ΥΛΙΚΑ
5 μελιτζάνες κομμένες στα τέσσερα
ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
5 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης κομμένες σε κύβους
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/2 ματσάκι μαϊντανό μέτρια κομμένο
3 ντομάτες φρέσκες κομμένες σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι
λίγη μοτσαρέλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
200 γραμ. φέτα -1 κουταλιά της σούπας τυροκαυτερή -λίγο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από την προηγούμενη το βράδυ πλένουμε τις μελιτζάνες,
τις κόβουμε και τις αφήνουμε στο νερό με αλάτι για 1/2 ώρα.
Έπειτα τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε όλη τη νύχτα
για να σουρώσουν.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο,
το καρότο, τον μαϊντανό, αλάτι και σοτάρουμε καλά. Στην
συνέχεια
ρίχνουμε την ντομάτα με τον πελτέ και αφήνουμε
να ψηθούν.
Σε ένα ταψί στρώνουμε τις μελιτζάνες στην σειρά και ρίχνουμε
από πάνω την σάλτσα της κατσαρόλας κουταλιά κουταλιά για
να πάει παντού και λίγη μοτσαρέλα μπαστούνι θρυμματισμένη.
Έπειτα ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Θα πρέπει το φαΐ μας να μην έχει πολλά νερά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
Σε ένα μπολ βάζουμε την φέτα θρυμματισμένη,
την τυροκαυτερή
και την διαλύουμε καλά με το πιρούνι.
Στην συνέχεια προσθέτουμε
λίγο νερό κάθε φορά μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα.
Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό μας σερβίρουμε σε ένα
πιάτο και από πάνω βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας
από την σάλτσα.
Ωραίος συνδυασμός!! Εγώ δεν τηγανίζω βέβαια μελιτζάνες τις ψήνω στο γκρίλ.
Όταν θα βγούν οι μελιτζάνες θα το δοκιμάσω.
Να το δοκιμάσεις Ξανθή είναι νόστιμο και πολύ ελαφρύ φαγάκι. Ακόμα και τηγανιτές, που τις έκανα εγώ πάλι ελαφρύ έγινε.