Ένα νηστίσιμο πιάτο που συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, εύκολο στην παρασκευή του δοκιμάστηκε σήμερα και σίγουρα θα το επαναλάβω.
Μπορείτε για το γρήγορο της παρασκευής του να χρησιμοποιήσετε ρεβίθια κονσέρβας ή βρασμένα που θα έχετε φυλάξει στην κατάψυξη σας από άλλες παρασκευές. Επίσης μπορείτε να βάλετε πιπεριές από βάζο.
- 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 μικρές πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
- 1 τσιμπιά μπούκοβο
- 120 γρ βρασμένα ρεβίθια
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γρ πένες
- λίγα φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα
- Ψήνουμε τις πιπεριές σε BBQ ή σε γκρίλ βγάζουμε σε μπολ και σκεπάζουμε με σελοφάν για 10 λεπτά. Καθαρίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια. Κόβουμε σε λωρίδες. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε έτοιμες από βάζο.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα βρασμένα ρεβίθια Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και ανακατεύουμε καλά.
- Παράλληλα σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε ανάλογα με τον προτεινόμενο χρόνο.