share

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

από
cheese pie with kandaifi

Λίγο φύλλο κανταΐφι που είχε περισσέψει από άλλη παρασκευή αναζητούσε την τύχη του.

Σκέφτηκα ότι υπήρχαν και λίγα τυριά και θα ήταν μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσω μια αλλιώτικη τυρόπιτα, το δούλεψα στο μυαλό μου λίγο πριν κοιμηθώ και την επομένη η πίτα έγινε και ήταν το μεσημεριάτικο φαγητό μας μαζί με μια υπέροχη σαλάτα κολοκύθας crown prince.

Τελευταία αγόρασα ένα γλυκό μέσα σε ταψάκι, έχω ενθουσιαστεί με αυτό το ταψάκι, είναι ότι πρέπει για τα μικρά μου γεύματα, μιας και σπάνια πια μαγειρεύω πιο πολύ από δυο μερίδες. Έτσι λοιπόν  αυτή η τυρόπιτα έγινε σε αυτό.

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 250 γρ κανταΐφι
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ τυρί φέτα
  • 100 γρ γαλομυζήθρα Κρήτης
  • 30 γρ μπλε τυρί
  • 3 αυγά
  • 50 ml γάλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • ταψί διαστάσεων 22χ22

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κανταΐφι και το ξένουμε με τα χέρια μας. Το ραντίζουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε πάλι να πάει παντού.
  • Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε . Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα τα αυγά, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε με ένα σύρμα κουζίνας.
  • Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί μας και στρώνουμε τα 2/3 από το κανταΐφι να καλυφθεί ο πάτος αλλά και τα τοιχώματα του ταψιού.
  • Μοιράζουμε πάνω στο κανταΐφι τα τριμμένα τυριά και ραντίζουμε με το μισό μείγμα αυγών.
  • Στρώνουμε από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα αυγών.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 30 λεπτά. Καλό είναι να σκεπάσουμε το ταψί στα πρώτα 20 λεπτά γιατί διαφορετικά το κανταΐφι θα πάρει πολύ σκούρο χρώμα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστή.

Σημειώσεις

Οι ποικιλίες των τυριών μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με το τι έχουμε διαθέσιμο, μπορεί να μπει ανθότυρο ή γραβιέρα π.χ.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Penelope
    • 25 Οκτωβρίου 2019
    Απάντηση

    Αυτά τα ταψάκια είναι όντως ιδανικά για μικρές ποσότητες, ειδικά σε κάτι τέτοιες παρασκευές, Ξανθή. Η τυρόπιτα με το καταιφι είναι πάντα σκανδαλώδης, όταν είναι ξεροψημένη όπως η δικιά σου. Καλημέρα και καλό 3ήμερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode