Φέτα στο λάδι

από
P3050047

Τώρα τον χειμώνα η φέτα δεν τρώγεται τόσο συχνά, αλλά όταν την χρειαζόμαστε, για μένα ειδικά που είμαι μακριά από σούπερ μάρκετ, είναι δύσκολο να την έχω. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο την φτιάχνω με αυτόν τον τρόπο ώστε να υπάρχει πάντα στο σπίτι, χωρίς να τρέχω τελευταία στιγμή.

Συγχωρέστε με για τις φωτογραφίες αλλά η μηχανή μου έχει πάθει μπλακ άουτ και δεν εστιάζει σωστά με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν καλές. 🙁

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

1 κιλό φέτα σκληρή
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές του γλυκού μπούκοβο
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
ελαιόλαδο
και φυσικά βάζα
Τα υλικά αυτά είναι για ένα βάζο μεγέθους όπως στην φωτογραφία.
Σε κάθε βάζο βάζουμε αυτά τα υλικά. Αν είναι μεγαλύτερο τότε αυξάνουμε τα μυρωδικά.

Πάμε τώρα να την φτιάξουμε:

Κόβουμε την φέτα σε χοντρούς κύβους.


Την τοποθετούμε μέσα στα βάζα, ενώ ρίχνουμε και όλα τα μυρωδικά μαζί.
Γεμίζουμε με λάδι τα βάζα να σκεπαστεί η φέτα και κλείνουμε καλά.
Τα βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 7 μέρες μέχρι να πάρουν όλες τις γεύσεις.
Μετά την απολαμβάνετε με όσπρια ή ότι άλλο σας αρέσει.
Η φέτα μπορεί να κρατηθεί γα μήνες μέσα στο ψυγείο.

Και κάτι ακόμα:
Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε φύλλα δάφνης, θυμάρι ή ότι άλλο σας αρέσει. Είναι και θέμα γούστου.

Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    Εξαιρετική πρόταση Λινάκι 🙂
    Το είχα δει πριν από καιρό κι όλο έλεγα να το κάνω κι όλο το ανέβαλα!! Τώρα όμως που είδα τη διαδικασία όπως την περιγράφεις, ζήλεψα!!
    Θα τη βαφτίσω σήμερα κιόλας.
    Φιλιά
    Καλή σου μέρα

    • Μαρίνα
    • 11 Νοεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο ορεκτικό φαίνεται! Και έξυπνη ιδέα! Μα μόνο 7 μέρες κρατάει!; Τόσο κρατάει και χωρίς το λάδι! Και δεν είναι κρίμα να πετάξουμε τόσο λάδι!;

  2. Απάντηση

    Εγώ αυτή τη φέτα την έφαγα και τώρα ετοιμάζομαι να τη φτιάξω.
    Μαρίνα κάτι δεν κατάλαβες καλά, αλλά ας αφήσω τη Λίνα να σου δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

  3. Απάντηση

    Εμείς την φέτα την τρώμε με τα κουτάλια και ποτέ δεν μένει για να χαλάσει, αλλά και μόνο που την φαντάζομαι με τα μυρωδικά τρελλαίνομαι! Το λαδάκι, να πω αν μου επιτρέπετε, δεν το πετάμε ποτέ. Το βάζουμε όπως είναι αρωματισμένο σε σαλάτες ή το βάζουμε σε ψωμάκι το οποίο ψήνουμε!

  4. Απάντηση

    Πολύ καλή η πρότασή σου πραγματικά!
    Ηθελα όμως κι εγώ να ρωτήσω, σε περίπτωση που (λέμε τώρα) ξεχαστεί πάνω από 7 μέρες, τι γίνεται??
    Πες δηλαδή ότιφτιάχνουμε μπόλικα βάζα και δεν προλαβαίνει να καταναλωθεί, θα πεταχτεί μετά τις 7 μέρες??
    Καλό απόγευμα!

  5. Απάντηση

    σούπερ πρόταση, την άνοιξη είχα αναρτήσει και εγώ μια παρόμοια συνταγή για φέτα στο λάδι,

    αλλά όταν βρω καλή σκληρή βαρελίσια φέτα, αν και πάντοτε έχω γάρο ειδικό για γαλακτοκομικά στο σπίτι, διαπίστωσα ότι όταν την αφήσω σε σκέτο έξτρα παρθένο λαδάκι, διατηρείται καλύτερα.
    άλλες φέτες του εμπορίου, διαπίστωσα ότι δεν μπορούν να κρατηθούν, πάνω από 15-20 μέρες οι λίγο καλύτερα ωριμασμένες όχι πάνω από 2 μήνες, συνήθως δεν είναι σωστά ωριμασμένο το τυρί, και μαλακώνει δραματικά. εγώ προμηθεύομαι φέτα από παραγωγό, είναι ιδιαίτερα σκληρή και κρατάει καλύτερα, αν είναι και βαρελίσια κρατάει πολλούς μήνες.

    καλή μας όρεξη, όχι πως μας λείπει δηλαδή!!!
    φιλάκια

  6. Απάντηση

    Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ. Σε έβαλα να γίνεις και νονός όμως, δεν έχεις παράπονο.
    Φιλιά, καλό βράδυ.

  7. Απάντηση

    καθόλου κακή ιδέα!
    μόνο όμως αν κρατάει περισσότερο, τόσο λίγο διατηρείται και εκτός λαδιού νομίζω…

  8. Απάντηση

    Μαρίνα δεν κρατάει 7 μέρες, απλά θέλει 7 μέρες για να απορροφήσει η φέτα τα αρώματα από τα μυρωδικά. Συντηρήτε για μήνες μέσα στο ψυγείο.
    Και το λάδι δεν το πετάμε, μπορούμε να το σουρώσουμε να το βάλουμε στο φαγητό ή όπως λέει και η Λίλα στο ψωμί ή στις σαλάτες.

  9. Απάντηση

    Λίλα σου επιτρέπετε να πεις ότι θέλεις και έχεις απόλυτο δίκιο για το λάδι. Και εγώ έτσι το χρησιμοποιώ. Δεν το πετάμε ποτέ.

      • ΛΙΑ
      • 31 Μαρτίου 2022
      Απάντηση

      ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΔΙΑΤΗΡΕΊΤΑΙ ΕΚΤΌΣ ΨΥΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΌΠΩΣ ΤΑ ΣΚΛΗΡΆ ΤΥΡΙΑ Ή ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ?

        • Ξανθή
        • 31 Μαρτίου 2022
        Απάντηση

        Δεν νομίζω ότι διατηρείται εκτός ψυγείου η φέτα. Δεν θα το έκανα.

  10. Απάντηση

    Έλενα δεν πετάμε τίποτα. Το λάδι συντηρεί την φέτα για μήνες μέσα στο ψυγείο. 7 μέρες χρειάζονται για να απορροφήσει η φέτα τα αρώματα από τα μπαχαρικά. Μπορεί να καταναλωθεί και νωρίτερα αλλά δεν θα είναι τόσο γευστική.

  11. Απάντηση

    γαστερόπληξ ναι μεν συντηρήτε έτσι όπως λες, αλλά αυτή είναι μία άλλη εκδοχή ώστε να τρώμε την φέτα λίγο πιο πικάντικη.

  12. Απάντηση

    Μπέτυ η φέτα κρατάει για μήνες, τα αρώματα θέλει να πάρει για 7 μέρες.
    Από την στιγμή που είναι στο λάδι και στο ψυγείο η φέτα δεν παθαίνει τίποτα.

  13. Απάντηση

    Ωραία ιδέα!
    Έχω δοκιμάσει τέτοια φέτα της εταιρ. ΜΥΛΕΛΙΑ. Εξαιρετικό αποτέλεσμα!

  14. Απάντηση

    πρωτη φορα το βλεπω και… ξετρελαθηκα, φανταζομαι απο γευση σκιζει, θα το κανω αυριο κιολας, σε 7 μερες θα τα ξαναπουμε!!!!!!

  15. Απάντηση

    Καταπληκτική ιδέα! Θα το κάνω αύριο κιόλας! Ευχαριστούμε!

  16. Απάντηση

    Αγγελική τώρα δεν είναι ανάγκη να την αγοράζεις έτοιμη, είναι εύκολο να την φτιάξεις και με δικά σου υλικά.
    Φιλιά
    Καλό βράδυ.

  17. Απάντηση

    Ελευθερία περιμένω την γνώμη σου.
    Καλό βράδυ.

  18. Απάντηση

    big mama να’ σαι καλά και εγώ ευχαριστώ.
    Καλό βράδυ.

  19. Απάντηση

    This is a nice idea! I’m glad you found the cookbook. You will have a good laugh when you read the Pasticchio and Moussaka recipes!!

  20. Απάντηση

    cupcakes thank you very mutch.

  21. Καλησπερα …Ειδα το προφιλ σας απο την ΑΧΤΙΔΑ και ειδα οτι εχουμε ενα κοινο στοιχειο..σπουδασαμε την ιδια ειδικοτητα…Και σεις με ωραιες λιχουδιες ..Τι θα γινει θα με παχυνεται?Καλο απογευμα…

  22. Απάντηση

    blog της θεσσαλονικιάς καλώς όρισες.
    Βασικά προσπαθούμε να σας ταξιδεύσουμε σε διάφορες γεύσεις και να ανταλλάσσουμε συνταγές με τους γείτονες μας.
    Γιατί όσο ζει κανείς μαθαίνει.
    Τώρα δεν πειράζει αν σας παχύνουμε και λίγο, έτσι δεν είναι;
    Καλό βράδυ.

  23. Απάντηση

    Ωραια ιδεα και για μεζε…

    • kiki
    • 12 Νοεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Βάζω το ουζάκι! Βάζεις το τυράκι;

  24. Απάντηση

    panopti είναι τέλειο για μεζέ και ουζάκι.

  25. Απάντηση

    Κικί εννοείτε αυτό.
    Φιλιά
    καλό Σαββατοκύριακο.

    • Τασος
    • 14 Ιουλίου 2019
    Απάντηση

    Θα ηθελα να ρωτησω με αυτον τον τροπο θα κρατησει για 10 μηνες? Θελω να την μεταφερω στην Κορεα

      • Ξανθή
      • 14 Ιουλίου 2019
      Απάντηση

      Όταν λέτε να την κρατήσετε 10 μήνες τι εννοείτε;; να την συντηρήσετε αφού την πάτε στην Κορέα;; Το ελαιόλαδο είναι ένα μέσο συντήρησης, δεν έχουμε κρατήσει για τόσο μεγάλο διάστημα κάποιο βάζο. Μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης θα επιτύχετε διατηρώντας τη σε γάρο (αλατόνερο δηλαδή)

    • Θεοδώρα
    • 13 Ιουλίου 2022
    Απάντηση

    Ήθελα να μαλακώσω και να γλυκάνω μια σκληρή και αλμυρή φέτα. Ακολούθησα τη συνταγή σας, προσθέτοντας πολύχρωμα πιπέρια και φέτες από χοντρόφλουδο σπιτικό λεμόνι. Έγινε τέλεια και την ξεκίνησα αμέσως. Ευχαριστώ για τη συνταγή.

Γράψτε απάντηση στο Λίνα Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode