Σκαλοπίνια με πορτοκάλι

από

ΥΛΙΚΑ

600γραμ. φιλέτα μοσχαριού
1 πορτοκαλιού τον χυμό
1 ποτηράκι του λικέρ Grant Marnier
λίγο αλεύρι
2-3 φυλλαράκια φασκόμηλου
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο ζωμό κρέατος
αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα φιλέτα για να λεπτύνουν.Τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα περνάμε από το αλεύρι.
Τρίβουμε τον πάτο ενός αντικολλητικού τηγανιού με το σκόρδο και στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το βάζουμε στην φωτιά να λιώσει.Ρίχνουμε στο βούτυρο τα φύλλα φασκόμηλου και τα φιλέτα.
Μόλις ροδίσουν τα σκαλοπίνια , τα βρέχουμε με το λικέρ. Αφού αφήσουμε να εξατμιστεί το ποτό , προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκαλιού.Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε τα σκαλοπίνια για 3-4 λεπτά ακόμα βρέχοντας τα κάθε τόσο με λίγο ζωμό κρέατος για να μην στεγνώσουν.

Κατηγορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode