share

Γαρίδες με κριθαράκι και λιαστές ντομάτες

από
CE-93-CE-B1-CF-81-CE-AF-CE-B9-CE-B4-CE-B5-CF-82-CE-BC-CE-B1-CE-BD-CE-B5-CF-83-CF-84-CF-81-CE-AC-CE-BA-CE-B9-7

Σε εποχές δύσκολες να σας μιλάω για γαρίδες δεν ντρέπομαι;;
Επειδή όμως η φτώχεια θέλει καλοπέραση, υπάρχουν δε και οι κατεψυγμένες (να σας πω την αλήθεια δεν έχω μπορέσει να υπολογίσω ποιες είναι πιο οικονομικές), έφτιαξα αυτό το φαγητό μας άρεσε και το μοιράζομαι μαζί σας.

Τα υλικά μου ήταν
Ένα πακέτο των 500γρ.γαρίδες κατεψυγμένες μεσαίου μεγέθους
2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδου
1 φύλλο δάφνης
8-10 κομματάκια λιαστής ντομάτας κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Αλάτι πιπέρι
1 φλιτζάνι κριθαράκι περίπου 200γρ.

Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και το κεφάλι αφήνοντας μόνο την ουρά. Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε μια μικρή τομή στη ράχη τους κι αφαιρούμε το εντεράκι τους.

Σε νερό που βράζει προσθέτουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά μόνο. Αφαιρούμε τις γαρίδες με τρυπητή κουτάλα και δεν πετάμε το νερό θα μας χρειαστεί λίγο στην πορεία.
Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε το κριθαράκι και το βράζουμε αλ ντέντε.
Όση ώρα βράζει το κριθαράκι μας σε μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε στη συνέχεια το κριθαράκι τις ντομάτες και λίγο νερό από αυτό που βράσαμε τις γαρίδες.

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τις λιαστές ντομάτες τη ζάχαρη το σκόρδο το ξύδι το αλάτι και το πιπέρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μας μαζί με τη δάφνη.
Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά ακόμη.

κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και σερβίρουμε μετά 5 λεπτά.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Mιαμ μιαμ μιαμ τι λαχταριστό πιάτο!!

    • eleni
    • 19 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή,διαφορετικό,νόστιμο πιάτο!Έχω αρχίσει να τρώω λίγο τις γαρίδες,θα τις δοκιμάσω.
    Φιλιά!

    Ετοίμασα τις αγκινάρες,ψήνονται,θα σου πω εντυπώσεις.Tις έκανα μόνο με κιμά,γιατί ο σύζυγος θέλει τις πρωτείνες του,δεν του αρκεί το τυράκι.

  2. Απάντηση

    Φαίνεται πολύ γιάμιιιι φαγάκι.
    Θα δοκιμαστεί κάποια στιγμή απλά δεν θα βάλω λιαστές ντομάτες :)) δεν μου αρέσουν χεχε
    Καλό απόγευμα

  3. Απάντηση

    Το άδειο βαθύ πιατάκιμε τα μωβ λουλουδάκια, πάνω στο δεξιό ράφι του ντουλαπιού που είναι στα δεξιά του νεροχύτη και αριστερά από τον απορροφητήρα… είναι το δικό μου!
    Μια μεριδούλα περιμένει το καημένο…
    Μήπως έχετε την καλοσύνη καλή μου Ξανθή;
    Λέω μήπως;

    Μου άρεσε η όλη σκέψη με το κριθαράκι, εγώ κάνω παρόμοια αλλά με άλλα λεπτά ζυμαρικά. Τις λιαστές τελευταίως τις παραλείπω κάτι δεν μου έκατσε καλά στην γεύση την τελευταία φορά.

  4. νόστιμο, όλα τα υλικά αγαπημενα, καλό απόγευμα

  5. Απάντηση

    Πλεκτό Εγκώμιο ευχαριστώ όντως είνια λαχταριστό!!

  6. Απάντηση

    Ελένη περιμένω εντυπώσεις!! ¨όσο για τις γαρίδες αυτό είναι όντως διαφορετικό το είχα βάλει στο μάτι εδώ και τρία χρόνια να φανταστείς κι ήρθε τώρα η σειρά του.
    Πολλά φιλιά!

  7. Απάντηση

    Asteri κι εγώ δεν έβαζα λιαστές μέχρι που έφτιαξα τις δικές μου άλλο πράγμα!!

  8. Απάντηση

    Πηνελόπη ευχαρίστως, έτσι που μου το ζητάς άλλωστε δεν μπορώ να αρνηθώ!!
    Για τις λιαστές κι εγώ είχα παλιά μια ένσταση μέχρι που έφτιαξα δικές μου!!
    Καλό μεσημέρι!!

  9. Απάντηση

    ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ καλό απόγευμα και σε σένα!!!

    • eleni
    • 19 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    Ποπό,Ξανθή,υπέροχη γεύση!
    Τώρα το λέω μετά από δοκιμή πια-τα έβγαλα από το φούρνο και δεν άντεξα να περιμένω-τρώμε αργά.
    Οι αγκινάρες δένουν πολύ με τον κιμά,άντε να δούμε πότε θα φάμε!
    Φιλιά!

    Έχω και φρέσκο ψωμάκι,μόλις το έβγαλα από τον αρτοπαρασκευαστή,τέλειος συνδυασμός.

  10. Απάντηση

    Ελένη χαίρομαι πολύ που σου αρέσει ελπίζω και στο σύζυγο!!
    Κι εσείς αργά, εγώ σε λίγο θα αρχίσω για σήμερα μαγείρεμα έχω βάλει προς το παρόν το ψωμί να γίνεται γαιτί μετά τις 5.30 – 7 περίπου τοποθετείται κάθε μέρα το γεύμα.
    Καλή σας όρεξη!!!

  11. Απάντηση

    Super φαγητάρα!! Οι λιαστές ντομάτες είναι πεντανόστιμες:))

  12. Απάντηση

    Μάγδα σε ευχαριστώ έλα να σε κεράσω κοπέλα μου!!

  13. Απάντηση

    Ξανθή το φαγητό σου σήμερα είναι πολύ λαχταριστό! Θα το δοκιμάσω σύντομα ακριβώς όπως είναι, όλα τα υλικά είναι τα αγαπημένα μας!

  14. Απάντηση

    Υπέροχο το πιάτο σου με αγαπημένα υλικά!!!
    Στις λιαστές ντοματούλες μιαν αδυναμία την έχω, ακόμα δεν έχω αξιωθεί όμως να φτιάξω τις δικές μου!

  15. Απάντηση

    big mama καλή επιτυχία λοιπόν αφού θα το δοκιμάσετε και πες μου μετά τη γνώμη σου!!
    Καλημέρα!

  16. Απάντηση

    ΕΛΕΝΑ τώρα καλοκαίρι έρχεται ντοματούλες θα υπάρχουν ήλιο θα έχουμε, η διαδικασία εύκολη,οπότε καιρός να δοκιμάσεις!!
    Καλημέρα!!

  17. εεεε που και που ένα ακριβό φαγητό μπορούμε να φτιάξουμε,αύριο οσπρια που είναι φτηνά 😉

    αν πήγαινες για σουβλακια πιο ακριβά θα πληρωνες από όσα ξόδεψες για το αυτό το πιάτο 🙂

  18. Απάντηση

    Και λοιπόν; έχεις δίκιο ευτυχώς και δεν τρώμε σουβλάκια τουλάχιστον απ΄έξω.
    Καλό σου απόγευμα!!

    • iwanna
    • 20 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    Ωραίο το φαγάκι αλλά θα το προτιμούσα χωρίς τις λιαστές ντομάτες…..

  19. Απάντηση

    ζωντανό και ζουμερό το πιάτο σου Ξανθή μου…κι επειδή λατρεύω κριθαράκι,παίρνω πιάτο κι έρχομαι..
    ( μη σου φάω και το πιάτο..)

    καλό απόγευμα..

  20. Απάντηση

    Ιωάννα κι εσύ δεν τις τρως κι έλεγα να μου φτιάξεις μερικές από τις δικές σου τώρα που θα πάτε στο νησί!

  21. Απάντηση

    SpIrToKoYto έλα καλέ θα σου βάλω σου βάλω στο δικό μου πιάτο!!
    Καλό βράδυ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode