share

Καρυδόπιτα με γλασο σοκολάτας

από
P5290013


ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι βούτυρο Βιτάμ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα αλεσμένη
3 φλυτζάνια αλεύρι γιώτης βανίλια

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει πολύ αφράτο το βούτυρο. Στην συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί το μείγμα. Βάζουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, το γάλα ενώ ρίχνουμε το αλεύρι από σιγά σιγά. Τέλος ρίχνουμε και την καρυδόψιχα.
Βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά ένα ταψί Νο 28, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε την σοκολάτα μέσα κατεβάζοντας την κατσαρόλα από την φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει παχύρρευστη.

Μόλις είναι έτοιμη η πίτα την βγάζουμε από το ταψί σε μία πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το γλάσο σοκολάτας.
Αν η σοκολάτα είναι κουβερτούρα τότε ρίχνουμε αφού κρυώσει λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω.
Αν είναι γάλακτος η σοκολάτα δεν χρειάζεται τίποτα.

Κατηγορίες
    • Xanthi
    • 31 Ιανουαρίου 2009
    Απάντηση

    Λίνα πολύ ωραία η καρυδόπιτα σου κι ωραία φωτό!! Εγώ κάνω μια άλλη με σιρόπι στο τέλος νομίζω ότι στην Κρήτη τη λέτε μελαχρινή αυτή με τις κουταλιές στο μέτρημα των υλικών, τη θυμάμαι από τη μαμά μου.
    Η δική σου θα μοιάζει πιο πολύ με κέικ;;

    • Line
    • 31 Ιανουαρίου 2009
    Απάντηση

    Ναι μοιάζει πιο πολύ με κέικ. Αυτή την σιροπιαστή την θέλω οπωσδήποτε γιατί εμένα δεν μου πετυχαίνει και το έχω καημό…….μεγάλο.
    Ειδικά το καλοκαίρι με παγωτό είναι τέλεια η σιροπιαστή γι’ αυτό κανόνισε…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode