Παρόλο που πολύ κρέας δεν φάγαμε, δεν υπάρχει επιθυμία να μαγειρευτεί κάτι με κρέας.
Έτσι τις τελευταίες μέρες, τα πιάτα μας περιστρέφονται γύρω από ζυμαρικά όσπρια και λαχανικά.
Επιπλέον στο σπίτι είχε φτάσει το νέο αλεύρι “Κέικ Φλάουερ” της εταιρείας Αλλατίνη και ήθελα να δοκιμάσω κάτι με αυτό.
Έγινε αυτή η τάρτα, η οποία είναι πανεύκολη στη διαδικασία της και επιπλέον άρεσε πολύ στους δοκιμαστές.
- 300 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
- 75 γρ βούτυρο
- 150 ml γάλα
- 250 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 200 γρ κατίκι
- 150 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 2 αυγά
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Στον κάδο του μίξερ ή σε λεκάνη ζυμώματος κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάκτυλά μας τρίβουμε ώστε να το ενσωματώσουμε στο αλεύρι. Κάνουμε ένα λακουβάκι και προσθέτουμε το γάλα. Ζυμώνουμε με το γάντζο στο μίξερ ή με τα χέρια μας σε λεκάνη μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 35 λεπτά.
Μπορείτε να βάλετε όποιο άλλο αλεύρι εσείς θέλετε άλλης εταιρείας.
Αντί για κατίκι μπορεί να μπει κάποιο τυρί σε κρέμα.
Και αντί δυόσμου μπορείτε να βάλετε σχοινόπρασο ή κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα.
Πραγματικά αγαπημένες οι τάρτες!!Χρόνια πολλά, πολλά φιλιά!!
Χρόνια πολλά Ξανθή. Πολύ ωραία τάρτα!
Ε, ταρτα με τυρια και να μην ειναι καλη δεν γινεται! Τυφλα να εχουν τα αρνια και τα κατσικια!!! Χρονια πολλα Ξανθη!
Μέσα στο πνεύμα της αποτοξίνωσης από τα κρεατικά η τάρτα αυτή! Δείχνει νοστιμότατη και θα δοκιμάσω οπωσδήποτε τη ζύμη της.
Οι τάρτες μας αρέσουν πολύ! Η δική σου φαίνεται νοστιμότατη!
Χρόνια πολλά Ξανθή.