share

Μοσχάρι με καρότα και μανιτάρια σε σάλτσα σαμπάνιας.

από
CE-9C-CE-BF-CF-83-CF-87-CE-AC-CF-81-CE-B9-2

Είχαμε πολύ καιρό να φάμε μοσχάρι κι επιπλέον είχε περισσέψει σαμπάνια που δεν ήπιαμε και αρκετά καρότα που δεν χρησιμοποίησα στο πρόσφατο γλυκό μου.
Έτσι προέκυψε το σημερινό μας φαγητό!!
Τα υλικά για 4 μερίδες
800 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα
1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
1 1/2 ποτήρι κρασιού σαμπάνια
Αλάτι πιπέρι
3-4 μέτρια καρότα
1 κονσέρβα μανιτάρια
Διαδικασία
Κόβω σε μικρά κομμάτια το μοσχάρι. Σε κατσαρόλα βάζω το κρεμμύδι με λίγο νερό και το βράζω μέχρι να μαλακώσει λίγο. Προσθέτω το λάδι και σοτάρω ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτω το κρέας και συνεχίζω το σοτάρισμα.
Προσθέτω τη σαμπάνια κι αφήνω να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτω νερό ζεστό πάντα.
Όταν το κρέας έχει σχεδόν βράσει προσθέτω τα καρότα και τα μανιτάρια αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας αλλά και τα λαχανικά.
Αν η σάλτσα του είναι πολύ αραιή δένω με μια κουταλιά άνθος αραβοσίτου διαλυμένη σε πολύ λίγο νερό.
Το συνοδεύσαμε με πιλάφι από άγριο ρύζι και σαλάτα λάχανο καρότο.


Και να μην ξεχάσω είχαμε και ψωμί από το βιβλίο της Κικής επιλογή της κόρης μου.

“Ψωμί με ντομάτα και ρίγανη” δοκιμάστε το!!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Λίνα
    • 1 Φεβρουαρίου 2010
    Απάντηση

    Καλημέρα.
    Πολύ ωραία η ιδέα της σαμπάνιας στο μοσχάρι. Εγώ μέχρι τώρα το έκανα στο κοτόπουλο, γιατί όχι λοιπόν και εδώ.
    Φιλιά, καλή εβδομάδα.

    • Λίλα
    • 1 Φεβρουαρίου 2010
    Απάντηση

    Όσο σκέφτομαι το ψωμί βουτηγμένο στη σαλτσούλα τόσο ξερογλείφομαι!!
    Καλή εβδομάδα και καλό μήνα!!!

  1. Απάντηση

    Καλό μήνα! Λοιπόν, σαμπάνια δεν το είχμαε σκεφτεί!Αλλά γιατί όχι??!!Τι, μόνο απλό κρασί θα βάζουμε!

  2. Απάντηση

    Λίνα καλημέρα και καλό μήνα!!Αμ τι νομίζεις από που πήρα την ιδέα;;χαχα στην έκλεψα!!
    Φιλάκια!!

  3. Απάντηση

    Λίλα δε μένει παρά να τα δοκιμάσεις και τα δύο!!
    Καλό μήνα!!

  4. Απάντηση

    Santie,Athina Καλό μήνα!!
    Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή ή το κοτόπουλο που έχουμε με σαμπάνια!!

  5. Απάντηση

    Καλημέρα και καλό μήνα Ξανθή! Σ’ ευχαριστώ για την επίσκεψή σου και τα καλά σου λόγια.

    Βλέπω είσαστε 3 συνεργάτες. Το blog σας φαίνεται υπέροχο κι οι συνταγές σας πεντανόστιμες!
    Θέλω να δοκιμάσω τόσες πολλές από αυτές. Ειδικά αυτό εδώ το μοσχαράκι. Τρελαίνομαι για μανιτάρια κι η σαμπάνια είναι πολύ ξεχωριστή προσθήκη.

    Θα σας επισκέπτομαι συχνά.

    Μάγδα

  6. Απάντηση

    Μάγδα καλώς ήρθες στην παρέα μας. Ναι είμαστε τρεις η Λίνα εγώ και ο Alex ο οποίος πιο πολύ μας συμμαζεύει και μαγειρεύει τις συνταγές μας στην Αγγλία που κατοικεί.
    Καλό μήνα κι εύχομαι να τα λέμε, ειλικρινά στο λέω η επικοινωνία με ανθρώπους που βρίσκονται σε άλλες χώρες, ασχέτως καταγωγής, εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει αλλά και με ενθουσιάζει!!

    • eleni
    • 1 Φεβρουαρίου 2010
    Απάντηση

    Μμμ,ιδιαίτερη γεύση θα έχει!
    Πρέπει να είναι ακριβή η σαμπάνια,για να έχει την τέλεια γεύση;χαχα
    Καλό σου μήνα!

  7. Απάντηση

    Αχ Ελένη σιγά μην είχα πάρει και την ακριβότερη.Μήπως νομίζεις ότι πίνουμε και πολύ.Όταν είχαν έρθει τα παιδιά μου ήθελα να τους κάνω ένα καλωσόρισμα κι έμεινε η μισή σχεδόν.
    Σε ευχαριστώ καλό μήνα!!!

  8. Απάντηση

    Σήμερα όλο ωραίες σαλτσούλες βλέπω στις φίλες μπλογκομαγείρισσες, ωραιότατο το φαγάκι σου Ξανθή μου!
    Καλή βδομάδα, καλό μήνα να χουμε!

    • big mama
    • 1 Φεβρουαρίου 2010
    Απάντηση

    Πολύ όμορφο τα φαγάκι σου και το ψωμί λαχταριστό! Καλό μήνα Ξανθή μου, χάρηκα που σε είδα και από κοντά!

  9. Απάντηση

    Έλενα μα κι εσείς σαλτσούλες έχετε σήμερα και τι σαλτσούλες για πολλές βουτιές!!
    Καλό μήνα!!!

  10. Απάντηση

    big mama καλό μήνα και σε σένα ομοίως κι εγώ χάρηκα που τα είπαμε, να επαναληφθεί!!!!

    • Peter M
    • 1 Φεβρουαρίου 2010
    Απάντηση

    Xanthi…afti h syntagh…..Ooooh la la me champagne kai manitaria, oraia!

    • Pansofix
    • 1 Φεβρουαρίου 2010
    Απάντηση

    η σαλτσα σαμπανιας φαινεται πολυ ιδιαιτερη!!!

  11. Απάντηση

    … και μετά σου λέει η Λίλα να βάλουμε καμμιά διαιτητική συνταγή!
    μα πως…με τέτοια κολασμένα πιάτα;
    ποιός θα μείνει ασυγκίνητος στη θέα αυτής της σαλτσούλας; άσε πια το ψωμί!!!
    καλό μήνα…

  12. Απάντηση

    Μπέττυ καλό μήνα. Α όλα κι όλα εγώ δίαιτα δεν κάνω μόνο προσέχω τι τρώνε οι υπόλοιποι στο σπίτι, οπότε πως να μην φτιάξω τέτοια φαγητά!!

    • kiki
    • 1 Φεβρουαρίου 2010
    Απάντηση

    Πολύ καλή ιδέα! Χαίρομαι που σας άρεσε το ψωμάκι!

  13. Απάντηση

    Πηνελόπη καμμιά αντίρρηση συμφωνώ απόλυτα!!!
    καλό μεσημέρι!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode