Τάρτα με αχλάδια και αμύγδαλα σε φύλλο σφολιάτας

από
Τάρτα με αχλάδια και αμύγδαλα σε φύλλο σφολιάτας

Πριν δυο μήνες τυχαία ανακάλυψα σε μεγάλο ΣΜ το νωπό φύλλο σφολιάτας βουτύρου της ζύμης Ψαχνών.

Επειδή σφολιάτα δεν πρόκειται να φτιάξω μόνη μου με κέντρισε ότι είναι βουτύρου, είναι νωπή και είναι σε συσκευασία του ενός φύλλου.

Από τότε το έχω αγοράσει και άλλες φορές και ήταν η αφορμή να γνωρίσω και άλλα προϊόντα της εταιρείας και τους ευχαριστώ πολύ για την διάθεση τους  ώστε να πειραματιστώ με τις πίτες μου.

Από αυτά που χρησιμοποίησα στην κρεατόπιτα μου και στην κολοκυθόπιτα έμεινα ευχαριστημένη κι τα συστήνω σε όποιον θα ήθελε να χρησιμοποιήσει έτοιμες ζύμες.

Με τη σφολιάτα έχω πειραματιστεί σε γλυκές και αλμυρές παρασκευές και βρίσκω ότι είναι μια καλή επιλογή.

Σήμερα έφτιαξα αυτή την τάρτα, είναι πολύ εύκολη και νόστιμη, δοκιμάστε την.

Τάρτα με αχλάδια και αμύγδαλα σε φύλλο σφολιάτας

Συστατικά
  

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 100 γρ βούτυρο μαλακό
  • 100 γρ ζάχαρη συν μια κουταλιά της σούπας
  • 100 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ βερίκοκου
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 3 μεγάλα αχλάδια
  • αμύγδαλα φιλέ

Οδηγίες
 

  • Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Τα τρίβουμε σε μπλέντερ.
  • Σε ένα ταψί ή λαμαρίνα στρώνουμε χαρτί ψησίματος και στρώνουμε επάνω το φύλλο σφολιάτας. Με μαχαίρι χαράζουμε γύρω γύρω τη σφολιάτα 1-2 εκατοστά και με πιρούνι την τρυπάμε παντού.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα ψήνουμε τη σφολιάτα για 7 - 8 λεπτά.
  • Στο διάστημα αυτό σε κάδο του μίξερ (ή μπολ ανάδευσης ανάλογα το μίξερ μας) χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά τα τριμμένα αμύγδαλα, το λικέρ, το αλάτι και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα για ένα λεπτό.
  • Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε σφήνες.
  • Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και αλείφουμε το κομμένο κομμάτι γύρω γύρω με το χτυπημένο αυγό. Όσο περισσέψει το ενσωματώνουμε στο μείγμα που χτυπήσαμε. Απλώνουμε στην επιφάνεια το μείγμα βουτύρου και των άλλων υλικών.
  • Μοιράζουμε τα κομμάτια αχλαδιών σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με κουταλιά της σούπας ζάχαρη και με αμύγδαλα φιλέ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και με τη βοήθεια του χαρτιού που ψήθηκε μεταφέρουμε σε πιατέλα ή ξύλο κοπής.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ένα λικέρ ή κάποιο χυμό ή το απογευματινό μας τσάι.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Mari Beika
    • 29 Οκτωβρίου 2020
    Απάντηση

    Ωραία σφολιάτα και νόστιμη συνταγή!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode