Κρέπες με κιμά, Κανελόνια

από
CE-9A-CE-B1-CE-BD-CE-B5-CE-BB-CF-8C-CE-BD-CE-B9-CE-B1-9

Τα κανελόνια συνήθως τα κάνω με κρέπες.
Λίγο μπελαλίδικο βέβαια αλλά έχω καλομάθει την οικογένεια.
Βέβαια τα κάνω με μπεσαμέλ αλλά γίνονται εξίσου καλά και με μια σάλτσα
ντομάτας, είναι νομίζω θέμα προτίμησης του καθενός η επιλογή της σάλτσας.
Αυτή την εκδοχή θα σας δώσω σήμερα.

Τα υλικά μας
Για τις κρέπες
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι αλάτι
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 1/2 κούπες γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
Επιπλέον βούτυρο για το τηγάνισμα

Εναλλακτική λύση έτοιμο μείγμα για κρέπες.

Για τη γέμιση του κιμά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι πιπέρι
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι

Για τη μπεσαμέλ
600 γρ γάλα
6 κοφτές κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές βούτυρο
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι

Διαδικασία

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τις κρέπες
Σε μπόλ τοποθετούμε το γάλα χλιαρό και τα αυγά
και ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε
ένα λείο χυλό. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.
Σε τηγάνι αντικολλητικό Νο 24 βάζουμε λίγο βούτυρο ίσα να καλύψει ελαφρά
τον πάτο του και με φλιτζάνι του καφέ μικρό ρίχνουμε από το μείγμα.
Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα από τη μια μεριά γυρίζουμε με σπάτουλα
να ψηθεί κι από την άλλη.


Τοποθετούμε την κρέπα μας σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τηγανίσουμε όλο το χυλό.

Σκεπάζουμε τις κρέπες με σελοφάν.
Αν χρησιμοποιήσετε το έτοιμο μείγμα ακολουθήστε τις οδηγίες του κουτιού.

Προετοιμασία του κιμά
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε πολύ ελαφρά το κρεμμύδι και συνεχίζουμε με τον κιμά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα μας το σκόρδο, αλάτι πιπέρι και ψήνουμε τον κιμά
μέχρι να μην έχει άλλο υγρά.

Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το τυρί.

Ετοιμασία μπεσαμέλ.
Εγώ έχω ένα άλλο τρόπο προετοιμασίας.
Βάζω τα 3/4 του γάλακτος σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί.
Στο υπόλοιπο κρύο γάλα διαλύω το αλεύρι μέσα σε σέικερ.
Προσθέτω το βούτυρο στο γάλα και μετά σιγά σιγά το διαλυμένο αλεύρι
ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Όταν η κρέμα κρυώσει προσθέτω τα αυγά και το τυρί ανακατεύοντας καλά.

Κι αφού έχουμε όλα τα υλικά έτοιμα αρχίζουμε να γεμίζουμε τις κρέπες μας.
Σε ένα πιάτο ρηχό βάζουμε μια κρέπα και με κουτάλι τοποθετούμε από το μείγμα του κιμά.

Διπλώνουμε την κρέπα κάνοντας ένα φάκελο

και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ


Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα του κιμά.
Αν μας περισσέψουν κρέπες μπορούμε να τις γεμίσουμε με κάτι άλλο μια άλλη φορά.
Διατηρούνται στο ψυγείο σκεπασμένες με σελοφάν.
Αδειάζουμε πάνω από τις κρέπες την κρέμα μπεσαμέλ

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς κι αέρα για 45 λεπτά.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Δεν το είχα σκεφθεί ποτέ να βάλω κρέπες αντι για κανελόνια, πολύ ωραία ιδέα μας εδωσες Ξανθούλα!!

    καλημέρα και φιλάκια πολλά-πολλά!!!

  2. Απάντηση

    Πολύ νόστιμη ιδέα. Μας αρέσουν όλα τα υλικά και οι κρέπες ακόμη περισσότερο!

  3. Απάντηση

    Πραγματικά ωραία ιδέα οι κρέπες αντί για κανελόνια!!
    Λίγο πιο μπελαλίδικο, αλλά μπορούμε όπως λες να έχουμε έτοιμες τις κρέπες από προηγούμενη μέρα και απλά να τις γεμίσουμε όταν θέλουμε!

    • kiki
    • 17 Ιουνίου 2009
    Απάντηση

    Αχ…Μου θύμισες τη μάνα μου που μας το έφτιαχνε…

  4. Απάντηση

    Θαυμάσια ιδέα Ξανθή! Εξαιρετική η υλοποίηση!! Μπράβο !!! Οι κιμαδοκαταστάσεις ανήκουν στα “αγαπημένα μου”!! Θα το πάρω…το πιάτο 🙂
    Καλό απόγευμα

  5. Απάντηση

    Παλιά κι εγώ τα έφτιαχνα με κανελόνια αλλά πάντα μου έβαιναν ελαφρώς σκληρά.
    Ώσπου ανακάλυψα το έτοιμο μείγμα για κρέπες και πάντα έχω βοηθό την κόρη μου που ας με συγχωρέσει που δεν το έγραψα στην ανάρτηση ότι η μισή δουλειά και πιο δύσκολη είναι δική της.
    Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν κι έτοιμες κρέπες αλλά είναι κάτι για το οποίο δεν έχω γνώση και δεν το συνιστώ.

  6. Απάντηση

    ωραίο λαχταριστό πιάτο, συχνά και γω χρησιμοποιώ κρέπες για τα κανελόνια γίνονται πολύ νόστιμες

  7. Απάντηση

    gvarvakis ευχαρίστως και να το πάρετε το πιάτο Αλίμονο ήρθατε σπίτι μας και δεν θα σας κεράσουμε!!!

    ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ σας ευχαριστούμε!!

    • elen
    • 17 Ιουνίου 2009
    Απάντηση

    Υπέροχα!!! Έτσι τα φτιάχνω και εγώ πάντα με κρέπες με τη διαφορά πως αντί για μπεσαμέλ ρίχνω σάλτσα ντομάτας και μπόλικο τυρί που λιώνει. Αλλά και η μπεσαμέλ είναι πολύ ωραία ιδέα. Στα υπ όψιν λοιπόν.
    Καλό βράδυ:)

    • Anonymous
    • 17 Ιουνίου 2009
    Απάντηση

    Ηθελα να ηξερα που τα προλαβαινεις ολα Ξανθουλα!! Και μπελαλιδικα φαγητα.Το σημερινο φαγητο ωραιοτατο.Απο τ’αγαπημενα.

    • matina
    • 17 Ιουνίου 2009
    Απάντηση

    η ανωνυμος = matina

  8. Απάντηση

    elen κι εμένα μου αρέσουν με σάλτσα ντομάτας αλλά η “αρχιμαγείρισσα” κόρη μου τα προτιμά με μπεσαμέλ!!
    Σε ευχαριστώ!!

  9. Απάντηση

    Ματίνα απορείς εσύ;;δεν με έμαθες ακόμη!!!

    • mama
    • 17 Ιουνίου 2009
    Απάντηση

    Να χα μια τωρααααααααααα………..

  10. Απάντηση

    Τι μου θύμησες τώρα!!!Έχω πολλά χρόνια να τα φάω έτσι. Η μαμά μου τα έφτιαχνε έτσι, με την μόνη διαφορά ότι έβαζε σάλτσα από πάνω, αλλά ήταν πεντανόστιμα.

  11. Απάντηση

    Ξανθή μου πολύ ωραία τα κανελόνια σου!
    Επειδή οι κρέπες μου αρέσουν πολύ και αρέσουν και στην μικρή μου κόρη που δεν τις κατάφερνε στο τηγάνι, αγόρασα μια φτηνή συσκευή από το MAKRO που φτιάχνει κρέπες. Μοιάζει σαν ρακέτα που η μια πλευρά της είναι θερμαινόμενη και καλύπτεται με τεφαλ. Σε ένα μπολ βάζεις την ζύμη και ακουμπάς την συσκευή επάνω. Αμέσως κολλά μια ποσότητα ζύμης στο τεφαλ. Αναποδογυρίζεις την συσκευή και αφήνεις να ψηθεί η ζύμη. Βγάζεις την κρέπα από την συσκευή και συνεχίζεις με την επόμενη! Με το μαραφέτι αυτό οι κρέπες γίνονται εύκολα και ομοιόμορφες.
    Τώρα που μου το θύμησες για να ετοιμάσω και εγώ καμιά κρέπα!

  12. Απάντηση

    Ωραία ιδέα…Ευχαριστούμε!
    Καλημέρα

  13. Απάντηση

    mama δεν κεραστήκατε;;;

    Λίνα τώρα που δεν έχετε μαθήματα καιρός να κάνεις κι εκπαίδευση στους νεότερους για τις κρέπες, εμείς κάπως έτσι ξεκινήσαμε!!!

    Αγγελική μου σε ευχαριστώ, πολύ ωραία αυτή η κρεπιέρα θα την ψάξω αλλά το μεγάλο πρόβλημα της νοικοκυράς ξέρεις ποιο είναι η αποθήκευση όλων αυτών!!

    Ένδειξη ζωής καλωσόρισες κι εμείς ευχαριστούμε!!!

    • despoina
    • 18 Ιουνίου 2009
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο φαγητό. Εμάς η αγαπημένη γέμισή μας είναι το σπανάκι, αλλά δε θα λέγαμε όχι, Ξανθούλα, και για ένα πιατάκια από τα δικά σου. Φιλάκια.

  14. Απάντηση

    Ο μικρός θα τα φτιάξει σίγουρα, ενώ προβλέπετε να γίνει μάχη. Δεν αφήνει την μεγάλη να ακουμπήσει την κουζίνα.Είναι λέει δικιά του. Καταλαβαίνεις λοιπόν τι θα γίνει.

  15. Απάντηση

    Δέσποινα ελπίζω να κεράστηκες από τη δική μας γεύση!!
    Το σπανάκι για αργότερα μιας και τώρα δεν είναι η εποχή του.

    Λίνα θα τα βρούνε στην κουζίνα ο Ανδρέας θα ρίχνει το αλάτι!!!ξέρεις εσύ.

  16. Απάντηση

    Αυτή τη συνταγή με τις κρέπες την έφτιαχνε πάντοτε η μαμά μου, αλλά αντί για μπεσαμέλ από πάνω, βάζει σάλτσα ντομάτας και τριμμένο τυρί. ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ!

  17. Απάντηση

    Η μαμά μου τα φτιάχνει με σάλτσα ντομάτας και τριμένο τυρί! ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!

Γράψτε απάντηση στο Αγγελικη Ν Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode