Χτες είχαμε επέτειο γάμου κι η κόρη μας που “κρυφακούει” τις επιθυμίες του πατέρα της πρότεινε το κότσι με γλάσο μαρμελάδας, κάτι που είχαμε ξαναφτιάξει την περασμένη πρωτοχρονιά.
Με λίγο βιαστικές διαδικασίες το έφτιαξα μιας κι επέστρεψα λίγο πιο αργά από τη δουλειά.
Κότσι χοιρινό με γλάσο μαρμελάδας ροδάκινου
4 άτομα
Συστατικά
- 1 κότσι χοιρινό 1 κιλό και κάτι
- 3/4 δοσομ. κούπας μαύρη ζάχαρη
- 1/2 δοσομ. κούπας χυμό ροδάκινου
- 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα ροδάκινου
- 1 σφηνάκι μπράντι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Πλένουμε το κρέας και αλατοπιπερώνουμε. Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Τοποθετούμε το κότσι σε γάστρα ή πυρέξ με σκέπασμα και περιχύνουμε με το γλάσο.
- Σκεπάζουμε το κρέας ( αν δεν έχουμε σκεύος που να σκεπάζει το καλύπτουμε με βρεγμένη λαδόκολλα) και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά και χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 1/2 ώρα. Περιχύνουμε το κρέας με το γλάσο κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να μην ξεραθεί αλλά και για να αποκτήσει μια ωραία κρούστα.
- Συνοδεύουμε με ένα πιλάφι άγριου ρυζιού και σαλάτα μαρούλι ρόκα ρόδι και σος βαλσάμικο ξύδι μέλι.
Καλή σου μέρα Ξανθή! Αν και δεν είμαι φανατική του κρέατος, με τέτοιες συνταγές, δε μπορώ παρά να δοκιμάσω! Λοιπόν, κρατάω το σοφιγάδο για το μεσημέρι (μμμ.. τα κυδώνια είναι υπέροχα μαγειρεμένα με το κρέας), και για βραδινό να δοκιμάσω αυτό! Μού’κατσε το γλάσο μαρμελάδας ροδάκινου! Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή!
Ξανθή μου, να ζήσετε και να ευτυχίσετε, γεροί κι αγαπημένοι!
Ξανθή μου, θα ξαναπώ χίλιες ευχές για την επέτειο! να είσαστε γεροί και ευτυχισμένοι!
Λαχταριστό το κότσι που έφτιαξες!!!
Θα το δοκιμάσω (όταν κάνω αρκετά χιλιόμετρα στον διάδρομο ώστε να λιγοστέψω τις τύψεις μου για την τούρτα που τσακίζω)!
Επειδή έχω δει ότι ρωτάς για το ταίριασμα κρασιού φαγητού, δες αυτόν τον πίνακα
Δεν ξέρω αν σε βοηθάει… Αν και για μένα τι πάει με τι είναι θέμα ουρανίσκου
Χρόνια πολλά, να ζήσετε γεροί και δυνατοί σαν τα ψηλά βουνά.
Μπράβο στην Άρτεμις για την ιδέα. Τέλεια, αν και εγώ δεν τα τρώω αυτά. Συγνώμη κιόλας αλλά δεν μπορώ με τίποτα το γλυκό φαγητό.Παραξενιές στα γεράματα…… 🙂
Ευχές μέσα από την καρδιά μου για παντοτινή ευτυχία!!
Δεν έχω φάει ποτέ αυτό το φαγητό, αν και το έχω ακούσει πολλές φορές για “σπεσιαλιτέ” εστιατορίων!
Ευκαιρία να το φτιάξω λοιπόν!!!
Καλή σου μέρα Ξανθή και πάντα χαρές να έχεις στο σπίτι σου 🙂
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!! να είσαστε καλά, αγαπημενοι και να χαιρόσαστε την όμορφη οικογένεια που έχετε φτιάξει. Τα φιλια μου και τις ευχές στον Θανάση !!!
Ξανθούλα εγω δεν σε πειράζει να παρω ενα βαζάκι απο κάθε γλυκό σου και να αποχωρήσω ??? ετσι ???
χιχιχιχιχι (ξέρεις εγω είμαι του γλυκού, το αντίθετο απο εσένα)
φιλια πολλα και καλό σ/κ
Όλγα σε ευχαριστώ πολύ για όλες τις ευχές σου.
Αν σας αρέσουν οι συνδυασμοί των γλυκών φαγητών αξίζει να τα δοκιμάσεις και τα δυο.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Αγγελική σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές αλλά και για τον πίνακα των κρασιών.
Βέβαια η γνώμη του Γιώργου πάντα ευπρόσδεκτη στα κρασιά!!
Δεν το πιστεύω κάνεις κι εσύ δίαιτα;;
Λίνα μου σε ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σου!! Σίγουρα δεν είναι σε όλους αρεστές κάποιες γεύσεις αλίμονο δεν είναι θέμα παραξενιάς και μην ακούω για γεράματα τι να πούμε κι εμείς οι μεγαλύτεροι;;
Φιλάκια.
Γιώργο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου!!
Στα εστιατόρια ιδιαίτερα της Γερμανικής κουζίνας το κότσι είναι σπεσιαλιτέ, δεν γνωρίζω όμως τον τρόπο μαγειρέματος.
Μαιρούλα σε ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σου και βέβαια όσα βαζάκια θέλεις τα παίρνεις και μάλιστα όχι δια των οφθαλμών και μόνο.
Ξανθή, χρόνια πολλά …και καλά
Δεν έχω μαγειρέψει ποτέ κότσι,θα το τολμήσω και θα σου γράψω.
Φιλιά
Κατ’ αρχήν Χρόνια σας πολλά, να ζήσετε και να γεράσετε αγαπημένοι!
το κότσι μου αρέσει ιδιαιτέρως, με τέτοιο γλάσο δεν το χω δοκιμάσει αλλά φαίνεται δελεαστικό!
Δήμητρα σε ευχαριστώ πολύ, περιμένω τις εντυπώσεις σου!!!
Φιλιά
Μπέττυ ευχαριστώ πολύ, για πες κάποια άλλη εκδοχή μαγειρέματος, έχω μόνο μια συνταγή στο φούρνο αρωματισμένο με δενδρολίβανο και φασκόμηλο.
Ξανθή μου, σας εύχομαι να ζήσετε σαν τα ψηλά βουνά. Να είστε πάντα ευτυχισμένοι και να χαίρεστε την οικογένειά σας. Εύχομαι επίσης μια καλή τύχη για την κορούλα σας και ένα εγγονάκι από το γιόκα σας. Πολλά φιλιά και όλες μου τις ευχές.
Χρόνια πολλά και καλά! Το κότσι δείχνει τέλειο και πολύ θα μου άρεσε με τη μαρμελαδίτσα!
Δεσποινάκι ευχαριστώ πάρα πολύ!!και εσύ να χαίρεσαι το γιόκα σου και να τον δεις όπως αγαπάει!!
Κική μου ακριβώς και καλά πολύ ωραία το είπες!!σε ευχαριστώ πολύ.
να ζήσετε, πάντα υγιείς και ευτυχισμένοι, δελεαστικό το φαγητό σου, κι έχουμε και μια αδυναμία στο κότσι!!!!!!!!
Να σου ευχηθώ χρόνια πολλά και καλά, να σου πω οτι δεν έχω φάει κότσι ποτέ και να δηλώσω συγνώμη γιατί ..ανατριχιάζω με μαρμελάδα σε κρέας καλέεε, είμαι λίγο κλασικούρα στο φαγητό καλή μου.
Happy Anniversary! this meat looks so tasty. In England we often have meat and fruit flavors together!
Αχτίδα σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.
Καλέ τι λες δεν είναι απαραίτητο να αρέσουν σε όλους κάποιες γεύσεις, και δεν είναι θέμα κλασικού ή όχι.
Καλή σου εβδομάδα!!
Liz ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.
Ena kotsi sigoura gia 2 atoma…h 3? lol
Poli oraio kai to kotsi edo einai ftino.
Peter το κότσι ήταν για τρεις μιας και μαζί μας είναι και η κόρη μας,ήταν λίγο μεγάλο δεν ξέρω να σου πω όμως αν είναι ακριβό ή φτηνό σε σχέση με εκεί.