Η ιδέα για το ριζότο ήρθε από τη συσκευασία ρυζιού με φλοιό. Με το ίδιο ρύζι έκανα και μια σαλάτα, την οποία θα σας δώσω κάποια άλλη μέρα.
Κι αφού λοιπόν θα έφτιαχνα το ριζότο είπα να το συνοδεύσουμε με σνίτσελ.
Συνήθως ανάποδα γίνεται θα μου πείτε αλλά τι πειράζει!!!
Ας τα φτιάξουμε και τα δύο
Τα υλικά για τα σνίτσελ
2 σνίτσελ χοιρινά ή ότι κρέας εσείς προτιμάτε
4 τριμμένες φρυγανιές
4 κουταλιές αλεύρι φαρίνα
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει τα σνίτσελ και να τα περάσει στην ειδική μηχανή.
Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε.
Κάνουμε με το αλεύρι χυλό προσθέτουμε και το αυγό κι ανακατεύουμε καλά.
Περνάμε τα σνίτσελ από το χυλό και μετά από την τριμμένη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περίσσιο λάδι.
Σερβίρουμε με κομμάτια λεμονιού.
Μπορούμε αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνισμα να τα βάλουμε σε ταψάκι στο φούρνο στο γκρίλ για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα υλικά για το ριζότο
1 κεσεδάκι ρύζι με φλοιό ή όποιο άλλο εσείς θέλετε
2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
2 μέτρια καρότα κομμένα σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι μικρό
3 κουταλιές λάδι και 1 κουταλιά βούτυρο
1/2 ποτήρι κρασί άσπρο
1 κύβο λαχανικών
2-3 κεσεδάκια νερό
50 mL κρέμα γάλακτος
αλάτι πιπέρι
παρμεζάνα τριμμένη
1 μικρή ντομάτα κομμένη σε κύβους
Διαδικασία
Αν χρησιμοποιήσετε ρύζι με φλοιό καλό είναι να το βάλετε σε νερό για 2 – 3 ώρες πριν το μαγειρέψετε. Αν δεν το βάλετε σε νερό ο χρόνος βρασμού είναι διπλάσιος σχεδόν από άλλες ποιότητες ρυζιών.
Κόβουμε τα λαχανικά μας.
Σε τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια τα καρότα και τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε ζεστό νερό σταδιακά μέχρι τα λαχανικά μας να μισοψηθούν.
Τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
Αν θέλουμε συνεχίζουμε στο τηγάνι ή σε κατσαρόλα.
Βάζουμε 2 κουταλιές λάδι ή μια βούτυρο, ανάλογα με τις προτιμήσεις, και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το ρύζι.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο λαχανικών.
Βράζουμε το ρύζι κι όταν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο βρασίματος προσθέτουμε τα λαχανικά αλάτι πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε προσθέτοντας παρμεζάνα και τις φρεσκοκομμένες ντομάτες.
Έτσι ολοκληρώσαμε το χθεσινό μας γεύμα.
στην υγειά σας, γεμάτο αρώματα το ρυζάκι
Το κρασάκι το κόκκινο που το κονομίσατε;
Το δε φαγάκι σας καταπληκτικό!
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ σε ευχαριστούμε.
Ιωάννα εμείς κρασάκι δεν παράγουμε, ας είναι καλά τα Σ/Μ κι οι καλοί φίλοι.
Σε ευχαριστούμε έλα να σε κεράσουμε!!
Με τέτοιο ωραίο φαγάκι μέχρι και εγώ θα έτρωγα τώρα. Έστω και λίγο. Όσο για το ριζότο δείχνει καταπληκτικό.
Γεια στα χεράκια σου φιλενάδα.
Φιλάκια.
Εάν προσθέταμε λίγο μοσχοκάρυδο μέσα στη φρυγανιά και λίγο σουσάμι τριμένο τί θα λέγατε….μμμ
Πολύ ωραίο το ριζότο σου!
Στην φρυγανιά θα πρόσθετα κι εγώ λίγο μοσχοκάρυδο που μας αρέσει!!
Τελευταία έχω βολευτεί πολύ τα σνίτσελ γαλοπούλας ή κοτόπουλου!
Καλή βδομάδα!
Το σνίτσελ αρέσει πολύ στο γιο μου αλλά και εγώ έχω βολευτεί τα σνίτσελ γαλοπούλας. Το ριζότο σου φαίνεται πολύ νόστιμο, θα το δοκιμάσουμε σύντομα!
Λίνα θα σου έλεγα να έρθεις να σου κάνω το τραπέζι αλλά εδώ βράζει από τη ζέστη!!Μήπως να έρθω εγώ στην Κρήτη που έχετε και δροσούλα να μαγειρεύω παρέα με τον Αντρίκο!!!
Φιλάκια!!!
Πανόπτη καλώς ήρθες.
Άριστη η ιδέα σου μόνο που εγώ κρατάω μόνο το σουσάμι με τα μπαχαρικά δεν έχουμε και πολύ καλή σχέση οικογενειακώς.
Ευχαριστώ
Έλενα κι big mama κι εμείς πιο πολύ τη γαλοπούλα τρώμε αλλά τελευταία έχουμε φάει πολύ κοτόπουλο κι είπαμε για μια αλλαγή.
Σας ευχαριστώ.
Αγαπημένο φαγητό των παιδιών μου!
Αχ Κική εμένα έλειπε Σ/Κ κι όταν το είδε στο Blog, λέει γιατί εγώ δεν έχω τέτοιο φαγητό!!
Ευτυχώς κι είχα κρατήσει ριζότο.