Για να επανέλθουμε στη σωστή μας διατροφή είπαμε να αρχίσουμε με ψάρι ψητό και κάτι εύκολο. Κι έτσι προέκυψε ο σολομός!!!
Τα υλικά μας είναι:
3 φέτες φιλέτο σολομού
3 χρωματιστές πιπεριές
1-2 φύλλα δάφνης
χυμός από 2 μικρά πορτοκάλια
3 – 4 κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αφαιρούμε το δέρμα από τα φιλέτα του σολομού τον πλένουμε καλά και τον στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα μας με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
Σε πυρέξ ή στρογγυλό ταψί στρώνουμε τα 3/4 από τις πιπεριές. Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα , τις υπόλοιπες πιπεριές και τα φύλλα δάφνης.
Περιχύνουμε τα φιλέτα με το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι.
Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς κι αέρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε ακόμη για 10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Σερβίρουμε το φαγητό συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές ή μικρές πατατούλες ψητές.
Ωραία η ιδέα σου Ξανθή.Φαίνεται νοστιμότατο.
Kαι νόστιμο και υγιεινό!!
Μπράβο Ξανθή, πολύ ωραία ιδέα:)
Ξανθούλα μου το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φτιάξω την συνταγή σου μια απο τις επόμενες μέρες, ο αντρας μου λατρεύει τον σολομό αλλά του τον φτιάχνω πάντα σκέτο, σίγουρα θα είναι very special με τις πιπεριές και το χυμό του πορτοκαλιού!!!!!!!!! ευχαριστούμε για την αλλαγή που μας προτείνεις!!!!!
Κορίτσια η λύση αυτή είναι διαίτης κι εμείς τον φάγαμε μόνο με μπρόκολο στον ατμό.
Ήταν όμως νοστιμότατο!!!
Κάπως έτσι τον κάνω κι εγώ. Καλά που μου το θύμησες να τον φτιάξω αυτές τις μέρες! Νοστιμότατος!
Ξανθουλα μου μεχρι τωρα το σωλομο τον εκανα σκετο.Η συνταγη σου φαινεται πρωτοτυπη θα τη δοκιμασω και θα γραψω σχολια.Αν και εκ των προτερων ξερω οτι θαναι σουπερ.Οι συνταγες σου ειναι εγγυηση
ΜΑΤΙΝΑ
Ματίνα σε ευχαριστώ πολύ, περιμένω τις εντυπώσεις σου