share

Σολομός με χρωματιστές πιπεριές και χυμό πορτοκαλιού στο φούρνο

από
DSCN0542

Για να επανέλθουμε στη σωστή μας διατροφή είπαμε να αρχίσουμε με ψάρι ψητό και κάτι εύκολο. Κι έτσι προέκυψε ο σολομός!!!
Τα υλικά μας είναι:
3 φέτες φιλέτο σολομού
3 χρωματιστές πιπεριές
1-2 φύλλα δάφνης
χυμός από 2 μικρά πορτοκάλια
3 – 4 κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία

Αφαιρούμε το δέρμα από τα φιλέτα του σολομού τον πλένουμε καλά και τον στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα μας με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
Σε πυρέξ ή στρογγυλό ταψί στρώνουμε τα 3/4 από τις πιπεριές. Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα , τις υπόλοιπες πιπεριές και τα φύλλα δάφνης.
Περιχύνουμε τα φιλέτα με το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι.
Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς κι αέρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε ακόμη για 10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Σερβίρουμε το φαγητό συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές ή μικρές πατατούλες ψητές.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Ωραία η ιδέα σου Ξανθή.Φαίνεται νοστιμότατο.

  2. Απάντηση

    Kαι νόστιμο και υγιεινό!!
    Μπράβο Ξανθή, πολύ ωραία ιδέα:)

  3. Απάντηση

    Ξανθούλα μου το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φτιάξω την συνταγή σου μια απο τις επόμενες μέρες, ο αντρας μου λατρεύει τον σολομό αλλά του τον φτιάχνω πάντα σκέτο, σίγουρα θα είναι very special με τις πιπεριές και το χυμό του πορτοκαλιού!!!!!!!!! ευχαριστούμε για την αλλαγή που μας προτείνεις!!!!!

  4. Απάντηση

    Κορίτσια η λύση αυτή είναι διαίτης κι εμείς τον φάγαμε μόνο με μπρόκολο στον ατμό.
    Ήταν όμως νοστιμότατο!!!

    • kiki
    • 7 Μαΐου 2009
    Απάντηση

    Κάπως έτσι τον κάνω κι εγώ. Καλά που μου το θύμησες να τον φτιάξω αυτές τις μέρες! Νοστιμότατος!

    • Anonymous
    • 8 Μαΐου 2009
    Απάντηση

    Ξανθουλα μου μεχρι τωρα το σωλομο τον εκανα σκετο.Η συνταγη σου φαινεται πρωτοτυπη θα τη δοκιμασω και θα γραψω σχολια.Αν και εκ των προτερων ξερω οτι θαναι σουπερ.Οι συνταγες σου ειναι εγγυηση

    ΜΑΤΙΝΑ

  5. Απάντηση

    Ματίνα σε ευχαριστώ πολύ, περιμένω τις εντυπώσεις σου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode