share

Ψαρονέφρι με ανανά και ρύζι τηγανητό

από
CE-A4-CE-B1-CF-8A-CE-BB-CE-B1-CE-BD-CE-B4-CE-AD-CE-B6-CE-B9-CE-BA-CE-BF-5

Για αυτό το Σαββατοκύριακο είχε προγραμματιστεί μια βόλτα στο χωριό, οι προβλέψεις όμως του καιρού μας έκαναν να την αναβάλλουμε είναι και 1000 υψόμετρο εκεί!!!
Ρίχνοντας μερικές ματιές σε βιβλίο που αγόρασε η κόρη μου πριν λίγο καιρό σχετικά με την Ταϊλανδέζικη κουζίνα, αποφάσισα το Κυριακάτικο μας φαγητό να είναι κάποιο από εκεί εύκολο και με υλικά που εύκολα θα έβρισκα ή θα είχα.
Κι ιδού το αποτέλεσμα!!

Τα υλικά μου για δυο άτομα
1 ψαρονέφρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάρα
1 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. σούπας σόγια σος
2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουτ. σούπας άσπρο κρασί (ή ξύδι από ρύζι)
100 mL χυμό ανανά
Για το μαγείρεμα
3 κουταλιές λάδι (ή φιστικέλαιο)
2 φύλλα δάφνης
4 κομμάτια ανανά από κονσέρβα ή φρέσκο

Διαδικασία
Πλένουμε το ψαρονέφρι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες τις οποίες χτυπάμε με το ειδικό σφυρί για κρέατα (αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε το γουδοχέρι).

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάρας αλατοπιπερώνουμε το κρέας το τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τη μαρινάρα και το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο.

Σε τηγάνι ή γουόκ βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μας καλά κι από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε το υγρό της μαρινάρας και αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια του ανανά και τα φύλλα της δάφνης και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πήξει και η σάλτσα.

Το σερβίρουμε πάνω σε πλατιά φύλλα μαρουλιού Eisberg ή το συνοδεύουμε με ένα ρύζι τηγανητό.

Για το ρύζι
200γρ. ρύζι γιασεμιού
1 κουτ.σούπας σόγια σος
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού αλάτι1 μεγάλη ντομάτα σε κύβους
1 καρότο σε κύβους
2 φέτες ανανά σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουτ. σούπας λάδι

Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι και το βράζουμε σε αναλογία ένα μέρος ρύζι 2 μέρη νερό για 12-13 λεπτά.
Βράζουμε για 2-3 λεπτά τα καρότα.
Σε τηγάνι ή γουόκ βάζουμε το λάδι και τηγανίζουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μέχρι να ζεσταθούν και σερβίρουμε.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • eleni
    • 23 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    M΄αρέσει αυτό το φαγητό!
    Η γλυκόξινη ξεύση που δίνει ο ανανάς και η ιδιαίτερη της σόγιας σος το κάνουν μοναδικό.
    Έχω μπριτζολίτσες,φαντάζομαι μπορώ να το φτιάξω.
    Φιλιά!

    Κρύο Ξανθή αυτό το τριήμερο,θυμηθήκαμε πάλι το καλοριφέρ.

  1. Απάντηση

    Καμιά μεριδούλα έχει περισσέψει; :)))

    Φιλιά

  2. Απάντηση

    Ελένη και βέβαια μπορείς αλλά θα θέλουν λίγο πιο πολύ ψήσιμο πιστεύω.
    Κρύο κάνει και στην Αθήνα σκέψου λοιπόν αν πήγαινα στο χωριό θα ήθελα παλτό και εμείς πρέπει εκεί να κάνουμε κάποιες δουλειές οπότε αναβλήθηκε η βόλτα.
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

  3. Απάντηση

    Asteri άργησες λιγάκι σήμερα δε πεινούσα λίγο παραπάνω κι έτσι πάει!!

    • eva
    • 23 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    Καλά τί να πώ γι αυτήν την συνταγή!!!
    Καταπληκτική!
    Σας ευχαριστώ κυρία Ξανθή!!!

  4. Απάντηση

    eva σε ευχαριστώ πολύ, αλλά μπροστά στις δικές σου δεν νομίζω ότι είναι κάτι ιδιαίτερο.

    • Anonymous
    • 23 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    αγαπημένες γεύσεις, ότι πρέπει για να ξεφεύγουμε καπου-κάπου από τα συνηθισμένα

  5. Ρυζάκι με ανανά και ψαρονέφρι;; Μμμμ…. τί νοστιμιές είναι αυτές Ξανθή μου! Πολύ ωραία συνταγή. θα το δοκιμάσω!
    Μάγδα

  6. Απάντηση

    Ανώνυμε ναι είναι μια άλλη γεύση!!

  7. Απάντηση

    Μάγδα το σημαντικό είναι ότι γίνεται και γρήγορα για τις εργαζόμενες νοικοκυρές μια εύκολη και διαφορετική λύση!!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!

    • Anonymous
    • 24 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    Θα πρέπει να γίνεται πολύ νόστιμο με τον ανανά και γιαυτό θα το δοκιμάσω σύντομα!

  8. Απάντηση

    Ιωάννα θα μάθεις θα μάθεις!!!δεν έγινε καλέ και κάτι απλά δεν ξέρω με ποιόν μιλάω!!
    Φιλάκια κι όταν δοκιμάσεις περιμένω τη γνώμη σου!!

  9. Απάντηση

    Τώρα τι μου κάνεις??? Λατρεύω την εξωτική, Ταυλανδέζικη κουζίνα…
    Θα το φτιάξω αύριο κιόλας, δεν μπορώ να αντισταθώ με τίποτα.

    Ευχαριστούμε πολύ Ξανθή!!!
    Καλό απόγευμα

  10. Απάντηση

    Χρύσα θα περιμένω αύριο τις εντυπώσεις!!!
    Καλό απόγευμα!!!

  11. Απάντηση

    Εμένα μου αρέσουν τούτες οι γεύσεις…αλλά στους άλλους της παρέας μπαααααα και με τίποτε! Οπότε το μαγείρεμα θα το κάνω όταν θα είμαι μόνη μου και θα τρώω μόνον εγώ!
    Καλημέρα Ξανθή μου

  12. Απάντηση

    Πηνελόπη μου καλημέρα, αν είναι να είσαι μόνη πες το να μαγειρέψω εγώ και να φάμε παρέα όχι να τρως και μόνη σου!!

    • kiki
    • 25 Μαΐου 2010
    Απάντηση

    Kι εμένα μου αρέσει πολύ ο ανανάς στο φαγητό!

  13. Απάντηση

    Αυτό θα πρέπει να το φτιάξω οπωσδήποτε! Θα μ’ αρέσει σίγουρα!

  14. Απάντηση

    Κική και να φανταστείς ότι πριν πολλάααααααααααα χρόνια δεν τον ήθελα με τίποτα!!

  15. Απάντηση

    Ανεράιδα να το φτιάξεις και να επανέλθεις με τη γνώμη σου!!!

  16. Mου ανοξε η ορεξη!
    Ειναι υπεροχο! Θα το φτιαξω μια απο αυτες τις μερες.
    Φιλια

  17. Απάντηση

    Ξανθή μου θα το έχω υπόψη μου :-))
    Βλέπεις θα ‘ρθει καιρός (σύντομα πολύ) που η μαγειρική μου θα είναι για ένα άτομο και μισό άντε!!

  18. Απάντηση

    Μου άρεσε πολύ το τηγανητό ρύζι.
    Φιλιά

  19. Απάντηση

    Πηνελόπη την υπόσχεση μου εγώ την τηρώ πάντα!!εύχομαι όμως να μην είναι άσχημη αυτή η μοναξιά που αναφέρεις.
    Φιλιά

  20. Απάντηση

    Δήμητρα το ρύζι επιδέχεται και μανιτάρια κι εσύ έχεις πολλά!!
    Καλό βράδυ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode