @ Στέλλα τα γλυκά όλα ήταν πολύ ωραία και στο λέει αυτό κάποια που δεν τρώει πολλά γλυκά.
    Για τα γλυκά πρέπει να βάλεις κάποιο λάδι απαλό και βέβαια οι ποσότητες πρέπει να είναι διακριτικές. Όταν θα φτιάξω κάτι θα δεις.

  7. Απάντηση

    @ Μαρία σίγουρα θα φτιάξω μόνο που δεν ξέρω πότε γιατί πνίγομαι σε διάφορες υποχρεώσεις.

    @ Εύα δένει πολύ ωραία το ελαιόλαδο σε πολλά γλυκά.Αρκεί να προσέξουμε την ποιότητα του.

    @ Ερμιόνη σε ευχαριστώ κι από εδώ για το βραβείο.
    Όπως είπα και πιο πάνω θέλει καλή επιλογή ελαιολάδου όπως και προσοχή στην ποσότητα.

    @ Ελένη αν φας κάποιο γλυκό με καλό ελαιόλαδο ίσως δεν θα ξαναφτιάξεις ποτέ με βούτυρο.

    • Eri
    • 2 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Ξανθή μου όλα ειναι υπέροχα, τι τυχερή που είσαι! Φιλιά πολλά!

    • ΜΑΡΙΑ
    • 2 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΞΑΝΘΗ, ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ,ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ!!!ΜΑΡΙΑ

  8. Απάντηση

    @ Eri ευχαριστώ!! Να σου πω ωραία που τα είδα κι έχω ξεσηκωθεί τώρα να τα φτιάξω αλλά δεν προλαβαίνω!!
    Καλό μήνα!!

    @ Μαρία σε ευχαριστώ για την επίσκεψη!!

  9. Απάντηση

    Καλησπέρα και καλό μήνα!
    Πολύ ωραία όλα και σίγουρα οι περισσότεροι θα θέλαμε να τα βλέπαμε και από κοντά!

    Με την ευκαιρία, πριν από λίγο διάβασα για το φεστιβάλ ελαιόλαδου σε μερικές μέρες:
    http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=70016

  10. Απάντηση

    Αχ τι ωραία, φαντάζομαι θα ήταν πολύ όμορφα! Όλα φαίνονται ιδιαίτερα και νόστιμα!

Γράψτε απάντηση στο Ξανθή Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode