ΥΛΙΚΑ
* 1/2 κιλό μικρές πατάτες
* 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
* 10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
* 150 γραμμ. φέτα κομμένη σε κύβους
* 2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 1/2 κουταλιά φρέσκο δυόσμο
* αλάτι – πιπέρι
Για την σος βινεγκρέτ
* 1/2 κρασοπότηρο λάδι
* χυμό ενός λεμονιού
* 2 παστές σαρδέλες πλυμένες και ψιλοκομμένες
* 3 κουταλιές γιαούρτι
* 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
* 1 κουταλάκι μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν με την φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν)
2. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν έτσι ώστε να μπορούμε να τις καθαρίσουμε. Στην συνέχεια της κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα μπολ σαλάτας.
3. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις ελιές, την φέτα και τα φρέσκα μυρωδικά ανακατεύοντας πολύ ελαφρά.
4. Για την σος: Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι τον χυμό λεμονιού και τις παστές σαρδέλες και τα χτυπάμε καλά.Μετά προσθέτουμε το γιαούρτι, τον άνηθο και την μουστάρδα καθώς και το ανάλογο αλάτι – πιπέρι ανακατεύοντας πολύ καλά.
5. Ρίχνουμε την σος στην σαλάτα φροντίζοντας να πάει παντού.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ
Η σαλάτα θα είναι πιο νόστιμη αν την αφήσετε καμιά ώρα να μείνει και να πάρει η πατάτα όλες τις γεύσεις.