Πριν δυο μήνες τυχαία ανακάλυψα σε μεγάλο ΣΜ το νωπό φύλλο σφολιάτας βουτύρου της ζύμης Ψαχνών.
Επειδή σφολιάτα δεν πρόκειται να φτιάξω μόνη μου με κέντρισε ότι είναι βουτύρου, είναι νωπή και είναι σε συσκευασία του ενός φύλλου.
Από τότε το έχω αγοράσει και άλλες φορές και ήταν η αφορμή να γνωρίσω και άλλα προϊόντα της εταιρείας και τους ευχαριστώ πολύ για την διάθεση τους ώστε να πειραματιστώ με τις πίτες μου.
Από αυτά που χρησιμοποίησα στην κρεατόπιτα μου και στην κολοκυθόπιτα έμεινα ευχαριστημένη κι τα συστήνω σε όποιον θα ήθελε να χρησιμοποιήσει έτοιμες ζύμες.
Με τη σφολιάτα έχω πειραματιστεί σε γλυκές και αλμυρές παρασκευές και βρίσκω ότι είναι μια καλή επιλογή.
Σήμερα έφτιαξα αυτή την τάρτα, είναι πολύ εύκολη και νόστιμη, δοκιμάστε την.
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 100 γρ βούτυρο μαλακό
- 100 γρ ζάχαρη συν μια κουταλιά της σούπας
- 100 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα
- 1 κουτ. σούπας λικέρ βερίκοκου
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 1 αυγό χτυπημένο
- 3 μεγάλα αχλάδια
- αμύγδαλα φιλέ
- Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Τα τρίβουμε σε μπλέντερ.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα ψήνουμε τη σφολιάτα για 7 - 8 λεπτά.
- Στο διάστημα αυτό σε κάδο του μίξερ (ή μπολ ανάδευσης ανάλογα το μίξερ μας) χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά τα τριμμένα αμύγδαλα, το λικέρ, το αλάτι και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα για ένα λεπτό.
- Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε σφήνες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και με τη βοήθεια του χαρτιού που ψήθηκε μεταφέρουμε σε πιατέλα ή ξύλο κοπής.
Ωραία σφολιάτα και νόστιμη συνταγή!!