share

Δοκιμάζοντας το καινούργιο μας BBQ

από
BBQ-284-29

Για πάρα πολλά χρόνια στη βεράντα μας είχαμε ψησταριά στην οποία μέχρι ολόκληρο αρνί είχαμε ψήσει. Πέρσι με την ανακαίνιση του σπιτιού θεωρήσαμε σωστό να την εξαφανίσουμε.
Επειδή όμως η αγάπη μας για το ψήσιμο και τα ψητά είναι μεγάλη φροντίσαμε να αγοράσουμε καινούργια κι αυτή είναι μια ψησταριά υγραερίου.

Κι αφού λοιπόν την αγοράσαμε  είπαμε να τη δοκιμάσουμε!!
Η πρώτη μας δοκιμή έγινε με ψάρι και συγκεκριμένα με φέτες σολομού.

Και η δεύτερη με παϊδάκια κοτόπουλου.
ο σολομός έγινε πολύ ελαφρύς, ως λιπαρό ψάρι όταν τον έψηνα στο γκριλ μετά  είχαμε την αίσθηση ότι τρώμε κάτι πολύ βαρύ.

Τα παιδάκια του κοτόπουλου ήταν το κάτι άλλο!!!!

Τα έβαλα σε μια μαρινάδα για 3 – 4 ώρες κι αρχίσαμε να τα ψήνουμε στη σχάρα. 

Τα λίπη που έπεφταν όμως δημιουργούσαν μεγάλη φλόγα, κάτι που δεν μας άρεσε κι έτσι τα μεταφέραμε στη μαντεμένια πλάκα για τη συνέχεια του ψησίματος.

Αυτή είναι η πρώτη μας  εμπειρία σε ψησταριά υγραερίου και θα υπάρξουν πολλές βέβαια ακόμη με διαφορετικά είδη κρεάτων ψαριών και λαχανικών.
Όποιος έχει κάποια εμπειρία με μικρά ή μεγάλα μυστικά ευχαρίστως δεκτά αλλά να σας κεράσω κιόλας με την εφαρμογή των μυστικών επί τόπου!!
Η μαρινάδα για το κοτόπουλο ήταν από:
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδου κονφί
 Κάρυ
Αλάτι
Πιπέρι
Διάφορα αποξηραμένα βότανα.
Οι αναλογίες δικές σας ανάλογα και με την ποσότητα του κρέατος.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Καλορίζικη η καινούργια ψησταριά. Καλόψητα και καλοφάγωτα τα εδέσματα που θα γευτείτε από αυτήν.
    Καλή εβδομάδα.

  2. Απάντηση

    Καλορίζικη, καλορίζικη!
    Καλά και νόστιμα ψησίματα!
    Και καλή μας εβδομάδα από αύριο!

  3. καλορίζικη η νέα αγορά, με υγεία να απολαμβάνεται πολλές νοστιμιές!

  4. Απάντηση

    Eίναι μεγάλη ευκολία. Κι εμείς, παρ΄όλο που λατρεύουμε το ψήσιμο στα κάρβουνα, για γρήγορο ψήσιμο προτιμούμε την ψησταριά υγραερίου.
    Καλά φαγοπότια λοιπόν με υγεία!!!

  5. Απάντηση

    Με υγεία πάντα και καλοψημένα ψητά να απολαμβάνετε με την παρέα και τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε καλή μου Ξανθή.

  6. Απάντηση

    Kαλά ψησίματα!!! Ο δικός μου ψήστης μαρινάρει το κοτόπουλο με θυμάρι-λάδι-αλάτι-πιπέρι ή τριμ.ντομάτα-πιπεριά-κρεμμύδι-ρίγανη-αλάτι-πιπέρι!
    Και ψήνει….μμμμμμ….λουκούμι τα φτιάχνει!!!! Μέχρι που του λέω ότι μπορεί να κάνει και δεύτερη καριέρα στο Βέλγιο!!!

  7. Απάντηση

    καλοριζικη!!και τα λαχανικα ειναι υπεροχα!!κολοκυθια,μελιντζανες,πιπεριες,ντοματες..τελεια σου λεω!!

  8. Απάντηση

    πολύ καλή λύση,Ξανθή…και ευκολότερο από τα να ανάβεις κάρβουνα…Καληνύχτα…

  9. Καλορίζικη!!! Εσείς πάντως το γιορτάσατε, έτσι; Φαίνονται λαχταριστά!

  10. Καλορίζικο το νέο σας BBQ. Με πολλά πολλά γευστικά ψησίματα.Καλή εβδομάδα.

  11. Απάντηση

    Mε γεια το καινούριο BBQ! Καλά ψησίματα:)

  12. Απάντηση

    Με γεια η καινούρια ψησταριά Ξανθή μου!
    Προσπαθώ να πείσω κι εγώ τον Κωστή να πάρουμε μία, ελπίζω να τα καταφέρω γιατί τα ψητά έχουν άλλη χάρη!
    Φιλιά, καλή εβδομάδα!

  13. Καλά ψησίματα σας εύχομαι Ξανθή.
    Φιλιά.

  14. Απάντηση

    Με γεια σας και καλά τσιμπούσια!

  15. Απάντηση

    Καλορίζικη και καλά ψησίματα!!!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!!!

  16. Απάντηση

    Καλορίζικη!!!
    Καλά ψησίματα!!!!
    φιλάκια

  17. Απάντηση

    Ευχαριστώ πολύ όλους σας, ελπίζω να αλλάξουν κάποια πράγματα να καταλαγιάσει η φουρτούνα που έφτασε με τις εκλογές και να μου δοθεί η ευκαιρία να ψήσω μαζί σας κάποια φορά στη βεράντα μας.
    Μαρίνα κάτσε τε εκεί ψήστης ο καλός σου ταβερνιάρισσα εσύ!!
    Καλή συνέχεια σε όλους με ψυχραιμία!!

  18. Απάντηση

    Καλά ψησίματα, Ξανθή μου!
    Έρχομαι και φέρνω ψάρια Ερυθράς! Κερνάς μπίρα, γιατί εδώ δεν έχει αλκοόλ;

    Καλή εβδομάδα.

    • eleni
    • 7 Μαΐου 2012
    Απάντηση

    Με γεια και πολλές,ψητές νοστιμιές!
    Φιλιά!

  19. Απάντηση

    Ξανθή μου καλορίζικη και καλά ψησίματα.
    Καλά και απολαυστικά μαγειρέματα.
    Φιλάκια!!!!

    • Ευα
    • 8 Μαΐου 2012
    Απάντηση

    Να εχετε υγεια για πολλα πολλα ψησιματα και καλη διαθεση!!!!!!!!φιλια

  20. Απάντηση

    Με υγεία και με χαρές:))
    Αφού έχει καλό αποτέλεσμα είναι καλή πρόταση.

    • iwanna
    • 8 Μαΐου 2012
    Απάντηση

    Καλορίζικη η καινούρια σας ψησταριά,άραγε ψήνει μελιτζάνες;
    χαχαχαχα

    • Vita
    • 8 Μαΐου 2012
    Απάντηση

    Ωραία βεράντα, ωραίο BBQ , ωραία συνταγή. Όλα δείχνουν τόσο φιλόξενα!

    • kiki
    • 10 Μαΐου 2012
    Απάντηση

    Με γεια και με χαρά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode