Εσείς όταν πάτε διακοπές τι ψάχνετε;;
Ξέρω μια ωραία παραλία ένα όμορφο τοπίο και επιτέλους ξεκούραση.
Για μένα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Ναι με ενδιαφέρουν όλα όσα είπα πιο πάνω αλλά το μυαλό μου και το βλέμμα μου είναι συνεχώς στο τι υπάρχει στη φύση, τι δέντρα τι καρποί και ένα πιάτο καλομαγειρεμένο φαγητό.
Προχτές λοιπόν που πήγαμε στην Άνδρο είχα εξασφαλίσει από πριν το καλομαγειρεμένο φαγητό θα έτρωγα από τα χέρια της φίλης στου Ζοζέφ.
Οι παραλίες ήταν πολλές που θα μπορούσα να διαλέξω και το μάτι συνέχεια έψαχνε τη φύση.
Και ναι βρήκα πολλά ενδιαφέροντα. Βρήκα κρίταμο και ολάνθιστα μέρη με θυμάρι που πάνω τους ζουζούνιζαν οι μέλισσες.
Το κρίταμο μπήκε ήδη για τουρσί και έμενε το τι θα γίνουν λίγα άνθη από θυμάρι που μάζεψα.
Ευτυχώς έχω πολύ καλούς φίλους που με βοηθούν σε τέτοιου είδους αναζητήσεις.
Έτσι σήμερα μπήκε στο βάζο το λικέρ και αύριο τα εναπομείναντα άνθη θα μουν σε φαγητό, για το οποίο θα μιλήσουμε σε επόμενη ανάρτηση.
- 370 ml βότκα
- 1 χούφτα άνθη φρέσκου θυμαριού
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα νερό
- Όταν είμαστε έτοιμοι χρονικά, ετοιμάζουμε το σιρόπι, διαλύοντας σε ζεστό νερό τη ζάχαρη και βράζοντας 2-3 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Περνάμε από πυκνό σουρωτήρι ή από μουσελίνα το περιεχόμενο του βάζου και προσθέτουμε το κρύο σιρόπι.
- Μεταφέρουμε σε καθαρό μπουκάλι, κλείνουμε καλά και αφήνουμε ακόμη 1-2 μήνες πριν το καταναλώσουμε.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χωνευτικό, για την ανακούφιση πονόλαιμου ή να προστεθεί σε κοκτέιλ.
Τη συνταγή τη δίνω τώρα που μπορείτε να βρείτε το ανθισμένο θυμάρι θα φροντίσω όταν είναι έτοιμο να συμπληρώσω φωτογραφίες.
Ενημέρωση 6/9/2016
Το λικέρ επωάστηκε 20 μέρες και μετά διηθήθηκε και μπήκε σε μπουκάλι.
Σήμερα δοκιμάστηκε, έχει έντονη γεύση ίσως επειδή το άγριο θυμάρι είναι δυνατό σε άρωμα και γεύση.
Αν το φτιάξετε επωάστε το λιγότερο χρόνο για πιο ήπιο αποτέλεσμα.
Πολύ ιδιαίτερο!
Both beautiful and very delicious and healthy. xo
αααα, νομίζω πως δεν το έχω ξαναδεί! είναι πράγματι πολύ ιδιαίτερο!