share

Κουνουπίδι με λιαστές ντομάτες,κουκουνάρι και σταφίδες

από
CE-9A-CE-BF-CF-85-CE-BD-CE-BF-CF-85-CF-80-CE-AF-CE-B4-CE-B9-CE-BC-CE-B5-CE-BB-CE-B9-CE-B1-CF-83-CF-84-CE-AD-CF-82-CE-BD-CF-84-CE-BF-CE-BC-CE-AC-CF-84-CE-B5-CF-82-281-29

Το κουνουπίδι αλλιώς!!
Η ιδέα ήρθε από περιοδικό μεγάλου Αγγλικού Σ/Μ. Το κουνουπίδι είναι πια στην εποχή του ας προτιμήσουμε προϊόντα στην εποχή τους κι ας μαγειρέψουμε απλά και φτηνά.

Τα υλικά για τρεις
1 κουνουπίδι ενός κιλού
3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4-5 λιαστές ντομάτες
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ξύδι
1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
3 κουτ. σούπας κουκουνάρι ελαφρά καβουρντισμένο
3 κουτ. σούπας σταφίδες
100 ml  ελαιόλαδο και λίγο για το σερβίρισμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες και κόβουμε τις λιαστές ντομάτες στη μέση ή στα τρία ανάλογα με το μέγεθος. Καβουρντίζουμε τα κουκουνάρια.

Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια.
Κι αφού έχουμε ετοιμάσει τα υλικά μας  τοποθετούμε μια πλατιά κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας με το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν ανακατεύοντας για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες το θυμάρι τη ζάχαρη και το ξύδι ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μπουκέτα από το κουνουπίδι αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Μόλις δέσει η σάλτσα του σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο μια κουταλιά ελαιόλαδο.
Συνοδεύουμε με μια σαλάτα τυρί ή ελιές και φρέσκο ζυμωτό ψωμί.

Καλή σας όρεξη.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Εξαιρετική “έκδοση”!!!!
    Το κουνουπίδι μου αρέσει σε κάθε του μορφή: ωμό, βραστό, σουφλέ, τουρσί κλπ, τώρα και “αλλιώς”!!!!
    Φιλιά
    Καλό βράδυ

    • Conna
    • 2 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Πολυ ωραία συνταγή για το συνήθως “αχαρο” κουνουπίδι !

    Φιλιά

    • eleni
    • 2 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Καλό μήνα,Ξανθή!
    Μ΄άρέσει το μαγειρεμένο κουνουπίδι και η συνταγή σου με τέλεια υλικά νομίζω θα είναι πολύ νόστιμη!
    Φιλιά!

  2. Απάντηση

    Αγαπημένο υλικό και το κουνουπίδι!
    Μου αρέσει πολύ σε οποιαδήποτε εκδοχή, βραστό σαλάτα, κοκκινιστό, ογκρατέν!
    Είδα και αυτή την εκδοχή και ενθουσιάστηκα! Θα μου άρεσε πάρα πολύ και για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, κάτι διαφορετικό και πολύ ταιριαστό νομίζω!
    Φιλιά πολλά Ξανθή μου!

  3. Οτι καλύτερο για χορτοφάγους!!!
    Καλό μήνα!

  4. Απάντηση

    Και η λιαστή ντομάτα και το κουνουπίδι είναι αγαπημένα.
    Φαντάζομαι ότι ο συνδυασμός τους θα είναι εκπληκτικός !
    Σε φιλώ, την αγάπη μου σου στέλνω !

    • Martha
    • 3 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Μπράβο βρε Ξανθή μου, εξαιρετικό!

    • Marina
    • 3 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Τι ωραία που το “στόλισες” το κουνουπιδάκι!!! Ίσως έτσι το φάνε και οι κόρες μου…!

  5. Απάντηση

    Πολύ ωραίο έγινε το κουνουπίδι σου Ξανθή!!! Υπέροχο!!

  6. Απάντηση

    Ξανθή μου μετέτρεψες το κουνουπίδι σε αληθινή γκουρμεδιά!!!
    Μπράβο σου!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!!

  7. Απάντηση

    Καλησπέρα Ξανθή μου!Ενδιαφέρουσα πρόταση και μου αρέσει το κουνουπίδι!!!
    Φιλιά!

    • Marί
    • 3 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Ωραία εκδοχή!! κι έχω ένα κουνουπιδάκι στο ψυγείο. Φιλιά.

    • mm_skg
    • 3 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Δεν εχω συνηθισει να μαγειρευω το κουνουπιδι, συνηθως το κανω σαλατα και βεβαια τρωω μονο εγω, γιατι οι αντρες ουτε να το δουν!
    Μου αρεσει αυτη η εκδοχη και μου αρεσουν πολυ τα υλικα! Λες να δοκιμασω? Μαλιστα σημερα πηρα ενα κουνουπιδακι, μουρλια!
    Καλο βραδυ!

  8. Απάντηση

    Θα συμφωνήσω με την Conna!
    Περίεργο το πως συν διάζονται όλα τα υλικά!
    Καλά δεν το συζητάω ότι το εισέπνεα με την μία!

    • wabini
    • 4 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Αμαν!τι τελεια συνταγη ειναι αυτη!θα δοκιμαστει οπωσδηποτε!

  9. Απάντηση

    Πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή του κουνουπιδιού. Σίγουρα θα τη δοκιμάσω κάποια στιγμή!
    Καλημέρα!

    • Martha
    • 4 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Δώστε μου κι εμένα λίγο καλή μου κυρία που το σαλάκι μου έφτασε στο πάτωμα!!!

  10. Απάντηση

    Ξανθή μου υπέροχη συνταγή, μπαίνει στο πρόγραμμα αλλά και στο μενού του sinradio!

  11. Απάντηση

    Πολύ ενδιαφέουσα η πρότασή σου, Ξανθή μου. Θα δοκιμαστεί προσεχώς. Δεν θα το πιστεύσεις, κι εγώ κουνουπίδι ετοίμασα για αύριο!

    Καλό βράδυ.

    • loulou
    • 4 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Λοιπόν το κουνουπίδι δεν το πολυτρωω..ομως με εκανες να θελω σαν τρελη να δοκιμασω την συνταγη σου!
    Καλο βραδυ!

  12. Απάντηση

    ¸.•°✿⊱╮
    °✿ Olá, amiga!
    Ótima receita.
    Bom domingo!
    Boa semana!
    Beijinhos do Brasil.°✿
    ♫•*¨*•.¸¸✿✿¸¸.•*¨*•♫

  13. Απάντηση

    Πεντανόστιμο και ιδιαίερο Ξανθή μου,
    και που να δεις τι έκανα εγώ με μισό κοκκινιστό που μου έμεινε καθώς δεν άρεσε στους άνδρες.
    Επιφυλάσσομαι σύντομα…
    Καλό βράδυ και καλή (δύσκολη – πολύ δύσκολη) εβδομάδα εύχομαι.

  14. Απάντηση

    Απο αυτά έχω απο όλα, έχω και λιαστές ντομάτες Συρου!!!

    Φιλιά και ευχαριστώ, φιλενάδα, σου έφερα καφεδάκι.

  15. Απάντηση

    αυτό δεν είναι κουνουπίδι, είναι υπερπαραγωγή!

    • Vita
    • 6 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Μ’ αρέσουν οι επιρροές στην κουζίνα σου από την αγγλική κουζίνα! Περιμένουμε κι άλλες!

  16. Απάντηση

    Το μεταμόρφωσες το κουνουπίδι Ξανθή μου.
    Εγινε πολύ ωραίο με τις λιαστές ντομάτες και τις σταφίδες.

    Φιλιά πολλά 🙂

  17. Απάντηση

    Νομιζω αξιζει τον κοπο για δοκιμη ολα τα υλικα ειναι ενα και ενα

    • kiki
    • 8 Νοεμβρίου 2012
    Απάντηση

    Πολύ μου άρεσε η εναλλακτική σου πρόταση! Οι λιαστές ντομάτες αλλά και τα υπόλοιπα υλικά θα δίνουν έξτρα νοστιμιά!

  18. Απάντηση

    Ξανθή, αυτός ο τρόπος μαγειρέματος, διαφέρει από τους συνηθισμένους. Νομίζω ότι θα μας δίνει ένα ιδιαίτερα νόστιμο κουνουπίδι, καλύπτοντας την ιδιαίτερη μυρωδιά του. Πολύ καλή πρόταση.
    Καλό βράδυ.

  19. Απάντηση

    Ξανθή μου θα το φτιάξω!!! Μούρλια φαίνεται!!!!!!

  20. Το κουνουπίδι το τρώμε μόνο σαν σαλάτα, Ξανθή!
    Δεν έχω δοκιμάσει να τους το σερβίρω κάπως ‘διαφορετικό’.
    Λες να το επιχειρή.σω;;
    Φιλιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode