share

Κέικ με τζίτζερ κονφί

από
CE-9A-CE-AD-CE-B9-CE-BA-CE-BC-CE-B5-CF-84-CE-B6-CE-AF-CF-84-CE-B6-CE-B5-CF-81-285-29

Στα πλαίσια “το κέικ της Δευτέρας” αλλά και για να σας κεράσω, να μη λέει και η φίλη μου η Μαρίνα ότι πάω να τη βγάλω μόνο με σαλάτες στα γενέθλια μου έγινε αυτό το κέικ.
Η ιδέα είναι από το βιβλίο  Cuisine et Vins “Τα κέικ” πειράζοντας ελαφρώς την ποσότητα του τζίτζερ μιας και δεν ήξερα αν θα μας αρέσει.

Τα υλικά για μια μακρόστενη φόρμα(34x 10)
180γρ αλεύρι μαλακό
10γρ μπέικιν πάουντερ
120γρ αμύγδαλα τριμμένα
4 αυγά
220 γρ βούτυρο και λίγο ακόμη για τη φόρμα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
200γρ ζάχαρη άχνη
50γρ τζίτζερ κονφί*

Διαδικασία
Βουτυρώνουμε τη φόρμα και την πασπαλίζουμε με τη μια κουταλιά ζάχαρη.
Κόβουμε το τζίτζερ σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύουμε με την άλλη κουταλιά της ζάχαρης.
Λιώνουμε το βούτυρο. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα.

Προσθέτουμε το αλεύρι το μπέικιν και τα αμύγδαλα και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή  μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύοντας ελαφρά από κάτω προς τα επάνω.
Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια του τζίτζερ και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Μεταφέρουμε στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45 λεπτά δοκιμάζοντας μια λάμα να βγαίνει στεγνή.
Αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε σε πιατέλα.

* τζίτζερ κονφί σύμφωνα με πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε Ασιατικά καταστήματα σε καταστήματα με μπαχαρικά και σε πολύ μεγάλα ΣΜ ή να φτιάξετε μόνοι σας ακολουθώντας τη συνταγή της Μαρίνας εδώ κάτι που έκανα κι εγώ.
Η συνταγή πρότεινε τη διπλάσια ποσότητα τζίτζερ και 2 κουταλάκια  σε σκόνη, κάτι που δεν έκανα με το φόβο της έντονης γεύσης όπως είπα και στην αρχή. Τώρα που το δοκίμασα όμως λέω ότι θα μπορούσα να έχω βάλει περισσότερο.

Ένα υπέροχο κέικ συνοδευτικό για το απογευματινό σας τσάι  αλλά και κάποιο χυμό ή τον καφέ σας.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Μμμμμμμ!! Πρέπει να έγινε νοστιμότατο!
    Καλή εβδομάδα!

  2. Απάντηση

    Ξανθή τέλειο κέικ! Το τζίντζερ το ανακάλυψα στην εγκυμοσύνη μου, με βοηθούσε στην καταπολέμηση της ναυτίας που με βασάνιζε για μήνες! Μακάρι να ήξερα τότε την συνταγή σου!
    Φιλάκια

    • mm_skg
    • 7 Απριλίου 2013
    Απάντηση

    Πολυ ωραιο το κεϊκ σου Ξανθη! Κι εγω το φοβαμαι λιγο το τιζντζερ και το χρησιμοποιω με μετρο, αλλα τελικα δινει πολυ ωραια γευση!
    Ευχαριστω για το link!
    Καλη εβδομαδα!

    • Silena
    • 7 Απριλίου 2013
    Απάντηση

    Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα κέικ με τζίντζερ παρόλο που είναι της μόδας!!!
    Το δικό σου Ξανθή μου φαίνεται και εύκολο και με την πρώτη ευκαιρία θα το τολμήσω!
    Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!

  3. Απάντηση

    Ξανθή μου αρέσει πολύ το τζίντζερ, βάζω λίγο στο ψωμί που φτιάχνω και του δίνει κάτι ιδιαίτερο.
    Το κέικ σου είναι πολύ λαχταριστό , φαντάζομαι πολύ αρωματικό!
    Καλοφάγωτο λοιπόν!
    Φάε ένα κομματάκι και για εμάς!

  4. Η αλήθεια είναι ότι το τζίντζερ πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο.
    Ομως αν πετύχεις την σωστή αναλογία, δίνει μια ιδιαίτερη γεύση και απογειώνει το σκεύασμα.
    Σίγουρα το κέικ θα έχει αυτή την ιδιαίτερη γεύση.
    Καλή εβδομάδα να έχεις.

    • Martha
    • 8 Απριλίου 2013
    Απάντηση

    Μετά τα biscotti που έκανα με τζίντζερ, ξέρω με σιγουριά πως το κέηκ σου θα μ’ αρέσει πολύ!!!

  5. Απάντηση

    Καλημέρα, Ξανθή μου!
    Το τζίντζερ το λατρεύω και το χρησιμοποιώ πάρα πολύ. Έχω να πω ότι η σκόνη δεν έχει πολύ έντονη γεύση, όσο η φρέσκια, γι’ αυτό μην τη φοβάσαι.
    Και πάλι πολύχρονη κι ευτυχισμένη!

    • eleni
    • 8 Απριλίου 2013
    Απάντηση

    Νοστιμότατο,Ξανθή!
    Μ΄αρέσει το τζίντζερ και σήμερα έμαθα και το κονφί.
    Φιλιά!

  6. Απάντηση

    Γειά σου Ξανθή.
    Ωραίο και λιτό το κεικ σου, αλλά παρόλα αυτά εχει την ιδιαίτερη πινελιά του. Ναι, κι εγώ θα το φοβόμουν το περισσότερο τζίντζερ.

    Πάντως σου έγινε πολύ ομοιόμορφο και φουσκωτό.

    Καλημέρα!

    • Conna
    • 8 Απριλίου 2013
    Απάντηση

    Να κεραστώ ενα κομματάκι !

    Φιλιά

  7. Απάντηση

    Πολύ ωραίο κεκάκι και με την προσθήκη του τζίντζερ κονφί σίγουρα γίνεται πολύ ιδιαίτερο! Πολύ θα ήθελα ένα κομμάτι τώρα!
    Καλή εβδομάδα!

  8. Απάντηση

    Θα ξαναευχηθώ να είσαι χιλιόχρονη και εννοείται θα κεραστώ!
    Καλή βδομάδα!

  9. Απάντηση

    Το τζίντζερ είναι στις γεύσεις μου, σε κέικ δεν το έχω δοκιμάσει αλλά μπαίνει στα τολμήματα του μέλλοντος!!!

  10. Απάντηση

    Πολύ ιδιαίτερο το κέικ σου Ξανθή μου! Ευπαρουσίαστο και πολύ πρωτότυπο! Για ακόμα μια φορά τόλμησες και χτύπησες!
    Ευχαριστούμε πάρα πολύ για το κέρασμα!
    Εύχομαι ότι καλύτερο, να είσαι χιλιόχρονη, γερή, δημιουργική και πολύ ευτυχισμένη!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

  11. Απάντηση

    Άντε να ξαναπω κι’ από εδώ Χρόνια Πολλά και Καλά. Ωραίο το κεκάκι, και πραγματικά νομίζω πως το τζίντζερ, το θέλει το μέτρο του.
    Δεν ξέρω πως θα είναι στην γεύση το κονφί του τζίντζερ, αλλά σίγουρα θα κάνει την διαφορά!!
    Καλό απόγευμα.

  12. Απάντηση

    @Κική καλή εβδομάδα!!

    @ Αγγελική πολύ μου άρεσε αυτό αντίδοτο το τζίτζερ;; Φιλιά!!

    @ Μαρίνα υποχρέωση μου κι ευχαριστώ για την ιδέα, τώρα πάω για πορτοκάλια για τη μαρμελάδα.

    @ Silena εγώ ποτέ δεν έχω κάνει αυτά τα μπισκοτοειδή κλπ με τζίτζερ το χρησιμοποιώ όμως σε φαγητά και μαρμελάδες συχνά. Δοκίμασε σε πρώτη φάση διακριτικά.
    Ευχαριστώ πολύ

  13. Απάντηση

    @ Σοφία να σου στείλω!!!!

    @ Μαρία όλα τα υλικά, άποψη μου, πρέπει να έχουν διακριτική παρουσία και ταίριασμα, καλή εβδομάδα

    @ Μάρθα είμαι σίγουρη ότι θα το φτιάξεις και θα το ευχαριστηθείς!!

    @ Ελένη φοβήθηκα και τα δύο μαζί αλλά τελικά μπορούσε να μπει. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.

  14. Απάντηση

    @ Ελένη κι εγώ πρόσφατα το έμαθα!!

    @ Χρυσαυγή παρόλο που δεν είμαι και πολύ καλή με τα γλυκά καμιά φορά μου πετυχαίνουν!!χαχαχα

    @ Κωνσταντίνα και δύο αν θες

    @ sundayspoon άφησε και καμιά διεύθυνση που να το στείλω;;
    Καλή εβδομάδα

  15. Απάντηση

    @ ΕΛΕΝΑ ευχαριστώ πολύ!!

    @ Λίλα ο τολμών νικά!

    @ Ερμιόνη μου σε ευχαριστώ πολύ ο καλός σου λόγος πάντα πρώτος.
    Πολλά φιλιά σε σένα και τα κορίτσια σου.

    @ Πηνελόπη αν βγω προς τη γειτονιά σου θα σου φέρω να δοκιμάσεις!! Φιλιά

  16. Απάντηση

    Ξανθή μου χρόνια πολλά ξανά και απο δω εύχομαι να είσαι πάντα δημιουργική, ευτυχισμένη και χιλιόχρονη!!!
    Το κεκάκι είναι καταπληκτικό πολύ θα ήθελα ένα κομματάκι!!!
    Φιλιά πολλά!!!

  17. Απάντηση

    Πολύ πρωτότυπο το κέικ σου Ξανθή μου! Φαντάζομαι θα είναι νοστιμότατο!
    Χρόνια πολλά και πάλι!

  18. Απάντηση

    Πίνω καφεδάκι και πολύ θα ήθελα ένα κομμοτάκι από το ωραίο και πεντανόστιμο κέικ σου. Το τζίντζερ πρέπει να είναι φανταστικό!!!

  19. Να πάρω το γλυκάκι μου και να ευχηθώ κι από εδώ : πολύχρονη χαρούμενη και πάντα ευτυχισμένη!!!!!
    Πολλά φιλιά

  20. Απάντηση

    Το τζίντζερ εγώ το έχω χρησιμοποιήσει αρκετά και μου αρέσει πάρα πολύ, ειδικά σε κέικ και μπισκότα, είτε είναι σε σκόνη, είτε κονφί. Το κέικ θα βγήκε νοστιμότατο, τυχεροί όσοι κεράστηκαν!
    Γενέθλια διαβάζω και θα δώσω κι εγώ τις ευχές μου έστω και λίγο καθυστερημένα (ελπίζω να μην πειράζει 🙂 για πολλά ακόμα χρόνια με υγεία, δημιουργικότητα και οικογενειακή ευημερία!
    Καλή βδομάδα και καλό μεσημέρι προς το παρόν!

    • Vita
    • 9 Απριλίου 2013
    Απάντηση

    Κι εμένα μ’ αρέσει η γεύση και το άρωμα του τζίντζερ. Πολύ ενδιαφέρον κέικ Ξανθή!

  21. Απάντηση

    Dear Blonde, A perfect cake for coffee in the morning.
    Thank you for caring and visiting. It is very comforting knowing that you care.
    It has been a long time to recover from this storm but things are moving along slowly but surely.
    Blessings dear friend, Catherine xoxo

  22. Απάντηση

    Ξανθή μου το τζίντζερ είναι πολύ ωραίο. Μη το φοβάσαι, δίνει υπέροχη γεύση όπου κι αν μπει.
    Πολύ ωραίο κέικ.

    Φιλιά πολλά

  23. Απάντηση

    Πολύχρονη, Ξανθή. Να έχεις πάντα ότι καλό επιθυμείς, για σένα και την οικογένειά σου. Μου αρέσει το άρωμα του τζίντερ και το κέικ που μας κερνάς σήμερα, πλυμμηρίζει από την γεύση του! Και του χρόνου να είσαι καλά, να μας κεράσεις και πάλι.
    Καλή σου ημέρα.

    • Marina
    • 17 Απριλίου 2013
    Απάντηση

    Πάλι καλά που ήμουν το κίνητρο για κάτι τόσο γευστικό!
    Να’σαι καλά να μας γλυκαίνεις!!!

  24. Απάντηση

    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΞΑΝΘΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ!!!!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

  25. Απάντηση

    Τα είπαμε και στο fb αλλά πέρασα και από δω για να γλυκαθώ και είδα ότι δεν έπεσα έξω! Μ’αρέσει η ιδέα του τζίντζερ μέασ στο κέικ. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά μου έδωσες ιδέα! Πολλά φιλιά και πάντα να είσαι γερή και να φτιάχνεις όμορφα πράγματα!

  26. Απάντηση

    Επειδή εγώ πνίγομαι θα σας ευχαριστήσω συνοπτικά όλους!!!
    Δοκιμάστε αυτό το κέικ και δεν θα χάσετε!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode