Γλυκό του κουταλιού καρότο

από
CE-9A-CE-B1-CF-81-CF-8C-CF-84-CE-BF

Πριν αρκετούς μήνες η Αμαλία από τις Συνταγές της καρδιάς μας είχε δώσει μια υπέροχη συνταγή για γλυκό καρότο.
Μετά από επικοινωνία μαζί της και λίγες διευκρινίσεις το έφτιαξα κι ιδού το αποτέλεσμα.


Σε ευχαριστώ πολύ Αμαλία!!!

Να προσθέσω μόνο ότι για να έχω αρκετό σιρόπι πρόσθεσα 150 mL νερό στις αναλογίες που μας δίνει.
Με 1500γρ καθαρισμένα καρότα βγήκαν 10 βαζάκια σαν αυτό της φωτογραφίας περιεκτικότητας 250 γραμμαρίων.

Και το κυριότερο μας άρεσε πολύ ο επίσημος δοκιμαστής του σπιτιού κι αδέκαστος κριτής το βαθμολόγησε με άριστα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Καρότο;Δεν έχω φάει ποτέ μου….πρέπει να το δοκιμάσω.

    Καλημερούδια :))

    • iwanna
    • 22 Νοεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Δεν έφταναν τα φρούτα τώρα έβαλές χέρι και στα λαχανικά;
    Παρ’όλα αυτά φαίνεται πολύ ωραίο και μου αρέσει το καρότο σαν κουνέλι!

  2. Απάντηση

    Interesting. Even though I am not a big glyko tou koutaliou fan I would give this a try.

    • Amali
    • 22 Νοεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Ξανθή μου,
    επιτέλους βρήκες το χρόνο και το έφτιαξες;;;;
    Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά και το ενέκρινε ο δοκιμαστής!!!!
    Πολλά πολλά φιλιά
    και καλή τύχη στο μπαζάρ σας

  3. Απάντηση

    Και λοιπόν;E allora? ούτε κι εγώ είχα δοκιμάσει ποτέ αλλά λόγω αγάπης για το κάτι άλλο το έφτιαξα κι είναι εκπληκτικό, αν δεν σου πούνε ότι είναι καρότο δεν θα το καταλάβεις εύκολα.
    Καλό σου βράδυ

  4. Απάντηση

    Ιωάννα πρόσεξε τι λες γιατί θα χάσεις!!κι όπως λες σ’ αρέσει το καρότο!!
    Φιλιά

  5. Απάντηση

    Liz και να μη σου αρέσουν τα γλυκά του κουταλιού αυτό θα σου αρέσει, όπως λέει κι η Αμαλία στην ανάρτηση της ταιριάζει πολύ ωραία και με γιαούρτι.
    Για δοκίμασε είναι πολύ εύκολη η διαδικασία παρασκευής του.
    Σε ευχαριστώ.

  6. Απάντηση

    Αμαλία μου σε ευχαριστώ και πάλι για τη συνταγή σου αλλά και για τις διευκρινήσεις.
    Τελικά είναι πολύ εύκολο και θα ξαναφτιάξω για το σπίτι.
    Καλή επιτυχία και στο δικό σας μπαζάρ κι αν σου βρεθεί χρόνος θα σε περιμένω και στο δικό μας.
    Πολλά φιλιά

  7. Απάντηση

    Γεια στα χέρια σου! Είναι πρωτότυπο αλλά φαίνεται ενδιαφέρον! Καλή εβδομάδα!

  8. Απάντηση

    Μου έστειλε ένα βαζάκι η Αμαλία και δοκίμασα, πραγματικά πολύ καλή η συνταγή της!
    Σύντομα θα βάλω και την δική μου, είναι τελείως διαφορετική από της Αμαλίας.
    Εχει που μου λέει η Μαρία πόσο καιρό ότι θέλεις να κάνεις καρότο, κι όλο κάτι τυχαίνει και βάζω κάτι άλλο.
    Καλοφάγωτο το γλυκάκι!

  9. Απάντηση

    big mama όντως είναι πρωτότυπο αλλά και πολύ καλό.
    Σε ευχαριστώ!!

  10. Απάντηση

    Έλενα σε ευχαριστώ, η συνταγή της Αμαλιας καταπληκτική, θα ξαναφτιάξω κι άλλο μόλις βρω χρόνο.
    Για να δούμε και τη δική σου συνταγή.

  11. Απάντηση

    Ούτε εγώ το έχω δοκιμάσει ποτέ, αν και το έχω ακουστά! Παρόλο που φτιάχνουμε τόσα γλυκά του κουταλιού, εδώ στο Πήλιο, αυτό δεν το συνηθίζουμε. Και παρόλο που δεν είμαι και τόσο λάτρης των γλυκών του κουταλιού (αν εξαιρέσω το βύσσινο, τη φράουλα και τα ξινούτσικα εσπεριδοειδή), από περιέργεια θα το δοκίμαζα! Καλό σου βράδυ Ξανθή κι ένα ακόμη ευχαριστώ, από δω..

  12. Απάντηση

    θέλω και εγω να γίνω ο δοκιμαστής σου Ξανθούλα, μπορώ ?? τι πρέπει να κάνω ??? χιχιχιιχχιχιιχι

    μπαινει στα προσεχως απο το μπαζάρ!! της αμαλίτσας μας που εχω δοκιμάσει είναι πολύ ωραίο!!!

    γεια στα χεράκια σου !!

  13. Απάντηση

    Μαράκι δεν έχεις παρά να έρθεις τώρα σπίτι να βοηθήσεις κιόλας και βέβαια να δοκιμάσεις από όλα τα γλυκά!!
    Σε ευχαριστώ πολύ!!

Γράψτε απάντηση στο Ξανθή Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode