share

Ψαρόσουπα

από
CE-A1-CE-BF-CF-86-CE-BF-CF-82-3

Ο καιρός δρόσισε, μια σουπίτσα ήταν απαραίτητη, ευτυχώς βρήκαμε και το κατάλληλο ψάρι κι ιδού το αποτέλεσμα.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα για τρία άτομα
1 ροφό περίπου 800 γρ. (άλλη επιλογή σκορπίνα, σφυρίδα μπακαλιάρος)
1 ματσάκι σέλινο
2-3 πατάτες
2-3 καρότα
2-3 κρεμμύδια
Κολοκυθάκι, λίγες φουντίτσες μπρόκολο, ντομάτα
Αλάτι πιπέρι
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
4 κουταλιές της σούπας ρύζι για σούπα
Χυμό λεμονιού.

Διαδικασία

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το ψάρι και τα λαχανικά μας.

Αλατοπιπερώνουμε.
Σε χύτρα ταχύτητας ή απλή κατσαρόλα βάζουμε τα χορταρικά και σε καλάθι το ψάρι.
Τα περιχύνουμε με το λάδι και προσθέτουμε και 2 ποτήρια νερό.
Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 8-10 λεπτά από την ώρα που σφυρίζει.
Στην απλή κατσαρόλα μέχρι να έχουν βράσει τα λαχανικά και το ψάρι δοκιμάζοντας.
Αφαιρούμε το ψάρι από το καλάθι, προσεκτικά να μην διαλυθεί, το τοποθετούμε σε πιατέλα και αφαιρούμε στη συνέχεια τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα.
Στραγγίζουμε το ζωμό, προσθέτουμε νερό (σύνολο περίπου 1 1/2 λίτρο) και όταν βράσει προσθέτουμε το ρύζι.
Βράζουμε μέχρι το ρύζι να έχει βράσει καλά και σερβίρουμε με μπόλικο λεμονάκι.
(αν θέλουμε κάνουμε αυγολέμονο).

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • elen
    • 26 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Είδα σουπίτσα και ήρθα!! Υπέροχη!! Το πιο υγιεινό και θρεπτικό φαγάκι, ειδικά η ψαρόσουπα. Πολύ μου αρέσει και μιας και δεν την τρώμε με αυγολέμονο πολτοποιώ λίγα λαχανικά στο blender και τα προσθέτω στη σουπίτσα να γίνει λίγο χυλωμένη. Καλό βράδυ 🙂

    • Λίλα
    • 26 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Δεν έχω καλύτερο, από ψάρια, σούπες και λαχανικά! Αν βρεις μαζί με το ροφουδάκι ή τη σφυριδοπούλα να βάλεις μέσα κι ένα λούτσο. Δεν φαντάζεσαι τι κάνει στο ζουμάκι!

  1. Απάντηση

    Elen σε ευχαριστώ, όταν ήταν μικρά τα παιδιά κι εγώ περνούσα όλα τα λαχανικά και το ψάρι στο μύλο των λαχανικών κι έτσι ήμουν σίγουρη ότι θα φάνε απ’ όλα.
    Καλό βράδυ και σε σένα.

  2. Απάντηση

    Λίλα εγώ ψωνίζω μόνο από τη λαϊκή σε ψαρά που εμπιστεύομαι χρόνια τώρα, αλλά μεγάλη ποικιλία δυστυχώς δεν υπάρχει πάντα για βραστά.
    Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου.

  3. Απάντηση

    Υπέροχη η ψαρόσουπα, ειδικά όταν είναι φρεσκότατο το ψάρι! Αν εξαιρέσεις το μπρόκολο, έτσι την φτιάχνω κι εγώ χρόνια τώρα, κι εγώ χωρίς αυγολέμονο, με μπόλικο λεμονάκι… Μετά τα ζυμαρικά, οι σούπες είναι μεγάλη μου αδυναμία!

  4. Απάντηση

    Μπέττυ κι εγώ μπρόκολο πρώτη φορά έβαλα, έχει γίνει το αγαπημένο της κόρης μου και να φανταστείς όταν ήταν μικρή εξαφανιζόταν όταν το έβλεπε!!

    • big mama
    • 27 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Τι όμορφη σούπα! Ευτυχώς που υπάρχει και η ψαρόσουπα για να τρώνε τα παιδιά μου ψάρια! Και εγώ μπρόκολο δε βάζω, δεν το τρώει η κόρη μου, αλλά θα πρέπει να του ταιριάζει πολύ!

    • gasteroplix
    • 27 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    είναι μια σούπα που δεν την αγαπούν τα παιδιά μου, ενώ τα ψάρια τα αγαπούν, γενικά οι δικοί μου δεν τα πάνε και πολύ καλά με τις σούπες, τώρα την λιγουρεύτηκα, αντίθετα εγω από μικρή την λατρεύω, και πάντοτε, ευτυχώς, είχαμε μεγάλη ποικιλία ψαριών και γινόταν εκπληκτική, τώρα που φτιάχνω μόνο για μένα τι ποικιλία να βάλω η έρμη!!!
    μπρόκολο δεν έτυχε ούτε εγώ να βάλω ποτέ
    μούρλια δείχνει η σουπίτσα σου, τι μου κάνεις τώρα!!!!

  5. Απάντηση

    Το βράδυ που φθάσαμε στη Κρήτη μας περίμενε η φίλη μας η Ιουλία με μια κακαβιά με διάφορα ψάρια μοναδική , χωριστά βέβαια τα λαχανικά , τα ψάρια και ο ζωμός.Όπως καταλαβαίνεις ο Δημήτρης που είναι ” σουπάς’ ΈΦΑΓΕ ..3 ΠΙΆΤΑ ..ΜΆΛΙΣΤΑ 3 ΟΛΌΚΛΗΡΑ ΠΙΆΤΑ.Υπέροχη συνταγή φίλη μου και για το φθινόπωρο ιδανική.

  6. Απάντηση

    big mama η ψαρόσουπα για τα παιδιά είναι απαραίτητη ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες που ίσως δεν τρώνε τα άλλα ψάρια. Όπως είπα μπρόκολο και εγώ δεν έβαζα αλλά νομίζω κακώς το έκανα είναι ένας τρόπος να συνηθίζουν όλες τις γεύσεις.
    Βέβαια τα παιδιά μεγαλώνοντας αλλάζουν συνήθειες και μας εκπλήσσουν.

  7. Απάντηση

    gasteroplix είσαι λίγο μακριά να σε φωνάξω μιας και δεν την θέλουν οι δικοί σου!!

  8. Απάντηση

    Αχτίδα σίγουρα η κακαβιά της Κρήτης θα ήταν ένα αριστούργημα, έτσι κι αλλιώς η κακαβιά είναι το “νούμερο 1”
    της ψαρόσουπας!!!

    • VASILIKI
    • 27 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Ξανθή μου πολύ καλή την βρίσκω την πρότασή σου για ψαρόσουπα!
    Πολύ υγιεινή και με το μπρόκολο, τέλεια θα είναι…
    Το μπρόκολο πάει παντού τελικά.
    Στην Ιταλία φάγαμε πίτσα με μοζαρέλα και μπρόκολο και ήταν φανταστική.

    • Λίνα
    • 27 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Η ψαρόσουμα είναι λατρεμένη όχι μόνο αγαπημένη. Την τρώμε όλοι πλην του μεγάλου παιδιού.(του Αντώνη δλδ.)
    Και εγώ πολτοποιώ λίγα λαχανικά μέσα έτσι ώστε να γίνει λίγο πιο χυλωμένη. Τις φτιάχνω βέβαια και αυγολέμονο και γίνεται πολύ νόστιμη.
    Αύριο πάω για ψαράκιιιιιιιιιιι.
    Θέλω ψαρόσουπααααααα.
    Πολλά φιλιά.

  9. Απάντηση

    Βασιλική πολύ μου άρεσε η πρόταση σου για την πίτσα!!Σε ευχαριστώ.

  10. Απάντηση

    Λίνα τρέξε αύριο ότι πρέπει είναι και για την ταλαιπωρία σου των τελευταίων ημερών!!

    • Peter M
    • 29 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Xanthi, kai edo…arxise na kanei krio. H epoxi gia soupes eirthai. Mia psarosoupa me psomi kai ligo krasaki…to oto prepi!

    Kali protesi to rofo gia soupa.

  11. Απάντηση

    Peter σε ευχαριστώ, ιδιαίτερα με κρασάκι όπως λες είναι ότι πρέπει!!!
    Καλό χειμώνα να πούμε λοιπόν!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode