Σε ένα εορταστικό τραπέζι με φίλες είχα πειραματιστεί με αυτό το συνοδευτικό, μαζί με άλλα μεζεδάκια για ένα ποτήρι κρασί.
Βγήκε μια πολύ βιαστική φωτογραφία, ή θα τρώμε ή θα φωτογραφίζουμε όταν είμαστε με παρέα.
Επιπλέον είχα χρησιμοποιήσει κάποια φύλλα σφολιάτας, ήθελα όμως να τα δοκιμάσω με φύλλο κρούστας και τελικά έκανα πολύ καλά, είναι εντελώς διαφορετικά.
Η ιδέα είναι από ένα βιβλίο μου στα Αγγλικά που δίνει προτάσεις για κάθε εποχή του χρόνου.
Αν σας περισσέψει φύλλο από κάποια άλλη παρασκευή, κρατήστε το καλά τυλιγμένο αγοράστε και τα υπόλοιπα υλικά και δημιουργήστε αυτά τα υπέροχα “κυπελάκια” που θα τοποθετήσετε μέσα τις γαρίδες και το φιλέτο της πέστροφας.
Μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό συνοδευτικό ή και ένα πρόχειρο γεύμα.
Γαρίδες και φιλέτο καπνιστής πέστροφας μέσα σε θήκες από φύλλο
6 κομμάτια
Εξοπλισμός
- ταψί για μάφιν
Συστατικά
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το άλλειμα των φύλλων
- 2 φύλλα κρούστας έτοιμα ή ένα μεγάλο σπιτικό
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 6 γαρίδες μεγάλες
- φύλλα μαϊντανού
- 1 σκελίδα σκόρδου
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 6 κομμάτια καπνιστό φιλέτο πέστροφας
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα τσόφλια και τα κεφάλια, αφαιρούμε το εντεράκι της ράχης. Τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Δεν πετάμε τα κεφάλια μπορούμε να φτιάξουμε μια μπίσκ για άλλες παρασκευές μας.
- Λαδώνουμε 6 θήκες στο ταψί του μάφιν.
- Κόβουμε δώδεκα κομμάτια από το φύλλο με διαστάσεις 15 x 15. Τοποθετούμε τα μισά κομμάτια στις θήκες και αλείφουμε ελαιόλαδο. Τοποθετούμε από πάνω διαγώνια και τα άλλα κομμάτια και αλείφουμε πάλι με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 6-7 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε με προσοχή από το ταψί.
- Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, τοποθετούμε στην εστία και μόλις λιώσει χαμηλώνουμε την εστία και προσθέτουμε τις γαρίδες μαζί με το σκόρδο και μερικά φύλλα μαϊντανού.Γυρίζουμε τις γαρίδες με τη βοήθεια μιας λαβίδας δυο τρεις φορές για 3-4 λεπτά. Δεν μαγειρεύουμε περισσότερο γιατί οι γαρίδες θα σκληρύνουν. Νοστιμίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε τις ψημένες θήκες φύλλου και μοιράζουμε στην κάθε μια από μια γαρίδα ένα κομμάτι από το φιλέτο πέστροφας ένα μικρό κομμάτι λεμονιού και γαρνίρουμε με επιπλέον φύλλα μαϊντανού.
- Αυτή τη φορά το συνόδευσα με γουακαμόλε και ένα ποτήρι κρασί.
Σημειώσεις
Οι γαρίδες μου ήταν φρέσκες μπορείτε να βάλετε κατεψυγμένες.
Είχα αγοράσει σε μια έκθεση με προϊόντα Ηπείρου το φιλέτο της πέστροφας και περίμενε τη χρήση του. Από όσο γνωρίζω υπάρχουν φιλέτα πέστροφας στα Σούπερ Μάρκετ.
Για το γουακαμόλε μπορείτε να δείτε εδώ.