Είναι μία πίτα που όλοι λίγο πολύ την γνωρίζουμε. Είναι όμως και η αγαπημένοι των παιδιών μου και έτσι γίνεται πολύ τακτικά. Κάθε φορά όμως, δεν προλαβαίνω να βγάλω φωτογραφίες, ξέρετε γιατί, αλλά αυτή την φορά πρόλαβα να βγάλω έστω το ταψί και να σας την δείξω.
Κάτι είναι και αυτό.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
2 φύλλα σφολιάτα
1 κουτί μανιτάρια 450γραμ. κονσέρβα
300γραμ. τυρί Edam σε κύβους
300γραμ. ζαμπόν σε κύβους
1 κρέμα γάλακτος 200γραμ.
ελάχιστο πιπέρι
ένα αυγό για επάλειψη
λίγο σησάμι
Λίγο βούτυρο για το ταψί
Πάμε τώρα να την φτιάξουμε:
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Πλένουμε πολύ καλά τα μανιτάρια και αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κυβάκια τυριού, το ζαμπόν και τα μανιτάρια.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας καλά. Έπειτα στρώνουμε το ένα φύλλο κάτω.
Βάζουμε την γέμιση μέσα και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να πάει παντού (όσο γίνεται). Ρίχνουμε το πιπέρι και κλείνουμε με το άλλο φύλλο.
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια.
Χτυπάμε το αυγό και με την βοήθεια ενός πινέλου το βάζουμε πάνω από την πίτα μας. Τέλος πασπαλίζουμε με σησάμι.
Ψήνεται στους 170 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη.
Ωραία πιτούλα Λίνα,λογικό είναι να μην προλαβαίνεις να βγάλεις φωτογραφία…………
ο μονος μου ενδιασμος… η κονσερβα τα μανιταρια, παρε φρεσκα και… θα φαν και το ταψι!!!!!!!!!
κατα τα αλλα θεικη και το σουσαμι… την κανει ποιο σπεσιαλ, μιαμ μιαμ
Πω πω ρε κοριτσια!!! Δεν σας προλαβαινω;!
Αλλη φορα θα περναω απο ολες και μετα θα αποφασιζω τι θα μαγειρεψω, μια εσυ με την πιτα σου, μια η “συνταγες της καρδιας” με το κοτοπουλο το κοκκινιστο αμαν πια, τι να την κανω εγω τωρα την φασολαδα που μαγειρευω;
Και γω θα έλεγα την άλλη φορά που θα την κάνεις να χρησιμοποιήσεις μανιτάρια φρέσκα. Θέλω όμως ενα κομμάτι…είμαι στο Γραφείο και πείνασα!
Ξανθή,υπέροχη η μανιταρόσουπα!
Χτες είχα μανιτάρια άγρια με μακαρόνια,μου περίσεψαν,πιστεύω καλά θα ήταν να τα κάνω πιτούλα.
Τι λες,θα γίνουν καλά;
Καλημέρα!
Ωχ,τώρα είδα ότι η Λίνα έγραψε τη συνταγή-συγνώμη Λίνα,εκ παραδρομής έγινε λάθος.
ποιός λέει όχι σε μια τέτοια πιτούλα, πως να αντισταθούν τα παιδιά
Εύκολη και νοστιμότατη! Παρά λίγο να τη φτιάξω χτες για την ανηψιά μου που της αρέσει!
Θέλω ΔΥΟ κομμάτια. Μπορώ;
Μήπως πρόλαβα κι εγώ κανένα κομμάτι!!
κι είμαι από ταξίδι!!
Καλησπέρα!!!
καλησπερα και καλη βδομαδα…τελεια η πιτα σου
Ιωάννα με δύο παιδιά ανυπόμονα που να προλάβω. Ούτε να κρυώσει δεν περιμένουν.
Καλό βράδυ.
Ελευθερία, με φρέσκα μανιτάρια δεν την έχω φτιάξει ποτέ επειδή βγάζουν νερά. Θα το προσπαθήσω όμως μία φορά γιατί σίγουρα θα είναι πιο νόστιμη.
Καλό βράδυ.
Παουντερί το ίδιο παθαίνω και εγώ. Σήμερα είχα και εγώ φασολάδα. Τι να κάνουμε όμως, πρέπει να την τρώμε και αυτή.Και με το κρύο είναι ότι πρέπει.
Καλό βράδυ.
Δήμητρα θα την κάνω με φρέσκα την επόμενη φορά, ελπίζω μόνο να μην μου βγάλουν νερά.
Καλό βράδυ.
Ελένη μου γιατί στεναχωριέσαι!!! Είτε Ξανθή πείς, είτε Λίνα το ίδιο είναι. Μην αγχώνεσαι.
Όσο για τα μανιτάρια που περίσσεψαν γιατί να μην κάνουν, μια χαρά θα ήτανε.
Καλό βράδυ.
Γαστερόπληξ συμφωνώ, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Ούτε εγώ.
Καλό βράδυ.
big mama δεν την έφτιαξες τελικά;
Κρίμα για την ανιψιά σου που της αρέσει τόσο.
Καλό βράδυ.
Κικί ελεύθερα.
Καλό βράδυ.
Ξανθή μου μόνο ένα!!!! Πάρε όλο το ταψί.
Καλό βράδυ.
Pansofix ευχαριστώ πολύ. Καλή εβδομάδα και σε σένα.
Καλό βράδυ.
φαντάζομαι δεν έχει μείνει ψίχουλο τώρα πιά…
αχ τι παθαίνω, ήμουν στο κρεββάτι 3 μέρες και μόλις σήμερα κατάφερα να σηκωθώ – κι έτσι έχασα το κομμάτι μου!!!
Μπέτυ άρρωστη ήσουνα; Αν ναι περαστικά, όσο για την πίτα δεν πειράζει θα υπάρξουν και άλλες.
Καλό βράδυ.