share

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά

από
CE-9A-CE-BF-CE-BB-CE-BF-CE-BA-CF-85-CE-B8-CE-AC-CE-BA-CE-B9-CE-B1-3

Σήμερα θα σας δώσω ένα απλό φαγητό καθημερινό και της εποχής .
Τα υλικά μας
6 μεγάλα κολοκυθάκια κατάλληλα για γέμισμα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 κουταλιές της σούπας κιμά μοσχαρίσιο
6 κουταλιές της σούπας κοφτές ρύζι για γεμιστά
Αλάτι πιπέρι
Λάδι 3/4 ποτηριού κρασιού
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
Το χυμό ενός λεμονιού
Διαδικασία
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε με το καθαριστήρι της πατάτας ελαφρά από το εξωτερικό τους μέρος.
Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από τη μία πλευρά από το κολοκυθάκι και με το εργαλείο που αδειάζουμε μήλα πατάτες κλπ αδειάζουμε το περιεχόμενο από τα κολοκυθάκια.(δεν το πετάμε μπορούμε να φτιάξουμε κολοκυθοκεφτέδες με αυτό)
Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας. Κλείνουμε το άνοιγμα τους με το κομματάκι που κόψαμε πριν τα αδειάσουμε.
Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε κατσαρόλα φαρδιά και προσθέτουμε ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Καλό είναι ένα μέρος του λαδιού να μην το βάλουμε στη γέμιση αλλά να περιχύσουμε τα κολοκυθάκια, καθώς επίσης να αλατοπιπερώσουμε και λίγο όταν τα βάλουμε στην κατσαρόλα.
Βράζουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις το φαγητό μας είναι έτοιμο φτιάχνουμε αυγολέμονο .
Χτυπάμε με μίξερ τα ασπράδια και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και το ζεστό ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα μας με τα κολοκυθάκια.
Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και σερβίρουμε.
Μπορούμε αντί του αυγολέμονου να κάνουμε μια αραιή σάλτσα μπεσαμέλ.
Σημείωση
Τα υλικά που σας δίνω είναι αυτά ακριβώς που χρησιμοποίησα , μπορείτε να τα αλλάξετε ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να μαγειρέψετε. Εμείς τρώμε και λίγο!!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Πολύ αγαπημένο φαγητό για μας Ξανθή.Είτε είναι με μπεσαμέλ ή αυγολέμονο είναι τέλεια.
    Φιλιά.

    • kiki
    • 9 Μαΐου 2009
    Απάντηση

    Πολύ μου αρέσει αυτο το φαγητό. Δυστυχώς δεν το φτιάχνω συχνα γιατί δεν αρεσουν στα παιδιά μου τα αυγολέμονα…

  2. θα πάρω μια μερίδα για τον άνδρα μου, εμένα δεν μου αρέσουν με αυγολέμονο, στο σημείο αυτό διχάζεται η οικογένεια, και λερώνω 2 κατσαρόλες για όλα τα κέφια, οπότε τα αποφεύγω για να μη βρίσκω τον μπελα μου….
    εμφανίσιμα είναι τα άτιμα, γεια στα χέρια σου

  3. Απάντηση

    Κική, Γαστερόπληξ, μπορείτε να το κάνετε με αραιή μπεσαμέλ ή και σκέτα με λεμονάκι το έχω δοκιμάσει κι έτσι.
    Βέβαια με αυγολέμονο είναι καλύτερα αλλά περί ορέξεως ουδείς λόγος.

  4. ακριβώς όταν λέω 2 κατσαρόλες αυτό εννοώ, τα δικά μου μένουν με το λαδάκι τους και λεμονάκι, οι υπόλοιποι τα τρώνε με αυγολέμονο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode