share

Κεκάκια με αβοκάντο

από
Κεκάκια με αβοκάντο

Πριν ένα μήνα σε συνομιλία με την κυρία που με εξυπηρετεί στην τράπεζα μου εξέφρασε την αγάπη του γιου της για το αβοκάντο. Μεταξύ αστείου και σοβαρού είπε για προτείνετε κάτι με αβοκάντο.

Όπως καταλαβαίνεται δε θέλω και πολύ να αρχίσω το ψάξιμο.

Υπάρχουν βέβαια αρκετές συνταγές που περιέχουν το αβοκάντο, ίσως δεν είναι όλες για παιδιά μικρής ηλικίας.

Αφού το σκέφτηκα πολύ κα έψαξα ακόμη πιο πολύ σε βιβλία μου και σε site που παρακολουθώ, κατέληξα ότι θα ήθελα να είναι κάτι απλό να βολεύει και τη μαμά του να το φτιάξει και με απλά υλικά.

Η σκέψη ήταν κάποιο κέικ μα όλα όσα συνάντησα ήταν πολύπλοκα.

Ξαφνικά βλέπω ότι η φίλη μου η Γιώτα είχε φτιάξει κάποια κεκάκια, μα δεν είχε κρατήσει τα υλικά πρόχειρα να μου τα πει.

Και λέω ας ψάξω κι εγώ μια φορά μέσω AI να δω τι προτείνει.

Και ήρθε στο δευτερόλεπτο συνταγή αλλά πουθενά η αναφορά πηγής, νομίζω ότι θα έπρεπε, δεν έχω εμπειρία με το όλο θέμα.

Κράτησα την ιδέα και προσάρμοσα τα υλικά στηριζόμενη σε συνταγές από το βιβλίο μου 200 cupcakes, που περιείχαν μπανάνα.

Τα συγκεκριμένα δεν περιέχουν ζάχαρη ούτε κάποια λιπαρή ουσία μιας και το αβοκάντο είναι αρκετά λιπαρό από μόνο του.

Ετοιμάζονται σε πολύ μικρό χρόνο και θα μπορούσε να συμμετάσχει και ένα μικρό παιδί στην παρασκευή τους.

Η δομή τους διαφέρεις από τα γνωστά κεκάκια, είναι αρκετά πιο μαλακά στο εσωτερικό τους.

Το αποτέλεσμα άρεσε σε πρώτη φάση σε παιδιά που τα δοκίμασαν κοντά μου και περιμένω τώρα και τη γνώμη του μικρού Φίλλιπου μιας και φρόντισα να φτάσουν και σε εκείνον λίγα αφού ήταν η αφορμή για τους πειραματισμούς μου.

Για τις φωτογραφίες μου δεν φημίζομαι, πόσο μάλλον όταν είναι και αποτέλεσμα της νύχτας.

Κεκάκια με αβοκάντο

12 κομμάτια

Συστατικά
  

  • 1 ώριμο αβοκάντο 330 γρ
  • 2 αυγά
  • 1/2 δοσομετρικής κούπας μέλι 60 gr
  • 80 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 δοσομ. κούπα αλεύρι μαλακό 140 γρ
  • 1 κουτ. σούπας κακάο προαιρετικό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας.

Διαδικασία
 

  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το πολτοποιούμε σε επεξεργαστή τροφίμων.
    Αν έχουμε μεγάλο επεξεργαστή θα συνεχίσουμε εκεί προσθέτοντας το μέλι το γιαούρτι και τα αυγά και χτυπώντας να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
    Διαφορετικά θα μεταφέρουμε το πολτοποιημένο αβοκάντο σε μπολ ανάδευσης και θα προσθέτουμε τα υγρά υλικά αναδεύοντας με σύρμα κουζίνας.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανάδευσης κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο, αν το προσθέσουμε, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και τη βανίλια. Αναδεύουμε.
  • Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά και αναδεύουμε με ελαφρές κινήσεις με το σύρμα κουζίνας να ενσωματωθούν και να πάρουμε ένα σχετικά ρευστό μείγμα.
  • Σε ταψάκι με θήκες για κεκάκια τοποθετούμε φόρμες σιλικόνης αν έχουμε ή αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα, με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 25 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε ενδιάμεσα την πόρτα του φούρνου. Ελέγχουμε με ένα σουβλάκι ή μια μικρή λάμα να βγαίνει στεγνή.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε. Τοποθετούμε αν θέλουμε στα ειδικά χαρτάκια για κεκάκια.

Σημειώσεις

Μπορούμε να προσθέσουμε αντί του κακάο κουβερτούρα σε σταγόνες. 
Αν δεν βάλουμε κακάο ή σοκολάτα το χρώμα θα είναι πράσινο όπως του αβοκάντο και θα είναι πιο έντονη η γεύση του φρούτου.
Αν δεν θέλετε να βάλετε μέλι προσθέστε 80 γραμμάρια ζάχαρη.
Αν δεν έχετε αυτό το ταψάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μιας χρήσεως φορμάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο ή να το ψήσετε σε μικρή φόρμα όπως θα ψήνατε ένα κέικ, ίσως να διαφέρει ο χρόνος ψησίματος. 
Οι ποσότητες δίνονται σε δοσομετρικές κούπες  και σε γραμμάρια για ευκολία όσων δεν διαθέτουν αυτές τις κούπες ή ζυγαριά. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode