Για αυτό το Σαββατοκύριακο είχε προγραμματιστεί μια βόλτα στο χωριό, οι προβλέψεις όμως του καιρού μας έκαναν να την αναβάλλουμε είναι και 1000 υψόμετρο εκεί!!!
Ρίχνοντας μερικές ματιές σε βιβλίο που αγόρασε η κόρη μου πριν λίγο καιρό σχετικά με την Ταϊλανδέζικη κουζίνα, αποφάσισα το Κυριακάτικο μας φαγητό να είναι κάποιο από εκεί εύκολο και με υλικά που εύκολα θα έβρισκα ή θα είχα.
Κι ιδού το αποτέλεσμα!!
Τα υλικά μου για δυο άτομα
1 ψαρονέφρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάρα
1 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. σούπας σόγια σος
2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουτ. σούπας άσπρο κρασί (ή ξύδι από ρύζι)
100 mL χυμό ανανά
Για το μαγείρεμα
3 κουταλιές λάδι (ή φιστικέλαιο)
2 φύλλα δάφνης
4 κομμάτια ανανά από κονσέρβα ή φρέσκο
Διαδικασία
Πλένουμε το ψαρονέφρι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες τις οποίες χτυπάμε με το ειδικό σφυρί για κρέατα (αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε το γουδοχέρι).
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάρας αλατοπιπερώνουμε το κρέας το τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τη μαρινάρα και το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο.
Σε τηγάνι ή γουόκ βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μας καλά κι από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε το υγρό της μαρινάρας και αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια του ανανά και τα φύλλα της δάφνης και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πήξει και η σάλτσα.
Το σερβίρουμε πάνω σε πλατιά φύλλα μαρουλιού Eisberg ή το συνοδεύουμε με ένα ρύζι τηγανητό.
Για το ρύζι
200γρ. ρύζι γιασεμιού
1 κουτ.σούπας σόγια σος
1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού αλάτι1 μεγάλη ντομάτα σε κύβους
1 καρότο σε κύβους
2 φέτες ανανά σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουτ. σούπας λάδι
Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι και το βράζουμε σε αναλογία ένα μέρος ρύζι 2 μέρη νερό για 12-13 λεπτά.
Βράζουμε για 2-3 λεπτά τα καρότα.
Σε τηγάνι ή γουόκ βάζουμε το λάδι και τηγανίζουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μέχρι να ζεσταθούν και σερβίρουμε.
M΄αρέσει αυτό το φαγητό!
Η γλυκόξινη ξεύση που δίνει ο ανανάς και η ιδιαίτερη της σόγιας σος το κάνουν μοναδικό.
Έχω μπριτζολίτσες,φαντάζομαι μπορώ να το φτιάξω.
Φιλιά!
Κρύο Ξανθή αυτό το τριήμερο,θυμηθήκαμε πάλι το καλοριφέρ.
Καμιά μεριδούλα έχει περισσέψει; :)))
Φιλιά
Ελένη και βέβαια μπορείς αλλά θα θέλουν λίγο πιο πολύ ψήσιμο πιστεύω.
Κρύο κάνει και στην Αθήνα σκέψου λοιπόν αν πήγαινα στο χωριό θα ήθελα παλτό και εμείς πρέπει εκεί να κάνουμε κάποιες δουλειές οπότε αναβλήθηκε η βόλτα.
Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!
Asteri άργησες λιγάκι σήμερα δε πεινούσα λίγο παραπάνω κι έτσι πάει!!
Καλά τί να πώ γι αυτήν την συνταγή!!!
Καταπληκτική!
Σας ευχαριστώ κυρία Ξανθή!!!
eva σε ευχαριστώ πολύ, αλλά μπροστά στις δικές σου δεν νομίζω ότι είναι κάτι ιδιαίτερο.
αγαπημένες γεύσεις, ότι πρέπει για να ξεφεύγουμε καπου-κάπου από τα συνηθισμένα
Ρυζάκι με ανανά και ψαρονέφρι;; Μμμμ…. τί νοστιμιές είναι αυτές Ξανθή μου! Πολύ ωραία συνταγή. θα το δοκιμάσω!
Μάγδα
Ανώνυμε ναι είναι μια άλλη γεύση!!
Μάγδα το σημαντικό είναι ότι γίνεται και γρήγορα για τις εργαζόμενες νοικοκυρές μια εύκολη και διαφορετική λύση!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!
Θα πρέπει να γίνεται πολύ νόστιμο με τον ανανά και γιαυτό θα το δοκιμάσω σύντομα!
Ιωάννα θα μάθεις θα μάθεις!!!δεν έγινε καλέ και κάτι απλά δεν ξέρω με ποιόν μιλάω!!
Φιλάκια κι όταν δοκιμάσεις περιμένω τη γνώμη σου!!
Τώρα τι μου κάνεις??? Λατρεύω την εξωτική, Ταυλανδέζικη κουζίνα…
Θα το φτιάξω αύριο κιόλας, δεν μπορώ να αντισταθώ με τίποτα.
Ευχαριστούμε πολύ Ξανθή!!!
Καλό απόγευμα
Χρύσα θα περιμένω αύριο τις εντυπώσεις!!!
Καλό απόγευμα!!!
Εμένα μου αρέσουν τούτες οι γεύσεις…αλλά στους άλλους της παρέας μπαααααα και με τίποτε! Οπότε το μαγείρεμα θα το κάνω όταν θα είμαι μόνη μου και θα τρώω μόνον εγώ!
Καλημέρα Ξανθή μου
Πηνελόπη μου καλημέρα, αν είναι να είσαι μόνη πες το να μαγειρέψω εγώ και να φάμε παρέα όχι να τρως και μόνη σου!!
Kι εμένα μου αρέσει πολύ ο ανανάς στο φαγητό!
Αυτό θα πρέπει να το φτιάξω οπωσδήποτε! Θα μ’ αρέσει σίγουρα!
Κική και να φανταστείς ότι πριν πολλάααααααααααα χρόνια δεν τον ήθελα με τίποτα!!
Ανεράιδα να το φτιάξεις και να επανέλθεις με τη γνώμη σου!!!
Mου ανοξε η ορεξη!
Ειναι υπεροχο! Θα το φτιαξω μια απο αυτες τις μερες.
Φιλια
Ξανθή μου θα το έχω υπόψη μου :-))
Βλέπεις θα ‘ρθει καιρός (σύντομα πολύ) που η μαγειρική μου θα είναι για ένα άτομο και μισό άντε!!
Μου άρεσε πολύ το τηγανητό ρύζι.
Φιλιά
Πηνελόπη την υπόσχεση μου εγώ την τηρώ πάντα!!εύχομαι όμως να μην είναι άσχημη αυτή η μοναξιά που αναφέρεις.
Φιλιά
Δήμητρα το ρύζι επιδέχεται και μανιτάρια κι εσύ έχεις πολλά!!
Καλό βράδυ.