Φιλετίνια γαλοπούλας με μανιτάρια και πιπεριές

από
CE-A6-CE-B9-CE-BB-CE-B5-CF-84-CE-AF-CE-BD-CE-B9-CE-B1-CE-B3-CE-B1-CE-BB-CE-BF-CF-80-CE-BF-CF-8D-CE-BB-CE-B1-CF-82-3

Είμαι στο metro 4.30 απόγευμα και πρέπει μόλις φτάσω σπίτι γρήγορα κι απλά να φτιάξω φαγητό και για τα υπόλοιπα δύο μέλη της οικογένειας και μάλιστα στα πλαίσια ειδικής δίαιτας λόγω προβλήματος των τελευταίων ημερών. Η απόφαση πάρθηκε αμέσως, στο χασάπη γρήγορα για φιλέτο γαλοπούλας τα υπόλοιπα υλικά ότι υπήρχε σπίτι κι έτοιμο το αποψινό μας φαγητό.
Τα υλικά που χρησιμοποίησα για 3 μερίδες
500 γρ φιλέτο γαλοπούλας
λίγα μανιτάρια
1-2 πιπεριές
χυμό ενός πορτοκαλιού.
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
Αλάτι, πιπέρι.

Για το συνοδευτικό
6-7 μέτριες πατάτες
Αλάτι πιπέρι
Χυμό ενός πορτοκαλιού
1 κουταλιά μουστάρδα
Λίγο λάδι.

Διαδικασία

Κόβουμε το φιλέτο σε λωρίδες και τις αλατοπιπερώνουμε. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα φιλετίνια.

Σβήνουμε με το κονιάκ και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μανιτάρια ολόκληρα ή ψιλοκομμένα, και σε λίγο προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.
Μόλις έχει σχεδόν βράσει προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και βράζουμε λίγο ακόμη μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να πήξει η σάλτσα μας.


Για συνοδευτικό έφτιαξα πατάτες φούρνου (τηγανητές γιοκ)
Έκοψα τις πατάτες σε μικρές ροδέλες τις αλατοπιπέρωσα και τις έβαλα σε μικρό ταψάκι μαζί με το χυμό του πορτοκαλιού τη μουστάρδα το λάδι και λίγο νερό.


Τις έψησα σε 200 βαθμούς κι αέρα για 45 λεπτά.


Έτσι φάγαμε και σήμερα!!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Πλουσιοπάροχο το βρίσκω το “γρήγορο” γεύμα σας!
    Στις πατατούλες θα σταθώ, έχω καιρό να φτιάξω και οι ροδοκόκκινες δικές σου με έκαναν να ξερογλύφομαι!!!

  2. Απάντηση

    Πορτοκάλια,μουστάρδες,μανιτάρια…..αγαπημένα υλικά!!!!
    Πιπεριές δε θα βάλω όχι γιατί δε μου αρέσπυν αλλά επειδή δεν αρέσουν στο έντερό μου 🙁 και δεν φαντάζεσαι πόσο μου αρέσουν!!!!

    Στο πρόγραμμα η πρότασή σου.

    Καλό σου βράδυ Ξανθή μου

  3. Απάντηση

    Πολύ νόστιμο δείχνει. Επειδή η γαλοπουλα ΔΕΝ μου αρέσει θα το φτιάξω με φιλέτα κοτόπουλου

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

  4. Απάντηση

    Μπέττυ τα γρήγορα είναι και νόστιμα καμιά φορά. Όσο για τις πατάτες είναι η δεύτερη φορά μέσα στη βδομάδα που τις φτιάχνω κι έχουν πετύχει ίσως η ποικιλία τους γιατί από τις ίδιες τηγάνισα κι ήταν χάλια.
    Όπως το αντίστροφο έχει συμβεί με άλλη ποικιλία, δυστυχώς στην Ελλάδα δεν προσδιορίζουμε ποια ποικιλία είναι για ψητές ποια για τηγανητές.
    Καλό βράδυ

  5. Απάντηση

    Και λοιπόν; E allora? μπορείς να βάλεις καρότα και μανιτάρια αρκετά κι είναι το ίδιο, εγώ μες τη βιασύνη μου ξέχασα τα καρότα.
    καλό βράδυ και σε σένα.

  6. Απάντηση

    ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ και με κοτόπουλο είναι εξίσου καλό.
    Φιλιά.

    • kiki
    • 24 Νοεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Το κάνω κι εγώ με κοτόπουλο. Νοστιμότατο και γρήγορο!

  7. Απάντηση

    Πεντανόστιμο! Το κάνω με κοτόπουλο αλλά τώρα τελευταία το προτιμάμε με γαλοπούλα. Η ιδέα σου για τις πατατούλες θα δοκιμαστεί σύντομα!

    • dhmhtra
    • 25 Νοεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Καλημέρα Ξανθή.
    Πάντα έχεις νόστιμες και γρύγορες
    λύσεις!
    Εψαχνα να βρώ κάτι να μαγειρέψω σήμερα!
    Φιλιά

  8. Απάντηση

    Η μοσχοβολιά τους έφτασε μέχρι εδώ, Ξανθή μου!! Υπέροχα τα υλικά που διάλεξες για να αναδείξεις τα φιλετίνια και τις πατάτες.. (κι αυτός ο χυμός πορτοκάλι, τα νοστιμίζει ιδιαίτερα). Καλημέρα όλη μέρα!

  9. Απάντηση

    Κική η ιδέα είναι χάριν του γρήγορου αλλά και του διαιτητικού, τελευταία με τρελαίνουν όλα.
    Φιλιά

  10. Απάντηση

    Big mama οι πατάτες έτσι έχουν μιαν άλλη νοστιμιά.
    Σε ευχαριστώ

  11. Απάντηση

    Δήμητρα εύχομαι να σου έδωσα καλή ιδέα.
    Σε ευχαριστώ πολύ!!

  12. Απάντηση

    Όλγα καλημέρα κάθε μέρα και σε σένα.
    Η ανάγκη της στιγμής και της βιασύνης κάποιες φορές βγάζουν και καλά πράγματα.

  13. Απάντηση

    Πολλές φορές το καθάρισμα του ψυγείου και η βιασύνη φτιάχνουν αριστουργήματα όπως αυτό εδώ!!!

  14. Απάντηση

    Πολύ νόστιμο το “πρόχειρο και γρήγορο” γεύμα σας Ξανθή μου, που μόνο πρόχειρο δεν ήταν!
    Με γαλοπούλα το προτιμάμε κι εμείς, το πορτοκάλι ταιριάζει απίστευτα, εγώ μάλιστα βάζω και τις φλούδες του πορτοκαλιού στην κατσαρόλα, κομμένες σε λουριδίτσες, οι οποίες γίνονται πολύ νόστιμες, παίρνοντας την νοστιμιά από τα υπόλοιπα υλικά!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

  15. Απάντηση

    Ξανθή μου, πολύ ωραίο το γεύμα σου! Εγώ φτιάχνω την γαλοπούλα (ή το κοτόπουλο) με λεμόνι! Επίσης ανάλογα την εποχή βάζω μια ντοματούλα ολόκληρη, ή λιαστή, για την γεύση Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω την πρότασή σου ακριβώς όπως την λες, αλλά με σαλάτα και όχι πατάτες!

    Όποιο και να είναι το πρόβλημα που απαιτεί ειδική δίαιτα μικρό και περαστικό να είναι!

  16. Απάντηση

    ωραίο, λιτό και γευστικότατο, η πιπεριά όπου μπει χαρίζει άλλη νοστιμιά
    περαστικά όποιο κι αν είναι το πρόβλημα

  17. Απάντηση

    Αγγελική μου σε ευχαριστώ πολύ, το πρόβλημα δυστυχώς δεν έχει ακριβή διάγνωση και ταλαιπωρεί πολύ προς το παρόν, είδομεν.

  18. Απάντηση

    gasteroplix ευχαριστώ πολύ!!

  19. Απάντηση

    Γιατί πάντα το γρήγορο φαγητό είναι και το πιο νόστιμο; Πολύ ωραίο Ξανθή μου το φαγάκι σου……και ελαφρύ.
    Φιλιά.

    • elen
    • 27 Νοεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Υπέροχο το βρήσκω το γρήγορο φαγάκι σου. Τη γαλοπούλα την φτιάχνω και εγώ συχνά γιατί μας αρέσει. Θα δοκιμαστεί κάποια στιγμή η συνταγούλα σου. Καλό απόγευμα:)

Γράψτε απάντηση στο Λίλα Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode