Τις τελευταίες μέρες διάφορες υποχρεώσεις με αναγκάζουν να είμαι πολλές ώρες μακριά από το σπίτι και την κουζίνα.
Άντε όμως που πρέπει να φάμε κιόλας. Οπότε οι εύκολες λύσεις κυριαρχούν στο μενού μας.
Η ιδέα αυτή είναι από το παλιό τεύχος του γαστρονόμου, εύκολη όπως είπα και γρήγορη.
Ας τη φτιάξουμε:
Τα υλικά για τρεις μερίδες
Ζυμαρικό της αρεσκείας σας, εγώ έβαλα καμπανούλες
3 ώριμες ντομάτες σε κύβους
2 μελιτζάνες τσακώνικες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδου
1 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
5-6 κουταλιές της σούπας λάδι
1/2 φλιτζάνι ελιές μαύρες
αλάτι, φρεσοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό να βράσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά, προσθέτοντας στη συνέχεια το σκόρδο ψιλοκομμένο και μετά τις μελιτζάνες.
Μόλις ροδίσουν λίγο προσθέτουμε τους κύβους της ντομάτας και λίγο νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπούκοβο και τις ελιές.
Εάν θέλετε ζεματίστε για λίγα λεπτά τις ελιές πριν τις προσθέσετε στη σάλτσα. Μ’ αυτό το κόλπο είναι πιο μαλακές και δεν σκεπάζουν τα υπόλοιπα αρώματα.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει.
Στο ενδιάμεσο έχουμε βράσει το ζυμαρικό μας σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Όταν βράσουν τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Εγραψες πάλι με τις ωραίες σου ιδέες.Μια ερώτηση όμως:γιατί πάντα βράζεις πρώτα το κρεμμύδι με λίγο νερό και μετά προσθέτεις το λάδι;
Ιωάννα επειδή δεν τσιγαρίζω ποτέ θέλω να μαλακώσει πρώτα το κρεμμύδι και μετά σοτάρω πολύ λίγο, φροντίζοντας έτσι τα ευαίσθητα στομάχια !!!
Τα εύκολα και γρήγορα και γρήγορα φαγητά είναι ότι πρέπει όταν έχουμε δουλειές. Και αυτό εδώ φαίνεται πεντανόστιμο!
εξαιρώ τις ελιές δεν μπορώ να τις φάω σε φαγητό, η υπόλοιπη συνταγή είναι αγαπημένη με μακαρόνια, με τη μεγάλη μου κόρη όταν βρισκόμαστε παρέα την τσακίζουμε
Ξανθή μου κι εγώ σήμερα έφτιαξα μακαρόνια με σάλτσα με μελιτζάνα…δεν ήξερα για τις ελιές..την επόμενη φορά θα τα φτιάξω έτσι…μπραόβο…
ωραίες οι σάλτσες με μελιτζάνες γενικότερα!
Σάλτσα με την αγαπημένη μας μελιτζάνα μπορεί να μην είναι νόστιμη??
Καλή βδομάδα εύχομαι!
Καλημέρα και καλή σου εβδομάδα.Συμπτωματικά κάποια φίλη μου έδωσε τη Παρασκευή να δοκιμάσω απο τέτοιο φαγητό που της έφτιαξε μια φίλη απο τη Λήμνο με λαζανάκι δικής τους παραγωγής χειροποίητο.Δεν μου άρεσε γιατί δεν ήταν σωστά μαγειρευμένο.Βλέπω το χρώμα στο δικό σου πόσο ζεστό και λαχταριστό είναι.Εκείνο ήταν ασπρουλό και η μελιντζάνα όχι καλά μαγειρευμένη οπότε δοκίμασα μια πηρουνιά και της είπα την αλήθεια.
big mama για τις διπλοεργαζόμενες κυρίες τα εύκολα είναι πάντα η λύση!!!
Γαστεροπληξ κι εμένα οι ελιές δεν μου άρεσαν παλιότερα αλλά με αυτό το κόλπο του ζεματίσματος έχουν άλλη παρουσία στο φαγητό.
pandora δοκίμασε και με ελιές!!!
Για τις μελιτζάνες ξέρω κι άλλη Ιταλικής προελεύσεως αλλά μια άλλη φορά, τώρα πνίγομαι!!!
Ελενα καλή εβδομάδα!!
Εσύ πως να μην έχεις καλή σχέση με τις μελιτζάνες με την περιοχή που έχεις καταγωγή!!
Αχτίδα το λαζανάκι της Λήμνου το ξέρω γιατί είμαι λάτρης της Λήμνου κι έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τα ταξίδια μας.
Δεν νομίζω ότι είναι το κατάλληλο για τέτοιου είδους φαγητά, το αδίκησε η φίλη σου, εκτός αν αδίκησε και τη σάλτσα!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!!!
Είναι ο τέλειος συνδιασμός ζυμαρικά με μελιτζάνες. Ταιριάζουν τέλεια. Τώρα για τις ελιές, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Όταν λές μαύρες ελιές, ποιές εννοείς; Μην βάλω τίποτα άσχετο μέσα.
Φιλιά.
Θέλω κι απ΄ αυτό, θέλω και αχλαδάκι!
Κική πάρε κι από τα δύο!!
Βαζάκι πάντως υπάρχει για τους καλούς φίλους!!
Λίνα βάλε τις καλαμών ή κάποιες άλλες μαύρες μεγάλες σε καμιά περίπτωση όμως αυτές τις μαύρες ζαρωμένες, και πριν τις βάλεις ζεμάτισε τες.
Ολα τα ζυμαρικά τα τρώμε ,άμα όμως τα συνδιάσουμε και με λαχανικά τότε τα τσακίζουμε!!!