Μια παλιά συνταγή της Λίνας πειραγμένη από την Ξανθή ως προς την προσθήκη της πάπρικας και του κουρκουμά, ότι πρέπει για τις χειμωνιάτικες νηστίσιμες ή όχι ημέρες.
Συστατικά
- 1 μεγάλο λάχανο περίπου 1 κιλό
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1/2 κουτί ντοματάκια (κονκασέ)
- 1 δοσομ. κούπα ρύζι καρολίνα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά προαιρετικό
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά προαιρετικό
- 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα προαιρετικό
Διαδικασία
- Μόλις έχει σχεδόν βράσει το ρύζι προσθέτουμε τα ντοματάκια και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και σκεπάζουμε με μια καθαρή πεσέτα για 10 λεπτά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ελιές και φρέσκο ψωμί.
Σημειώσεις
Για παραλλαγή μπορείτε να προσθέσετε μπέικον ή κομματάκια χοιρομέρι.
Powered byWP Ultimate Recipe
Πολύ ωραία η παραλλαγή πάνω στην συνταγή. Εγώ θα του έβαζα και καυτερή πιπεριά μιας και είμαι λάτρεις της, την οποία βέβαια προσθέτω στο πιάτο μου γιατί δεν την τρώνε όλοι.
Φιλάκια.
Μια φορά, έγκυος στον 5ο-6ο μήνα, κόντεψα να γεννήσω από λαχανόρυζο! χαχα! Μου έπεσε βαρύ, αλλά είναι νόστιμο το άτιμο!
Κική ωραίο!!εγώ στον 9ο μήνα λίγο πριν γεννήσω έτρωγα μπακαλιάρο με σκορδαλιά, ευτυχώς που δεν γέννησα εκείνο το βράδυ.
Ωραίο φαγάκι! Το φτιάχνω και εδώ γιατί υπάρχουν όλα τα υλικά! Με πάπρικα!
Σε όλα τα -όρυζα λέμε ναι!
Βέβαια τα συνοδεύουμε με μπόλικη φετούλα, δηλαδή τα τιμάμε άσχετα από νηστεία!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!