share

Φέτα ψητή στο φούρνο με ντοματίνια και ρεβίθια

από
Φέτα ψητή στο φούρνο με ντοματίνια και ρεβίθια

Τριγυρίζοντας στον ιστό βλέπω διάφορες φωτογραφίες φαγητών που μου κάνουν εντύπωση.

Έτσι βάσει της φωτογραφίας πολλές φορές αυτοσχεδιάζω τα γεύματα μου.

Αυτό που σας παρουσιάζω σήμερα το σχεδίαζα μέρες ώσπου φίλος γείτονας λέει τι τρως σήμερα να φάμε μαζί;; Όταν του ανακοίνωσα τι θα ήταν το γεύμα μου δεν ήταν σίγουρος ότι θα του άρεσε αλλά δεν το εξέφρασε. Όταν όμως το έφαγε έμεινε ενθουσιασμένος.

Γιαυτό είναι οι φίλοι να τρώμε παρέα που και που, αλλά να λένε και τη γνώμη τους όποια και αν είναι αυτή.

Δοκιμάστε το!

Φέτα ψητή στο φούρνο με ντοματίνια και ρεβίθια

Συστατικά
  

  • 150 γρ φέτα
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 150 γρ ντοματίνια
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • φρέσκα φύλλα ρίγανης δυόσμου και θυμαριού
  • 1/2 καυτερή πιπεριά
  • 150 γρ ρεβίθια βρασμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μείγμα αποξηραμένων βοτάνων προαιρετικό

Οδηγίες
 

  • Αγοράζουμε φέτα σκληρή και πικάντικη, προτίμησα να αγοράσω αυτή που είναι δοχείου, ώστε να πάρω ένα καλό κομμάτι.
    Χρησιμοποιώ ρεβίθια που έχω βράσει και αποθηκεύσει σε μερίδες στην κατάψυξη για άμεση χρήση.
    Τα ντοματίνια αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση.
  • Σε ένα ταψί με διάμετρο 24 εκατοστά, τοποθετούμε στο κέντρο το κομμάτι της φέτας και μοιράζουμε όλο το ελαιόλαδο από πάνω της.
  • Μοιράζουμε γύρω από τη φέτα τα ντοματίνια.
    Λειώνουμε το σκόρδο και το μοιράζουμε σε ντοματίνια και φέτα.
    Μοιράζουμε παντού φύλλα ρίγανης δυόσμου και θυμαριού και ψιλοκομμένη την καυτερη πιπεριά
    Αλατίζουμε τα ντοματίνια.
  • Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα ρεβίθια πάνω από τα ντοματίνια ανακατεύουμε προσεκτικά, προσθέτουμε πιπέρι και ένα μείγμα αποξηραμένων βοτάνων και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 -25 λεπτά μέχρι να μελώσουν τα ντοματίνια και τα ρεβίθια.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί 5 – 10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα και ένα ποτήρι κρασί.

Σημειώσεις

Μη βάλετε πολύ καυτερή πιπεριά να κρατηθεί μια ισορροπία γεύσεων.
Αν δεν έχετε καυτερή πιπεριά προσθέστε μισό κουταλάκι γλυκού μπούκοβο.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode