Σήμερα το πρωί σηκώθηκα και δεν ήξερα τι να μαγειρέψω. Για να βγω έξω να ψωνίσω δεν πήγαινα με τέτοια ζέστη, με τίποτα και έτσι άνοιξα τον καταψύκτη, άνοιξα και το ψυγείο και αυτοσχεδίασα.
Τελικά έγινε πολύ καλό, παρόλο που δεν είχα φτιάξει ποτέ μοσχάρι με αγκινάρες.
Τα υλικά που χρειάστηκα:
500 γραμ. μοσχάρι (ποντίκι)κομμένο σε μικρά κυβάκια
5-6 αγκινάρες κομμένες σε χοντρές φέτες
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
500 γραμμ. ντοματίνια
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
Και τώρα ας το φτιάξουμε:
Σε μία κατσαρόλα έβαλα το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το μοσχάρι, αλάτι και τα γύρισα καλά μέχρι να ασπρίσουν. Στην συνέχεια χαμήλωσα την φωτιά και το άφησα να ψηθεί με τα νερά του.
Μόλις έβρασε το μοσχάρι έριξα μέσα τις αγκινάρες να ψηθούν και αυτές με την σειρά τους. Προσοχή δεν θέλουν πολύ βράσιμο γιατί θα διαλυθούν.
Τέλος ρίχνουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Βάζουμε και ελάχιστο πιπεράκι και είναι έτοιμο.
Στην συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια ή λιγκουίνι κατά τον συνήθη τρόπο και σερβίρουμε.
Αυτά τα ντοματίνια είναι από τον κήπο μου. Δεν είναι φετινά, αλλά περσινά. Τα είχα μαζέψει τέλη Αυγούστου μαζί με άλλα πολλά για να υπάρχουν όλο τον χειμώνα.
Τώρα για να διατηρηθούν στην κατάσταση που βλέπετε, ατόφια δηλαδή είναι πολύ απλό.
Αφού τα μαζέψουμε τα πλένουμε πολύ καλά και στην συνέχεια τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν πολύ καλά. Τα βάζουμε σε σακουλάκια και στην κατάψυξη αμέσως.
Δεν το πιστεύω τι ωραία ντοματίνια είναι αυτά και τόσο καιρό στον καταψύκτη!!
Έχω την εντύπωση ότι θα με πείσεις στο τέλος να αγοράσω καταψύκτη.
Όσο για το φαγητό σούπερ!!τελικά εγώ το έχω πει πολλές φορές δεν χρειάζεται να έχεις “τα υλικά” αλλά με αυτά που διαθέτεις να μπορείς να δημιουργείς!!!
ωραίο έγινε το φαγάκι, τέλεια τα ντοματίνια, και εγώ όλες τις ντομάτες μικρές μεγάλες, ρόμα, τις βάζω ολόκληρες στην κατάψυξη, και κάθε λαχανικό βέβαια, οπότε πάντα υπάρχει λαχανικό για τις δύσκολες ώρες, όταν βαριέμαι να βγω για ψώνια…
αυτή η μακαρονάδα αξίζει πολλά
Απίστευτο πόσο καλά διατηρήθηκαν τα ντοματάκια! Εγώ την κατάξυψη την έχω… μόνο για παγάκια και παγωτό!
Για να μαθαίνω σιγά σιγά…
Το φαγάκι υπέροχο Λίνα!
Οι συνταγές που αυτοσχεδιάζουμε με ότι υλικά διαθέτουμε, τελικά είναι πάντα πετυχημένες, γιατί η φαντασία μας έχει δημιουργήσει.
Τα ντοματίνια σου τι ωραία που διατηρήθηκαν!!
Ξανθή λες να σε πείσω τελικά να πάρεις τον καταψύκτη;Χαχα Πάντως με τα ντοματίνια έγινε υπέροχο το φαγητό.
Γαστεροπλήξ εγώ πάλι τις μεγάλες ντομάτες τις κόβω σε κύβους και τις βάζω στην κατάψυξη για τον χειμώνα. Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα τα κονσερβοποιημένα ντοματάκια και έτσι κάνω κάθε χρόνο την ίδια δουλειά.
Φυτεύει ο άντρας μου αποθηκεύω εγώ.
Πέρυσι έβαλα στον καταψύκτη 50 κιλά ντομάτες και ντοματίνια. Φαντάσου.
Αγγελική ο τρόπος για την αποθήκευση τους είναι πολύ απλώς. Αρκεί να τα βάλεις και σε ένα μέρος στον καταψύκτη που να μην πέφτει βάρος από πάνω.Δοκίμασε το μια φορά και θα δεις.
Έλενα έχεις απόλυτο δίκιο στην αυτοσχεδίαση, όσες φορές έχω μαγειρέψει έτσι γίνεται τέλειο φαγητό. Όλες μας πιστεύω το κάνουμε κάποιες φορές αυτό και στο τέλος μένουμε ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα.
Πολύ ωραία ιδέα το φαγάκι.. Και ζυμαρικό, και λαχανικό και κρεατάκι γεμάτο πρωτεΐνη και σίδηρο.. Μπράβο μπράβο…
Πού είπατε ότι είναι το χωριό σας με τον κήπο και τις ντομάτες;;;
χαχαχαχα έρχομαι!!!
Πολύ πρωτότυπο με αγκινάρες!
mama πράγματι αυτό το φαγητό είναι μες τις βιταμίνες και τα παιδιά το τρώνε ευχάριστα. Εμένα ο μικρός που δεν τρώει κρέας,προσπαθώ με διάφορους τρόπους να τον καταφέρω τελικά να φάει.
Ξανθή ο κήπος βρίσκεται στα Νότια ξέρεις εσύ……
Κικί και εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα να είναι τόσο γευστικό αλλά τελικά είχα άδικο.Μικροί μεγάλοι το κάνανε να……δεν αφήσανε ούτε σάλτσα.