Όπως σας είπα πριν λίγες μέρες για συνδυασμό είχαν γίνει και μπιφτέκια πρόταση στο γαστρονόμο από την κ. Χρυσανθίδου.
Αυτά τα μπιφτέκια έχουν κάτι το διαφορετικό δεν περιέχουν ψωμί, γίνονται πολύ αφράτα και νόστιμα. Υπάρχει πρόταση για 12 ώρες στο ψυγείο εγώ την πρώτη φορά τα άφησα μόνο 2 ώρες και το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό. Μείγμα που περίσσεψε ψήθηκε μετά δυο μέρες και ήταν εξίσου υπέροχα.
Ας τα φτιάξουμε
Τα υλικά μου για 8 μέτρια μπιφτέκια
750γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι ( εγώ έβαλα πρόβειο)
1 κουταλιά της σούπας κοφτή σόδα
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Ελαιόλαδο
Διαδικασία
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το περνάμε από το μούλτι. Πλένουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε κιμά, κρεμμύδι, μαϊντανό γιαούρτι και σόδα κι ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος βρέχουμε λίγο το χέρι μας. Το ζύμωμα πρέπει να γίνει για τουλάχιστον πέντε λεπτά (μυστικό που διάβασα κάπου αλλά δεν θυμάμαι που).
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 12 ώρες.
Πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια τα αλείφουμε με ελαιόλαδο τα τοποθετούμε σε ταψί λαδωμένο καλά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 20 περίπου λεπτά γυρίζοντας μια φορά.
Δεν πρέπει να το ψήσουμε πολύ γιατί θα χάσουν την αφράτη υφή τους.
Όπως είπα στην αρχή την πρώτη φορά τα συνοδεύσαμε με ” Κάστανα κυδώνια και πράσα”
Την επόμενη η παρέα τους ήταν τηγανητές αμαρτωλές πατάτες!!!
Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μια πατατοσαλάτα ή με μια σαλάτα παντζάρι ξινόμηλο
Ότι κι αν επιλέξετε καλή σας όρεξη!!!
Ενδιαφέρον πιάτο,Ξανθή!
Θα έχει νόστιμη γεύση με το γιαούρτι,θα το φτιάξω για Σ/Κ,αφού είχα στο πρόγραμμα μπιφτέκια.
Θα επανέλθω με εντυπώσεις.
Φιλιά!
Πολύ ωραία, απλά και εύκολα τα μπιφτεκάκια, η σόδα την κάνει την δουλειά..
Καλό ΣΚ!
Αλήθεια είναι αφράτα τα μπιφτεκάκια με το γιαούρτι;;; Θα το δοκιμάσω…
Ξανθή κι εγώ βάζω σόδα στα μπιφτέκια. Μου το έχει πει επαγγελματίας και έχει διαφορά!
Με σόδα τα έχω φτιάξει, με γιαούρτι ποτέ! Θα τα κάνω την επόμενη φορά με τον δικό σου τρόπο. Φιλιά και καλό Σ/Κ!!
Αγαπητή μου Ξανθή.
Κάθε φορά που θα επισκεφτώ τη σελίδα σου θα απολαύσω και κάτι εξαιρετικό.
Πιστεύω πως θα πρέπει να είναι ένας γευστικώτατος μεζές.
Κρίμα που δεν τα καταφέρνω στη μαγειρική.
Νάσαι πάντα καλά
Σίγουρα θα είναι νόστιμα. Θα προτιμήσω αυτά με την ….αμαρτία. Με σόδα τα ήξερα, με γιαούρτι, δεν τα είχα ακούσει .
Φτιάχνω κι εγώ αυτά τα μπιφτέκια Ξανθή μου και είναι πράγματι ΤΕΛΕΙΑ! Γειά στα χέρια σου!!!
γιαουρτι και σοδα χρησιμοποιω κι εγω και γινονται οντως αφρατα!
Ζηλεψα μπιφτεκακια τωρα!
Πολύ ωραία η πρόταση που μας κάνεις, Ξανθή μου. Πρέπει να σου έγιναν πολύ αφράτα και νόστιμα.
Σου εύχομαι μια υπέροχη μέρα.
πολυ ενδιαφερον να μην εχει μεσα ψωμι για μενα που πρεπει να το περιοριζω
για να την προτεινεις εσυ την συνταγη θα ειναι δοκιμασμενη και γιαυτο θα την κανω
σευχαριστω καλο Σ.Κ
Χμμμ! Θα δοκιμαστει!
Πρώτη φορά ακούω να μπαίνει γιαούρτι στη ζύμη για τα μπιφτέκια. Έτσι όπως τα βλέπω είναι λαχταριστά και σίγουρα ιδιαίτερα!
Τα μπιφτέκια είναι αγαπημένο φαγητό! Χωρίς ψωμί, αλλά και με γιαούρτι δεν το έχω δοκιμάσει,αλλά αφού βγαίνουν αφράτα σίγουρα θα τα δοκιμάσω!
Θα τα δοκιμάσω! Μπράβο Ξανθή μου!
Σήμερα “πάω” για κεμπαπ,μιας και θέλω κάτι εύκολο, μπας και προλάβω να στολίσω, οπότε Ξανθή μου θα χρησιμοποιήσω την μέθοδο σόδας γιαουρτιού.
Πολλές καλημέρες και καλή Κυριακή.
Α, ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΊΠΑ…
ΣΉΜΕΡΑ ΤΑ ΦΤΙΆΞΑΜΕ!
ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΆ ΣΟΥ!
Ευχαριστώ όλους σας για τα σχόλια σας!!!
Από τα μηνύματα που έρχονται σήμερα τρεις από εσάς τα δοκιμάσατε!!
Αυτό είναι υπέροχο!!
Σε λίγες μέρες κάποια φίλη θα τρέξει ένα παιχνίδι με τα μαγειρέματα των άλλων για συντονιστήτε!!! Θα υπάρξει ενημέρωση.
Καλή εβδομάδα σας εύχομαι από αύριο.
Αυτό με το γιαούρτι πολύ μου άρεσε Ξανθή μου. Σίγουρα θα το δοκιμάσω. Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!
Ωραία ιδέα! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε! Καλή εβδομάδα:)
Ξανθή καταλαβαίνω από τα υλικά ότι τα μπιφτεκάκια γίνονται πολύ αφράτα!!!
Θα τα δοκιμάσω σήμερα κιόλας.
Φιλιά πολλά
Θα πω την συνταγη σου στη μαμα! Εγώ δεν αντεχω το γιαούρτι, αλλά άμα είναι έτοιμα ψημένα δε νομίζω να έχω θέμα!
Ξανθή μέσα στις 3 που τα δοκίμασαν πρόσθεσε και μένα!! Τα ετοίμασα εχθές και τα έψησα στο τζάκι. Τύφλα να’ χουν τα βλάχικα!!! Σούπερ τα μπιφτέκια σου. Η συνταγή κατοχυρώθηκε! Φιλιά και καλή εβδομάδα..!!
Ξανθή μου αυτή η συνταγή ειναι σπουδαία ανακάλυψη! Αφράτα και χωρίς ψωμί !!Τρελαίνομαι να τα δοκιμάσω. Οσο για το ζύμωμα έχεις δίκιο Και 5 και 10 λεπτά χρειάζονται.
Φιλάκια και καλή εβδομάδα
Καλημέρα Ξανθή! Υπέροχα τα μπιφτέκια, φτιάχνω κι εγώ ένα μίγμα με γιαούρτι αλλά προσθέτω και φρυγανιά! Αυτά όμως είναι ακόμα πιο ελαφριά και πολύ πολύ νόστιμα! Φιλιά!
Ξανθή,τα μπιφτέκια ήταν θαυμάσια,με ιδιαίτερη γεύση και αφράτα.
Σήμερα σε συμβουλεύομαι για την τάρτα σπανάκι.
Να είσαι καλά,που μας προσφέρεις τις γνώσεις σου στην κουζίνα!
Φιλιά!