share

Μαρμελάδα μήλο – κανέλα

από
DSC01042

Γεια σας και πάλι. Ξέρω ότι έχω χαθεί τους τελευταίους μήνες, αλλά δεν φταίω εγώ!! Λόγοι υγείας πολλές φορές με αναγκάζουν να μένω εκτός γραψίματος. Και πολλές φορές και εκτός κουζίνας. Κακή η ορθοστασία βλέπετε!! Βέβαια αυτή την φορά ήταν για Μεγάλο διάστημα. Δεν λέω αλλά…… τι να κάνω και εγώ, δεν είναι στο χέρι μου!!
Μην φανταστείτε όμως ότι δεν παρακολουθούσα τι γίνεται. Σας έβλεπα σχεδόν καθημερινά.
Γι’ αυτό με την επανεμφάνιση μου, είπα να σας γλυκάνω με ένα απλό καθημερινό γλυκό.
Πάμε λοιπόν να δούμε πως γίνετε.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

10 μήλα Βόλου( ξέρετε τα κόκκινα)
1 σφηνάκι κονιάκ
το 80% του βρασμένου προϊόντος ζάχαρη άσπρη
1 ξυλάκι αρκετά μεγάλο κανέλα
1/2 λεμόνι τον χυμό του
2 φ.τ.κ. νερό

Και τώρα ας την φτιάξουμε:

Πλένουμε καλά τα μήλα και τα καθαρίζουμε από φλούδια και σπόρους. Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το κονιάκ και ελάχιστο νερό.
Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι σε όχι υψηλή θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
Στην συνέχεια τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, ή με την κουτάλα που κάνουμε τον πουρέ ή ότι άλλο έχετε. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Έπειτα ζυγίζουμε το προϊόν που έχουμε και αναλόγως βάζουμε το 80% ζάχαρη,το ξύλο κανέλας και το λεμόνι. (Δεν βάζω πολύ κανέλα για να μην υπερισχύσει η μυρωδιά της κανέλας από τα μήλα.)


Ανακατεύουμε καλά και ανάβουμε πάλι το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία ενώ είμαστε συνέχεια από πάνω γιατί πιάνει εύκολα.
Μόλις δέσει είναι έτοιμη.
Την μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και την φυλάμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    Οτι μου τελειωνει η μαρμελαδα μου ροδακινο και ειχα σκεφτει μια με μηλο.
    Μες στο μυαλο μου εισαι, αλλά θελω να ρωτησω το εξης: εγω δεν εχω ζυγαρια αλλά την ζαχαρη την μετραω με το ποτηρι, δηλαδη οσες κουπες εχω φρουτο βαζω τις μισες ζαχαρη.
    Θα μου πετυχει; εσυ τι λες;
    Α! ουτε εγω θα βαλω κανελα.

    • iwanna
    • 11 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!Ωραία ιδέα Λίνα και τα μήλα με την κανέλλα,τελειώνω μια άλλη που φτιάχνω και θα πειραματιστώ και σ’αυτήν.

  2. Απάντηση

    Καλώς την!!!Φιλενάδα δε σου είπε η μαμά σου να μην κάνεις “κακές” παρέες κόλλησες κι εσύ το μικρόβιο της μαρμελάδας, το ίδιο έπαθε κι η Ιωάννα και τώρα φτιάχνει τη μια μαρμελάδα πίσω από την άλλη.
    Εγώ αυτό τον καιρό δεν προλαβαίνω για αυτή, μόλις όμως ξεμπερδέψω από τις άλλες θα τη φτιάξω οπωσδήποτε.
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

  3. Απάντηση

    Καλημέρα, καλή εβδομάδα! Και τι ωραία να ξεκινάς με τέτοια μαρμελάδα!
    Ξανθή, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις στα μηλομαφινάκια αντί της σάλτσας μήλου!
    Πολλά φιλιά!

  4. Απάντηση

    μου έδωσαν κυδώνι-κανέλα…θα μείνω πιστή στο σύκο και φράουλα :)))

    καλή βδομάδα

  5. Απάντηση

    καλημέρα Λινάκι και καλή βδομάδα, εύχομαι τώρα που μας ήρθες να μείνεις και να απολαμβάνουμε τις νοστιμιές σου !!! Οφείλω να πω ότι σήμερα ξεγελάστηκα με την συνταγή σου, φαντάστηκα ότι είναι της Ξανθής !! αλλά την πάτησα !χιχιχι

    γειά στα χεράκια σου Λινάκι και να είσαι πάντα καλά!!!!

  6. Απάντηση

    Κι εγώ το ίδιο έπαθα…!!!
    Βλέπεις έχω συνδιάσει “Μαρμελάδα = Ξανθή” :))
    Να είσαι καλά Λινάκι και περαστικά! Θα φτιάξω μια δόση γιατί μου αρέσει πολύ και τα μήλα είναι άφθονα και σε καλή τιμή αυτή την εποχή
    Φιλιά
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα

    • painter
    • 11 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Πολύ αγαπημένη γεύση…
    Δεν ξέρω γιατί αλλά μου θυμίζει τη γιαγιάκα μου, μάλλον από την κομπόστα μήλο με κανέλα που μας έφτιαχνε!
    Καλημέρα Ξανθή μου, καλή εβδομάδα!!!

  7. Απάντηση

    Παουντερί θα σου πετύχει. Εξάλλου το ίδιο πράγμα είναι. Το μετράς με δικό σου τρόπο.
    Καλή εβδομάδα.

  8. Απάντηση

    Ιωάννα μου, είδες τι κάνουν οι κακές παρέες!!!χαχα Κάτσε… θα βρούμε και άλλη σε λίγο να κάνουμε. Τώρα που πήραμε φόρα ποιος μας σταματάει.
    Καλή εβδομάδα.

  9. Απάντηση

    Ξανθή εσύ φταις για όλα.Μας έβαλες στην πρίζα και ψαχνόμαστε.χαχα
    Μήλα έχει όλο το χρόνο, μην βιάζεσαι!!
    Φιλιά, καλή εβδομάδα.

  10. Απάντηση

    Taste Advisor, στα μηλομαφινάκια ε!! ….πολύ ωραία η ιδέα σου.
    Καλή εβδομάδα.

  11. Απάντηση

    Και λοιπόν! βλέπω είσαι σταθερή στις γεύσεις.
    Καλή εβδομάδα και σε σένα.

  12. Απάντηση

    υπέροχη μαρμελάδα!!!!!και ταιριασμένες γεύσεις και μυρωδιές!!!
    να εισαι καλα

  13. Απάντηση

    Μαράκι μου σε ευχαριστώ πολύ.
    Και ναι έχεις δίκιο που μπερδεύτηκες. Αυτά τα κάνει πάντα η Ξανθή αλλά…με όποιο δάσκαλο κι αν κάτσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις. Το ξέρεις αυτό.
    Φιλιά, καλή εβδομάδα.

  14. Απάντηση

    Γιώργο έχεις απόλυτο δίκιο και εσύ.
    Έτσι είναι, αλλά δεν μας αφήνει σε ησυχία με αυτές τις μαρμελάδες!!! Και έτσι μας παρασύρει να φτιάξουμε και εμείς. Περιμένω εντυπώσεις.
    Φιλιά και καλή εβδομάδα.

  15. Απάντηση

    painter σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλή εβδομάδα.

  16. Απάντηση

    Ειρήνη Σ. σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλή εβδομάδα.

  17. Απάντηση

    Πολύ χρήσιμη συνταγή, ευχαριστούμε Λίνα!

  18. Απάντηση

    Λίνα μου εύχομαι πρώτα απ’ όλα να είσαι καλά και να μην είναι κάποιο σοβαρό το πρόβλημα της υγείας σου!
    Καλή βδομάδα, γλυκιά σαν την υπέροχη μαρμελάδα σου!!!

    • Arti
    • 11 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Σαν μεγάλος λάτρης του μήλου και της κανέλας ζήτησα κι εγώ από τη μαμά μου, που είναι expert στις μαρμελάδες, να μου τη φτιάξει…τι το ήθελα…”να τη φτιάξεις μόνη σου” μου λέει!! καλά να πάθω λοιπόν!! και θα τη φτιάξω οπωσδήποτε το συντομότερο!!!

  19. Απάντηση

    Ανεράιδα σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό βράδυ.
    Καλή εβδομάδα.

    • γαστεροπληξ
    • 11 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    εγώ βέβαια βάζω μπόλικη κανέλα, καθώς την τρώνε όλοι στην οικογένεια, γούστα είναι αυτά!!!!!!
    μπράβο Λίνα, να προσέχεις τον εαυτό σου κι εμείς εδώ είμαστε, που θα βρούμε καλύτερα!!!!

  20. Απάντηση

    Έλενα σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Το πρόβλημα είναι χρόνιο και εξελισσόμενο με τα χρόνια.Οπότε δεν είναι περαστικό. Δεν βαριέσαι όμως, υπάρχουν και χειρότερα έτσι δεν είναι;
    Νά’ σαι πάντα καλά και εσύ αλλά και η οικογένεια σου.
    Φιλιά.
    Καλή εβδομάδα.

  21. Απάντηση

    Άρτεμις έτσι σου είπε έ!!! Δεν πειράζει, θα την φτιάξεις μόνη σου.
    Είναι εύκολη, αφού την έφτιαξα εγώ, μπορείς και εσύ. Και μετά θα της πεις….ζήλια σου!!!χαχα
    Φιλιά.
    Καλή εβδομάδα.

  22. Απάντηση

    γαστερόπληξ σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
    Καλό βράδυ.
    Καλή εβδομάδα.

  23. Απάντηση

    poli orea i marmelada sou..milo ke kanela ..telios sindiasmos..gia sta xerakia sou.
    kalo vradi

  24. Απάντηση

    αχ τι μου κάνεις τώρα…
    πάνω που τέλειωναν οι μαρμελάδες και είπα να σταματήσω να φτιάχνω, με βάζεις σε πειρασμό!
    μήλο-κανέλα ε; σούπερ συνδυασμός!
    γειά στα χέρια σου!

    • Vita
    • 11 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Καλησπέρα Λίνα. Κι εγώ αν δεν διάβαζα τα σχόλια στην Ξανθή θα απευθυνόμουνα.Μυρωδάτη η μαρμελάδα σου και με εύκολα υλικά.

  25. Απάντηση

    Καλημέρα Λίνα!Καταρχήν σε καταλαβαίνω, γιατί κι εγώ πρέπει για διάφορους λόγους να απέχω από το κομπιούτερ…πάντως το μπλογκ σας όντως είναι στο μυαλό μας συνδυασμένο με τις μαρμελάδες!!Κάθε φορά που θέλει να φτιάξει η μαμά μου, ανατρέχω εδώ! Και η δική σου είναι σαν να μου μυρίζει!
    Εύχομαι περαστικά πάντως και όλα να πάνε καλά!

  26. Απάντηση

    Λίνα εσύ να είσαι καλά και το μπλογκ μπορεί να περιμένει, όπως και οι αναγνώστες του 🙂
    Τέλεια μαρμελαδίτσα!
    Μάγδα

    • kiki
    • 12 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Λίνα μου, να είσαι καλά και όλα να είναι περαστικά και τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν!
    Η μαρμελάδα σου δελεαστική! Πέρυσι έκανα παρόμοια λίγη για δοκιμή και μ΄αρεσε!
    Φιλιά!

  27. Απάντηση

    Βασιλική σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό βράδυ.

  28. Απάντηση

    Μπέτυ η μαρμελάδες δεν τελειώνουν ποτέ. Πάντα κάτι θα βρίσκουμε να φτιάχνουμε.
    Καλό βράδυ.

  29. Απάντηση

    Vita έχεις και εσύ δίκιο. Η expert της μαρμελάδας είναι η Ξανθή. Εγώ τώρα μαθαίνω.
    Καλό βράδυ.

  30. Απάντηση

    Αθηνά μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Εύχομαι και για σένα το καλύτερο.
    Όσο για τις μαρμελάδες…πράγματι η Ξανθή κάνει τις καλύτερες.
    Καλό βράδυ.

  31. Απάντηση

    Μάγδα μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
    Καλό βράδυ.

  32. Απάντηση

    Κικί μου σε ευχαριστώ πολύ.
    Και εγώ δοκιμαστικά την έκανα και δεν βλέπω να βγάζει τον μήνα.
    Καλό βράδυ.

    • Arti
    • 17 Μαρτίου 2011
    Απάντηση

    αργήσαμε λίγο αλλά τελικά την φτιάξαμε!!! και έγινε απλά τέλεια!! υπέροχη!!! φανταστική!!! ευχαριστούμε πολύ για την ωραία ιδέα!!!!

  33. Απάντηση

    ‘Αρτεμις, χαίρομαι πολύ που σας άρεσε. Η γνώμη σας άλλωστε μετράει περισσότερο μιας και είστε ειδικοί στις μαρμελάδες.
    Σε ευχαριστώ πολύ πολύ.
    Φιλιά!!!

    • ΑΦΡΟΔΙΤΗ
    • 31 Οκτωβρίου 2017
    Απάντηση

    Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να αντικαταστήσω την ζάχαρη με μέλι και σε πια ποσότητα.
    Ευχαριστώ!

      • Ξανθή
      • 1 Νοεμβρίου 2017
      Απάντηση

      Καλημέρα σας, είναι κάτι που δεν έχουμε δοκιμάσει. Αν θα έβαζα μέλι θα ήταν στη μισή ποσότητα της ζάχαρης και κάποιο μέλι ανθέων χωρίς ιδιαίτερη γεύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode